Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dostların Buluşma Noktası ‘Klas Çınar Cafe’

Uzun yıllardır esnaflık yapan ve 2010 yılından bu yana da ‘Klas Çınar Cafe’yi işleten Reşat Şenyıldız ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 01:12
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 01:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dostların Buluşma Noktası ‘Klas Çınar Cafe’

Ailelerin gelip dinlenebileceği, temiz ve rahat edebilecekleri bir ortamda, güven içinde, lezzetli yemeklerle,  güler yüzlü personel ile hizmet vermekte olan Klas Çınar Cafe dostların buluşma noktasıdır.

 

 

HABER FOTOĞRAF: İRFAN BİLEK

REŞAT ŞENYILDIZ,  KISACA SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?

Reşat Şenyıldız:  1960, Bursa doğumluyum. Uzun yıllar Çiçek Izgara’nın karşısında Köylü Pazarı’nda esnaflık yaptım (sebze ve meyve üzerine). Büyük fabrikalara ve yemek sanayi ile uğraşan şirketlere, firmalara meyve-sebze satışı yaptım. Daha sonra 1994’de Bursa Pazarcılar Odası Başkanlığı görevine seçildim, bu görevi uzun yıllar sürdürdüm. 2005’de oda başkanlığını bıraktım. Reyhan Pazarı’nda baharatçı dükkanı açtım. Daha sonra baharatçı dükkanımın ikinci şubesini Cumhuriyet Caddesi’nde açtım. 2010 yılında KLAS ÇINAR CAFE’Yİ aldım. 2 çocuk babasıyım. Bir oğlum, bir kızım var. Oğlum kuyumcu, kızım ise ana sınıfı öğretmeni. İkisi de evli. 3 torun sahibiyim. Çok iyi bir Bursasporluyum.

KLAS ÇINAR CAFE SIRADAN BİR YER DEĞİLDİR

İrfan Bey, bizim mekânımız sıradan bir yer değildir. Genelde ailelerin gelip dinlenebileceği, temiz ve rahat edebilecekleri bir ortamda, güven içinde, lezzetli yemeklerimizle, güler yüzlü personelimizle dostlarımıza hizmet vermekteyiz. Dedim ya, burası bir aile ortamı. Bu adaba, edebe uygun insanlar buraya gelir. Bizde edep dışı, adap dışı hareket içinde olan insanlar bu müesseseye giremez ve barınamaz. Olumsuz herhangi bir ortama izin vermeyiz. Genç kardeşlerimiz de bizim mekanımıza gelirler. Bu kardeşlerimiz de mekânımızda gönüllerince eğlenir, yemeklerini yer, çaylarını, kahvelerini içer, giderler. Yani KLAS ÇINAR CAFE sıradan bir yer değil, dostların buluşma noktasıdır, diyoruz.


CAFE İŞLETMEYİ ÇOK SEVİYORUM

İrfan Bey, bizler belli bir yaşa geldik. Pazarcılık işi çok zahmetli bir iştir. Biz pazarcılık işi yaparken çok iyi paralar kazandık. Ama işi çok iyi takip etmeniz gerekiyor. Sabah çok erken zamanda hale gitmeniz gerekiyor, çok fazla mesai harcıyorsunuz. Dolayısıyla fiziken de insanı yoruyor. Bizler de torun sahibi olduk artık. Cafe işine gelince bu işi her zaman aklımın bir köşesine yazmıştım ama sıradan bir yer açmayacağımı düşünmüştüm. Nasip oldu, istediğim muhitte, Bursa’mızın merkezi bir yerinde KLAS ÇINAR CAFE’Yİ açtım, bu mekanımla meşgul olmaktayım. Çok şükür, iyi de müşterimiz var. başta söylediğim gibi kötü insanlar bu mekânda barınamaz, zaten gelmezler. Çünkü KLAS ÇINAR CAFE’DE kötülere yer yok.

