Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇOCUĞUNUZ İÇİN DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ HER ŞEYDEN DAHA FAZLASI ‘NİLVAK Altınşehir Kreş’

NİLVAK Altınşehir Kreş ve Gündüz Bakımevi'nin Müdürü Psikolog Ayşe Gülsün Özgür ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2017 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2017 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÇOCUĞUNUZ İÇİN DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ HER ŞEYDEN DAHA FAZLASI ‘NİLVAK Altınşehir Kreş’

Okul öncesi eğitim,  çocuğa akıl yürütme, problem çözme, kendi başına karar verme, farklı durumlar karşısında esnek olabilme, sorumluluk alma, yardımlaşma, sırasını bekleme, duygularını kontrol etme, başladığı işi sürdürme ve tamamlama, hayal kurma, yaratıcılık sergileme gibi birçok farklı alanda beceri geliştirme olanağını erken yaşlarda sağlar.

Öncelikle Ayşe Hanım, kendinizi ve sonrasında da NilVak Eğitim Kurumlarını tanıtabilir misiniz?

Elbette, Uludağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunuyum. Yaklaşık on yıldır bilfiil çocuklarla çalışmaktayım. Yıllar önce ilk olarak bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde engelli çocuklarla çalışmaya başladım, daha sonra NilVak Eğitim Kurumlarına geçtim ve her iki kreşin de psikoloğu olarak çalıştım. Rehabilitasyon merkezimizde kısa bir süre eğitim koordinatörlüğünün ardından, son iki yıldır NilVak Altınşehir Kreşinin Müdürü olarak görevimin başındayım. Bugüne kadar daha çok işin mutfağında yer almışken, şimdi şef pozisyonunda olmak beni daha da zorluyor desem yalan olmaz. Ancak mutfakta ter dökmemiş birilerinin bu gibi işlerde başarılı olmasının da kolay kolay mümkün olmadığına inanıyorum. NilVak eğitim kurumları iki kreş, özel eğitim-rehabilitasyon merkezi ve bu sene aramıza katılan kolej olmak üzere dört kola ayrılıyor. NilVak Eğitim Kurumları sağlam duruşuyla toplum üzerinde saygın bir yer edindi, bu kurumun bir parçası olmaktan kıvanç duyuyorum.  Her türlü eleştiriye açığız, daha iyiyi daha doğruyu daha sağlıklıyı kucaklamamıza katkısı olacak her bilinçli ebeveynin görüşlerine açığız. Açıklıktan ve samimiyetten yanayız, biz NilVak ailesi olarak güzel, barış dolu bir geleceğin çocukların sağlam duruşuyla gerçekleşeceğine inanıyoruz, bizi olumlu veya olumsuz eleştirileriyle güçlendireceklere şimdiden minnettarlık duyacağımızı vurgulamak isterim. Sorular sorun demektir ama bizim için tüm sorular bizi daha iyiye taşıyabilecek ipuçlarıdır. Biz de bu doğrultuda tüm NilVak ailesi ile birlikte en iyiyi aramayı sürdüreceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Yalnız ben değil, kurumumuzdaki birçok isim benim gibi işin mutfağından yetişmiş kişiler, onlara inanıyor ve güveniyorum. NilVak ailesinin bu denli büyümesi ve bugünlere gelmesinde çok büyük katkıları olan başta vakfın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı sayın Mustafa Bozbey, vakıf müdürümüz sayın Necati Eren ve NilVak okulları kurucu temsilcisi sayın Erol Gürlek’e şükranlarımı sunuyorum.

Peki Ayşe Hanım, NilVak Kreş ve Gündüz Bakımevlerinin misyon ve vizyonunu sorsam, okuyucularımıza neler söylersiniz?

MİSYONUMUZ;

 Atatürk ilke ve inkılaplarını görev edinmiş, sürekli yenileşme ve gelişmeye açık, milli ve manevi değerlere bağlı, özgüvenli, özgür düşünen, yaratıcı, sorumluluk sahibi ve her anlamda kendine yetebilen, ülkemizin yarınlarına hizmet edecek mutlu çocuklar yetiştirmek.

           

VİZYONUMUZ;

Sürekli değişen ve gelişen dünyamızda teknolojik yenilikleri takip eden, kalitede sürekliliği olan okul öncesi alanda her zaman örnek alınan başarılı bir kurum olmak.

NilVak, Altınşehir Kreşin işleyişiyle ilgili bizlere neler söylersiniz?

