Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHOPPERS RUHU BURSA’DA YAŞIYOR!

‘Özgünlüğümüz özgürlüğümüzdür’ sloganıyla yola çıkan Bursa Choppers Club dernek başkanı Av. Nezih Sütçü Bursa Haber’e konuk oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHOPPERS RUHU BURSA’DA YAŞIYOR!

Festivaller geziler eğitimler  ve toplantıların yani sıra sosyal sorumluluk projelerine de destek veren Bursa Choppers Club özenle seçtiği üyeleri ile özgünlüğünü ortaya koyuyor.

Bursa Choppers Assocıatıon Kimdir?

BCC Assocıatıon, Türkiye’de faaliyet gösteren sayılı motosiklet derneklerinden birisidir. Temel hedefi chopper motosiklet sürücüleri ile bir araya gelerek, kaliteli organizasyon ve toplu sürüşlere imza atmak, özellikle motosiklete yönelik sosyal sorumluluk projeleri geliştirmek, motosiklet ile ilgili teorik ve pratik eğitimler vermektir.

Bursa Choppers Club 2011 yılı başlarında dernekleşmiştir.

Bursa’da motosiklete verilen önemi arttırmak, Chopper sevdalı dostlarla tanışmak, daha kaliteli ve güvenli etkinlik ve organizasyonlara imza atmak ve de güçlenerek daha da büyümek için sizleri aramızda görmekten memnuniyet duyacağız…

 

Biz Motorcular;

1 – Macerayı seviyoruz.
2 – Doğayı seviyoruz.
3 – Özgürlüğümüze düşkünüz.
4 – Yemeyi, içmeyi, gezmeyi ve plansız programsız yaşamayı seviyoruz.
5 – Para bizler için birinci planda değildir.
6 – Dostluğa değer ve önem veriyoruz.
7 – Biraz da çılgın ve dağınığız.

 

Peki, neden Chopper?

Her türlü motorun kendine has özellikleri ve zevkli yönleri vardır. Özellikle gezi alanlarında Chooper; uzun yollarda touring; stablize ve bozuk yollarda enduro-cross; otobanda da racing. Yarış motoru genelde 18 yaş civarı arkadaşların ilgisini çekerken, Chopper tarzı kullanımda orta yaş üstü insanların motora ilgi gösterdiğini görmekteyiz. Dolayısıyla motor kullanımında yaş faktörü de önemli olmaktadır. Fakat neden Chopper’dan vazgeçemeyeceğimizi açıklamak istiyoruz.

Öncelikle custom- chopper-cruiser terimleri üzerinde durmak gerekir. Genelde ayaklar önde, kollar açık, hatta yüksekte kullanılan, v şeklinde konumlanmış motoru olan, egzozundan helikopter veya pancar motoru sesine benzeyen ses çıkaran, arka tekeri öne nazaran oldukça geniş olan, ön maşasının açısı diğer motorlara göre daha eğik bir şekilde konumlanan, sele yüksekliği düşük, daha ağır, nikelaj veya paslanmaz bölümleri daha fazla ön plana çıkan, görsel açıdan daha dikkat çekici nitelikteki motor tarzına “Chopper”; bu tarz motorların seri üretilmiş şekline de “cruiser” denilmektedir.

“Chopper”ın Türkçe karşılığı “el yapımı” demektir. Bir başka anlatımla seri üretime dayanmayan imalat kast edilmektedir. Chopper, yukarıdaki özellikleri gösteren seri üretim (cruiser) motorlar üzerinde orijinalliklerini tamamen kaybedecek şekilde esaslı nitelikte tadilatlar yapılması veya bu tarza uygun şekilde, sıfırdan bir şasi veya motor üretilmesi ile oluşmaktadır. Fakat pratikte, söz konusu kullanım tarzı, daha doğrusu dizayn ve stil ön planda olduğu için, bu tarz motorların hepsine “Chopper” denmektedir. Bir başka anlatımla, “Chopper” ile üretim tarzından çok, bir biçim, kullanım ve sürüş tarzının algılanması söz konusudur.

 

Birlikteliğiniz kimlerden oluşuyor?

Birlikteliğimiz içinde her meslek grubundan ve eğitim seviyesinden insan vardır. Örneğin, doktor, eczacı, makine mühendisi, inşaat mühendisi, endüstri mühendisi, mali müşavir, avukat, serbest çalışan, teknisyen, öğretmen, ticari işletmesi bulunan, maaşlı, devlet memuru, hizmetli gibi birçok kesimden insanla ve hiçbir ayrım yapmaksızın beraber oluyoruz.

 

Birlikteliğinizin amacı nedir?

Hiçbir menfaat gözetmeksizin, profesyonel değil de amatör ruhla (para kazanma veya geçinme amacı gütmeden), sevgi-saygı ortamında çalışan ve çaba sarf eden, karakteri sağlam, dedikodu yapmayan, arkadan konuşmayan, işi, özel hayatı ile örnek bir yaşantısı bulunan tüm Chopper dostlarını bu birlik çatısı altında toplamayı, dostlar arasındaki manevi birlikteliği güçlendirmeyi ve motosiklete yönelik faaliyetler yapmayı amaçlıyoruz.

 

Birlikteliğinizden uzun vadede ne bekliyorsunuz?

Gelecekte de yerel ve merkezi bir yapılanma içinde kalacağız. Adımızdan da anlaşılacağı üzere Bursa ilindeki Chopper motosiklet sürücüleri ile birlikte olmayı hedefliyoruz. Başka bir ilde, hatta Bursa’nın ilçelerinde temsilcilik veya şube açılması söz konusu olmayacaktır.
Bursa ilinde amacımızı gerçekleştirmeye yönelik Chopper motosikletle ilgili faaliyetleri organize şekilde gerçekleştirecek kurumsal alt yapıyı kurmayı, güçlendirmeyi ve bu yapının nesilden nesile kalıcı şekilde aktarılmasını, bu dünyadan ayrıldıktan sonra da, yaptıklarımızla anılmayı hedefliyoruz.

 

İLETİŞİM

ADRES:  KA BAR PARK ORTA KAPISI KARŞISI ÇEKİRGE CAD. NO: 1/A ÇEKİRGE/ BURSA

GSM: 0532 442 25 96- 0532 254 90 64

WEB : www.bursachoppersclub.com.tr

WEB : www.bursachoppersclub.org

WEB : www.bursachoppersclub.net

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ERDEM BERK

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.