Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasi için el ele

BAL-GÖÇ Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, ‘’Balkan Türkleri Ve Evlad-I Fatihan torunları olarak, sen, ben, demek yok… Gün ‘’Biz ’’ deme günüdür’’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demokrasi için el ele

Kamu yararına faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu olarak her zaman demokrasi ve insan hakları savunucusu  olan BAL- GÖÇ herkes için eşitlik, özgürlük, refah istiyor. 

 Bursa Haber okuyucularına kendinizi tanıtır mısınız?

 Doç. Dr. Yüksel Özkan, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Kliniği Eğitim Sorumlusuyum. Filibe/Bulgaristan ‘ da doğdum evli ve iki erkek çocuk babasıyım. İlk, Orta ve Liseyi Filibe/Bulgaristan (Filibe Fen Lisesi) okudum. 1979 yılında başladığım İ. Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesini 1985 yılında bitirdim.  İngilizce, Almanca orta, Rusça iyi ve Bulgarca çok iyi derecede biliyorum.

1986-1991 Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ortopedi ve Travmatoloji uzmanlık eğitim,  (Sivas) 06.09.1991 Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı olarak bitirdim.

Yurtdışı Çalışmalarım 1991-1992, El Cerrahisi ve Mikro cerrahi Eğitimi (Almanya Hannover Tıp Fakültesi, Berrufsgenosenschaftlicheskrankenhaus/Hamburg, Almanya).

Uzman Hekim 1991-1993, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ortopedi ve Travmatoloji.

Yardımcı Doçent 1993-1995, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, Sivas.  Bilim Dalı Kurucusu 1993 Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı El Cerrahisi Bilim Dalı.

Doçent 24.10. 1995 Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalında Doçent ünvanı ve Yetkisi aldım. 1995-1997, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Öğretim Görevlisi, El Cerrahisi Bilim Dalı Bölüm Başkanlığı yaptım. 1997-2001 Özel Konur Hastanesi, Ortopedi ve Travmatoloji, El Cerrrahisi Bölüm Sorumlusu, Medical Park Bursa; Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Direktörlü (Yarım gün çalışma ve danışmanlık), 2007-2011.

2002-2011 Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Klinik Şefi (Kurucu Klinik Şefi)

2011-2016 Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Eski ismi, Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi), Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Kliniği Eğitim Sorumlusu olarak çalıştım.

İdarecilik olarak ise 2002-2011 yılları arası Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı (Ameliyathane sorumluluğu, İhale Komisyon Başkanlığı). Yan Dal Uzmanlığı 25.01.2011 yılında El Cerrahisi yan dal uzmanlığı.

 Üye ve Yönetici Olduğunuz Mesleki Dernekler hangileridir?

 1. Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD): 2002 yılından beri TOTBİD’in TOTEK Üyeliğim bulunmaktadır(2013 de bu belge bilimsel çalışmalarım yeterli bulunarak yenilendi).

2009-2010 TOTBID Denetim Kurulu Üyesi.

2. Türk El ve Üst Esktremitesi Cerrahisi Derneği (Aktif üye ve eğitimci). 2010-2011 El Cerrahisi Eğitim Konseyi (ECEK) Genel Sekreteri. 2012-2013 Dernek Yönetim Kurulu Üyesi.

3. Türk Pediatrik Ortopedi Derneği.

4. Türk Mikrocerrahi ve Rekostruksiyonu Derneği (Aktif üye ve eğitici).

5. Artroplasti Derneği.

6. Travma Derneği.

7. Türk Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği (Aktif üye ve eğitimci)

8. Artroskopi ve Spor Yaralanmaları Derneği.

9. Türk Omurga Derneği.

10. Bursa Tabib Odası (BTO), 2002-2006 Yönetim Kurulu Üyesi.

 

Üye ve Yönetici Olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri hangileridir?

1. Spina Bifida Derneği, Bursa

2. Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç). 2012…Genel Başkanı.

3. Balkan Türkleri Göçmenleri ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF). 2012… Genel Başkanı.

4. Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu (BRTK). Genel Başkan Vekili.

5. Bursaspor üyesi ve Kongre Delegesi.

Halen Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Kliniği Eğitim Sorumlusu olarak görevime devam etmekteyim.

 BAL-GÖÇ ne zaman kuruldu?

 17 Ocak 1985’in zorlu şartlarında kurulduğu günden bu yana çizgisinden hiç taviz vermeden 31 yıldır yoluna devam eden Bal-Göç’ün ilkelerinin en başında “hoşgörü” gelmektedir.

Ülkemiz haince bir darbenin eşiğinden dönmüştür, bu konuda neler düşünüyorsunuz?