ÇOK CAN DOSTLARIM VAR

Uzun yıllar oda başkanlığı ve esnaflık yaptım. Dolayısıyla çok sayıda dostum, arkadaşım var, bu dostlar can dostlarım. KLAS ÇINAR CAFE bu can dostları bir arada tutmaya da bir nevi vesile oldu. Bu mekan can dostların buluşma noktası. Ayriyeten yeni dostlar da edindik. Eşim ve çocuklarımla birlikte oluyoruz, çok iyi vakit geçiriyoruz, adeta ikinci baharı yaşıyoruz. Mutluyuz, huzurluyuz, müşterilerimiz bizi seviyor, biz de onları çok seviyoruz. Aileler burada buluşuyor, tanışıyor, eğleniyor, yani bu mekana gelen insanlar kendi dertlerinden bir süreliğine uzaklaşıyorlar, dinlenerek huzur içinde ayrılıyorlar.

GENÇLER İÇİN DE ÖRNEK BİR MEKANIZ

Bakın KLAS ÇINAR CAFE’YE gelen gençlerin birçoğunun ailesi gelip bizi ziyaret etti. Bize şunu söylediler, “Bizim çocuklar KLAS ÇINAR CAFE’YE geldikten sonra sigara ve kötü alışkanlıklarını bıraktılar. Size ne yapıyorsunuz diye görmeye geldik.” diyorlar. Çocuklarının KLAS ÇINAR CAFE’YE gelmesi için telkinlerde bulunuyorlar. Aslında bizim bu gençlere bir şey yaptığımız yok ama bulunduğumuz ortam kötü alışkanlıklara müsait bir ortam olmadığı için dolayısıyla çocuk veya genç delikanlı kardeşlerimiz iyi bir ortamda oturup, vakit geçirdiği zaman iyi alışkanlıklar ediniyor ve kötü yaşantısını zorunlu olarak terk ediyor. Biz o delikanlı kardeşlerimize sevgi ve şefkatle yaklaşıyoruz, olumlu sohbetler yapıyoruz ve olumlu neticeler alıyoruz. Yaptığımız bu.

MUHTEŞEM KAHVALTIMIZ VAR

Kahvaltı çeşitlerimiz hem zengin hem de müşterinin istediği çeşitler bulunduruyoruz. Ayrıyeten müşterinin isteğine göre de hizmet veriyoruz. Örnek, sahanda yumurta, sucuklu yumurta gibi özel siparişler olursa bu tür sunumlar da yapıyoruz. Bir de serpme kahvaltı dediğimiz çok zengin çeşitli menümüz var, bu menümüzü de gelen müşterilerimiz çok beğeniyor. Ürünlerimizi genelde organik ürünler olarak tercih ediyoruz.


DÖNER, KÖFTE, TAVUK

Döner, köfte, tavuk gibi yemeklerimiz var, bunları çok özenle hazırlıyoruz. Köftemiz muhteşem, çok beğeniliyor. Tavuk şinitzel de çok beğenilen yemeklerimiz arasında. Bunların yanında çok özel ev mantımız var, mantı yemeğimiz de çok beğenilen yemeklerimiz arasında. Ayriyeten makarna yapıyoruz, istek olursa sahanda yumurta yapıyoruz. Biz sulu yemek yapmıyoruz. Sulu yemeğe talep de olmuyor. Yaptığımız yemeklerden müşterilerimiz de oldukça memnunlar. Biz kendimiz yiyemeyeceğimiz bir ürünü hiç tanımadığımız bir insana yedirmeyiz. Bizim mekanımızda herkes güvenerek, istediği lezzetleri yiyebilir.

SAYIN REŞAT ŞENYILDIZ, SON OLARAK NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Reşat Şenyıldız:  İrfan Bey, başta KLAS ÇINAR CAFE’DE güvenli ve hijyenik bir ortam, lezzetli yemekler ve güler yüz, bizim kalite politikamızda en çok önem verdiğimiz şeyler bunlardır. Bize gelen yaşlı, genç, her insan güven içinde vakit geçirebilir, yemeğini yer, çayını-kahvesini içer, huzur içinde gider. Bizim mekanımız saat 8’den gece 24’e kadar açık. Ben bütün Bursa’da yaşayan halkımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bursa Haber’e ve size de bizlere geniş yer verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

ADRES: Sehreküstü Mahallesi Muhtarlığı aralığı No: 9 Osmangazi/BURSA

Tel: 0 224 226 00 91 Gsm: 0 534 870 83 13

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.