Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DAVUTKADI'DA HER ŞEY YOLUNDA

Davutkadı Mahallesinin dördüncü dönemdir Muhtarı olan, aynı zamanda Bursa Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı olan Nihat Gencer ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 04:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 04:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DAVUTKADI'DA HER ŞEY YOLUNDA

Dört yıldan beri Davutkadı Mahallesinin muhtarlığını yapan Nihat Gencer ‘Beni 4 dönemdir muhtar olarak seçen Davutkadı halkına ve seçmenlerime tekrar teşekkür ediyorum’ dedi.


 HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM
Muhtarım, aynı zamanda başkanım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
1954 Samsun doğumluyum, Samsun Sanat Enstitüsünden1974 yılında mezun oldum.1976 yılında Bursa'ya yerleştik.1978 yılında Bursa Belediyesinde mutemet olarak çalışmaya başladım. Bu görevde 12 yıl kadar kaldıktan sonra, kahvecilik ve Konfeksiyon işleriyle 25 yıl çalıştım. Aynı zamanda 1994-1999 yılları arasında hem Yıldırım Belediyesinde hem de Bursa Büyük Şehir Belediyesinde Meclis üyeliği görevi üstlendim.1999 yılında muhtarlık seçimlerine girdim ve kazandım.1999 Mart ayında ilk kez mazbatamı aldım. 4 dönemdir muhtarlık yapmaktayım. Aynı zamanda Bursa Yıldırım Muhtarlar Derneği başkanlığını yürütmekteyim.
Muhtarım, Kentsel Dönüşüm Davutkadı'da nasıl işliyor acaba?
Kentsel Dönüşümde Başkan İle İsmail Hakkı Edebali ile yaptığımız istişare ederek, Davutkadı'yı kentsel dönüşüme soktuk. Bundan sonra top Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali'dedir. Mahalle olarak 2,5-3 emsal istiyoruz, ne mahalle sakinleri, ne de müteahhitler mağdur olmasınlar diyorum.  Muhtarım, Mahallenizin temizlik, ulaşım, altyapı olarak durumu nasıldır, bu konularda okuyucularımızı bilgilendire bilir misiniz? Tabi ki Ulaşım ve Temizlik yönünden çok şanslı olan mahallemizde, bu hizmetleri başarılı bir şekilde yerine getiren Temizlik İşleri ve Belediye Personellerine teşekkür ediyoruz.


Yeni Mahalle Konağınızda yakında hizmete giriyor sanırım?
Yeni İnşa edilmekte olan Mahalle konağımız 15 güne kalmaz hizmete giriyor. Bu güzel binada emeği geçen herkese başta başkanımız İsmail Hakkı Edebali olmak üzere, Belediyemizin teknik personeline de buradan tekrar teşekkür ediyoruz. Çünkü Mahallemize çok güzel bir eser inşa ettiler. Sayın Muhtarım, muhtarlıkta dördüncü döneminiz, büyük hizmetler verdiğiniz gibi, güzel anılarınız ve hatıralarınız da vardır. Bir anınızı, hatıranızı bizimle paylaşır mısınız?
Yıllar önce Derebahçe Mevkiinde Afyonlu bir şahıs kendini asmıştı, yıllarca da bizim baktığımız bir şahıstı… Derebahçe'ye gittiğimde o kişiyi asılı gördüğümde çok şaşırmıştım. O sırada Cumhuriyet Savcısı olan daha sonradan tanıştığımız Ali Aydemir cenaze otopsisi için geldiğinde, millet canıyla uğraşırken sen seyrediyorsun dedik savcıya. Kendisinin Cumhuriyet savcısı olduğunu söyledi. Bende Davutkadı Mahallesi Muhtarı olduğumu söyledim. Muhtar seni sevdim dedi, cenazeyi alacaksın, yıkatacak, defnedeceksin sonrada bana bilgi vereceksin dedi. Savcıyla böyle tanıştık ve dostluğumuz halen de devam etmektedir. Uzun hizmet dönemimizde daha çok güzel hatıralarımız mevcuttur.
Okullarınızın yeterlilik durumu nasıl acaba?
İlkokulumuz yeterli, Ortaokulumuz Bursa'da derecelere giren bir okulumuz fakat bina olarak yetersiz kalabiliyor. Bu yüzden Kentsel Dönüşümle birlikte yeni bir ortaokul binasını da Davutkadı Mahallesi Sakinleri tarafından istiyoruz.
Muhtarım daha başka eklemek istedikleriniz neler var acaba?
Beni 4 dönemdir muhtar olarak seçen Davutkadı halkına ve seçmenlerime tekrar teşekkür ediyorum. Ayrıca Bütün Müslümanların Ramazan Ayını kutluyor, bayramlarının da güzel olmasını temenni ediyorum.
Bu güzel röportaj için Davutkadı Mahallesinin Muhtarı Nihat Gencer'e Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkürü bir borç biliyoruz.
İLETİŞİM BİLGİLERİ: DAVUTKADI MAHALLESİ ORTAYOL SOKAK NO:2  YILDIRIM/BURSA TEL: 0 224 327 67 64 GSM:0 536 636 19 29


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.