Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiçekçilik Sektöründe Farklı Anlayış Açelya Çicekcilik

Farklı ürün çeşitleriyle çığır açan Açelya Çiçek yetkilisi Kenan Ay ile çiçekçiliği konuştuk.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çiçekçilik Sektöründe Farklı Anlayış  Açelya Çicekcilik


HABER- FOTOĞRAF: ERDEM BERK

Öncelikle Sizi Yakından Tanıyalım Kenan Ay Kimdir?


Kenan Ay 15 Mayıs 1985’de Bursa’nın Baraklı köyünde doğdu. ilkokul 4’e kadar Baraklı İ.Ö.O okuyup ailesinin Bursa’ya taşınmasıyla Bursa’ya taşınarak ilk  ve orta okulu Mithat paşa İÖO tamamladı. Daha sonra liseyi İslam Uyar Tic. Meslek lisesinde tamamlayarak hayattaki ticaret yaşamına yavaş yavaş atıldı.
Daha sonrasında Özdilek’de bir süre çalışarak insanlara hizmet ve kaliteli ürünler nasıl sunulabileceği hakkında ve insanlarla birebir ilişkiler konusunda sürekli kendine dip notlar alıyordu. Her zaman yaptığı işi önce kendisi beğenecek sonra insanlara sunacaktı.
22 Aralık 2006 yılında açelya çiçekçilik adı altında şahıs firması açarak  kendini severek ve isteyerek ifade edebilecek bir meslek grubuna dâhil oldu. İlk işe başladığı zamandan bu yana o kadar mesafe kat etti ki her yaptığı çalışmanın üzerine ekleyerek bir sonraki çalışmaya zemin hazırladı yaptığı her işi severek ve saygı duyarak müşterilerine sunduğu hizmetle adını duyurdu. 2008 yılında Derya Ay ile evlenerek sonraki zamanda beraber güzel ürünler ortaya çıkararak devam etmiştir.

Firmanızın Kuruluşu Ve Tarihçesi Nedir?

Firmamız 2006 yılında açılmış olup 10 yıldır değerli müşterilerine hizmet vermektedir. Su an itibariyle 2 adet çalışanı ve firma sahibiyle toplam 3 kişiyle hizmet vermeye devam etmektedir. Firmamızda buket, aranjman, saksı çiçeği yapay çiçek araç süsleme düğün ve davet organizasyonlarına  çelenk ve çiçek gönderimi  yapılmaktadır. Su son zamanda insanlar tarafından beğenilen succulent terrarium  hazırlanarak kişiye özel tasarımlar hazırlanmaktadır.

Açelya Çiçekçiliğin Hedefi Nedir Peki?

Bizim asıl amacımız insanların ihtiyacı doğrultusunda kişiye özel ürünler hazırlayarak onların hayalindeki ürünleri ortaya çıkarmaktır. Bizim meslek gurubunda görsellik çok önemli olduğu için kullandığımız malzeme ve ürünlerle bunu en üst seviyeye çıkarmaktır.


Neden açelya çiçekçilik?


Açıldığımız süreden bu yana verdiğimiz hizmet kalitesini sürekli istenilen ihtiyaç doğrultusunda yükselterek en üst seviyeye ulaştırmaktır. Güleryüzlü personeli ve insana saygı çerçevesinde siz değerli müşterilerinin memnuiyetini almıştır. Verilen siparişin zamanında teslimatı ve kişiye sunumu oldukça önemlidir bizim için Sürekli yenilikçi olmak gelen talep ve istek doğrultusunda çalışmalarını doğru yerde doğru zamanda karşılamıştır. Kişiye özel tasarımlar hazırlanmakta olup her daim müşteri memnuniyeti amaç edinmiştir.  

ÇİÇEK VE ÇİÇEKÇİLİK

1900’lü Yılların başında Amerika, Çin, Japonya ve İtalya’da çiçekçiler ilk çiçek satışlarını gerçekleştirmişlerdir.

1900 yılların başlarında doğal afet olayları (depremler, seller vs.) gibi etkenler çiçek satışlarını geriletmekle beraber, 1924 yılı başlarından sonra, çiçekçilerin bir çatı altında toplanmasıyla çiçekçilik tekrar canlanarak bugün San Francisco Flower Martlan adını almasıyla çok kısa sürede birkaç çiçekçiden 60 çiçekçiye çıktı ve tüm dünyada hızla büyüdü.

OSMANLI’DA ÇİÇEKÇİLİK

Osmanlıda bahçe çiçekçiliği ve süs bitkilerinin bilim dalı olarak görünmesi çok eski tarihlere dayanır.

Bu eskiliğin miladı 900 (1495) tarihlerinden daha geriye doğru uzanıp gittiğini gösterecek nitelikte Tezkire-i şükufeciyan, Revnakul-ezhar, Şükufenama gibi tarihi kaynaklarda bunların izlerine rastlanabilmektedir.

AÇELYA ÇİÇEKÇİLİK
TEL: 0224 441 94 21
FAX:0224 441 87 34
CEP:0537 401 51 20
WEB:
www.acelyacicek.net
MAİL: 
acelya_cicekcilik@hotmail.com
İNSTAGRAM: butiksukkulent

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.