 Ülkemiz adına, demokrasi adına utanç verici gelişmeler oldu. Bizler STK olarak her zaman demokrasi ve insan hakları savunucusu olduk, Şerefli TSK kurumumuzun saygınlığına toz bile düşmesini istemeyiz ve karşı çıkarız. Bu darbeye teşebbüs edenleri TSK mensubu olarak kabul etmiyoruz. Sağduyuya, birlik ve beraberlik içinde kenetlenmeye ihtiyacımız var. Ülke demokrasisine vurulan bu darbeyi bir defa daha kınıyoruz. Siyasi partileri, STK’ları, tüm kurumları ile Ülkemiz insanının sağduyu, birlik ve beraberlik içinde demokrasimize sahip çıkacağına inancımız sonsuzdur.

23.07.2016 ‘da Merinos Gölpark’ta  BALKAN PLATFORMU ADINA, BAL-GÖÇ (Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği) ve B.G.F. (Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu) Genel Başkanı olarak bir basın toplantısı düzenleyerek bu tavrımızı ve düşüncelerimizi net olarak halkımızla paylaştık.

Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini hedef alan bu kalkışma ve tedhiş hareketine karşı, olay duyulur duyulmaz daha ilk anda camiamız tarafından her türlü iletişim kanallarıyla tepkimiz açıklanmış ve karşı konulmuştur.

 Ülkemiz insanı dünyaya karşı demokrasi dersi vermiştir. BAL-GÖÇ olarak ne gibi faaliyetler yaptınız?

Tüm bu meşru güçleri harekete geçiren ise iktidar ve muhalefet dahil, tüm siyasi parti başkanlarının kararlı bir şekilde bu kalkışmaya tavırlarını açıklamaları ve Başkomutan sıfatı ile Sayın Cumhurbaşkanımızın medya üzerinden halkımıza yaptığı çağrı olmuştur. Bünyesinde farklı siyasi görüşlere mensup kişileri barındırmakla beraber Cumhuriyetimize ve Demokrasimize bağlılık konusunda tereddütsüz bir araya gelen üyelerimizle beraber, bulundukları yerleşim yerlerindeki ‘’Demokrasi Nöbetlerine’’ katılmaya devam ediyoruz. Sağduyuya ihtiyacımız var, ülke Demokrasisine vurulan bu darbeyi şiddetle kınıyoruz.

 BAL-GÖÇ olarak ilkeniz nedir?

Herkes için eşitlik, özgürlük, refah istemekteyiz. Ne yurdumuzda ne de köklerimizin olduğu Balkanlarda ayrımcılığı, ötekileştirmeyi asla kabul etmemekte ve “Yurtta Barış, Dünyada Barış” idealine hizmet etmekteyiz. Bizler kamu yararına faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu olarak her zaman demokrasi ve insan hakları savunucusu olduk, kuruluş tüzüğümüzün temelinde de bu vardır.

 Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?

Terör örgütünün kalkışma teşebbüsü ordu-polis-halk-iktidar ve muhalefetin ortak tavrıyla bastırıldı. Ancak kendi başkentini, halkını bombalayacak kadar gözü dönmüş bu grupların, yeni bir provokasyona yol açmalarına set çekmek için tahriklere karşı uyanık biçimde ‘’Demokrasi Nöbetlerimize’’ devam edelim.

Bu darbe girişimine karşı direnirken kaybettiğimiz sivil, asker, polis ve tüm demokrasi şehitlerimize Allah’ tan rahmet; yaralılara ise acil şifalar dileriz.

Bu vatanın özünü oluşturan esas unsurlardan olan BALKAN TÜRKLERİ ve EVLAD-I FATİHAN torunları olarak bizler halkımıza çağrıda bulunuyoruz:

 ‘’Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti için tek vücut olmalı’’ bugün ‘’sen, ben’’ yok. ‘’biz’’ deme günüdür. ‘’Ne Mutlu Türküm Diyene’’ ve ülkemizin tüm unsurları ile ‘’Biz Hep Birlikte Türkiye’yiz’’ diye haykırma günüdür.

BALKAN PLATFORMU ADINA;

BAL-GÖÇ (Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği) ve B.G.F. (Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu) Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN;

Bandırma, Görükle, İnegöl, İznik, Kestel, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Osmangazi, Orhangazi, BAL-GÖÇ Şubeleri.

Cebel Kültür ve Dayanışma Derneği

Dobrucalılar Derneği

Eğirdereliler Kültür ve Dayanışma Derneği

Filibe Yöresi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği

Koşukavaklılar Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği

Killililer Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği

Kuzey Bulgaristanlılar Derneği

Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği

Osmanpazarı ve Eskicuma Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği

Yenimahalle Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği


HABER-FOTOĞRAF: DENİZ YILDIZ

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.