Kreşimiz, 2-6 yaş grubu çocuklara haftanın beş günü yılın on iki ayı sabah 07.30, akşam 18.30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltımız bulunmakta, yemeklerimiz okulda pişmektedir. Haftanın beş günü hemşiremiz kreşimizdedir. Psikoloğumuz çocukların gelişim özellikleriyle ilgili aile görüşmeleri yaparak, okul-aile işbirliğini daha sağlıklı şekilde yürütülmesine çalışmakta, öğretmenler için de hizmet-içi eğitimlerin planlanmasına öncelik tanımaktadır. İngilizce, bale, halk oyunları, müzik gibi branş derslerinin her biri için ayrı branş öğretmenleri bulunmaktadır. Toplam on sınıftan oluşan okulumuzun sınıfları geniş ve ferahtır.  En küçük yaş sınıflarımızda ortalama 12'şer kişi, daha büyük yaş gruplarımızda ise ortalama 15-17 çocuğumuz bulunmaktadır. Her sınıfımızın içinde kız ve erkek çocuklarımız için tuvaletler bulunmakta, dolayısıyla tuvaleti gelen çocuk her seferinde sınıftan çıkmak zorunda kalmamaktadır. Uzman, nitelikli ve tecrübeli kadrosu, yaş gruplarına göre oluşturulmuş sınıfları ile çocuklarımıza güvenli, temiz ve sağlıklı ortamlar sunmaktayız. Birey olma bilincinin çocukluğunu hakkıyla yaşamaktan geçtiği inancıyla, eğitimini bu doğrultuda almasını isteyen velilere olan sorumluğumuzu mesai arkadaşlarımla birlikte sağlayabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz.  İhsaniye’de bulunan NilVak Nilüfer Kreşimizde de aynı kalite ve çizgide hizmet verildiğini özellikle vurgulamak isterim.

Etkinliklerinizi bizlerle paylaşır mısınız?

Branş derslerimiz

Müzik

Bale

Halk oyunları

İngilizce

Satranç

Gelecek sene ile birlikte

Drama, resim, jimnastik ve yüzme derslerimizin de branş öğretmenleri önderliğinde başlayacağını buradan açıklamak istiyorum.

Ayrıca;

Dersler haricinde, bulunulan ayın önemli gün ve haftalarında örneğin 10 kasım, orman haftası, hayvanları koruma haftası gibi gün ve haftalarda, ilgili yerlere geziler ve organizasyonlar düzenlemekte, okulumuzda da tiyatro oyunları, illüzyon gösterileri yapan sanatçıları ağırlamaktayız.

Bunlara ek olarak okul içinde her ay partiler düzenlemekteyiz. Bunlar:

Renk partileri

Şapka partileri

Maske partileri

Pijama partileri

Karaoke partileri

Tak takıştır partileri ile çocuklarımızın eğlenebilecekleri güzel ortamlar oluşturmaktayız.

Akademik başarının temeli iyi bir okul öncesi eğitim almış olmaktan geçer diyebilir miyiz?                                                                                                                                     Kesinlikle. Okul öncesi eğitim yuvaları sayesinde çocuk, toplumsal bir varlık olma yolundaki ilk adımlarını atarken ev ortamından çıkarak farklı pek çok uyarana maruz kalır. Etkin öğrenme ile uyaran çeşitliliği arasında doğru orantı olduğunu, yine en doğal öğrenmenin akranlarla etkileşim sonucu ortaya çıktığını biliyoruz. Okul öncesi eğitim,  çocuğa akıl yürütme, problem çözme, kendi başına karar verme, farklı durumlar karşısında esnek olabilme, sorumluluk alma, yardımlaşma, sırasını bekleme, duygularını kontrol etme, başladığı işi sürdürme ve tamamlama, hayal kurma, yaratıcılık sergileme gibi birçok farklı alanda beceri geliştirme olanağını erken yaşlarda sağlar.  Doğru ve bilinçli gözetim sayesinde dikkatini odaklamayı küçük yaşta öğrenen çocuk, problemlerle başa çıkma becerisini de, ilkokul öncesi eğitim imkânını yakalayamamış yaşıtlarından çok önce kazanır. Çok daha kalıcı ve sağlam temellenen bu eğitim sayesinde başarıya giden yolun önü açılır diyebiliriz.

Gerçekten de gerek etkinlikleri, gerek çağdaş eğitim çizgisiyle Bursa'da toplum üzerinde saygın bir yer edinmiş olan NilVak Altınşehir Kreş’inin genç ve dinamik Müdürü Ayşe Gülsün Özgür'e bundan sonraki çalışmalarında da Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM

NİLVAK ALTINŞEHİR KREŞİ

ADRES: ALTINŞEHİR MAH. MUAMMER AKSOY CAD. NO:6/1 NİLÜFER/BURSA

TEL:  (0224) 413 91 20

FAKS: (0224) 413 91 22

WEB: altinsehirkres.nilvak.org

NİLVAK İHSANİYE KREŞİ

ADRES: İHSANİYE MAH. KANUNİ CADDESİ NİLÜFER SOKAK NO:4 NİLÜFER/BURSA

TEL: (0224) 249 21 12

WEB: niluferkres.nilvak.org

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM      

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.