Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeliği Sevgiyle İşliyoruz

Bursa bıçakçılığının, temelini oluşturan demircilerin serüvenine baktığımızda yedi yüz yıllık bir geçmişe sahip olduğu kayıtlardan anlaşılmaktadır. Bursa el zanaatları arasında geçmişten günümüze kadar özel bir yeri olan bıçakların ünü günümüzde de sürmektedir.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2016 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2016 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çeliği Sevgiyle İşliyoruz

Orhan Gazi’den başlayarak ilk yedi padişahın kılıç, kama, balta, mızrak gibi aletleri Bursa demirci-bıçakçılarının eseridir. Bugünün bıçakçıları geçmişin demircileri idi. Bayezit ile Timur arasındaki savaşa katılan yaklaşık 70 bin Osmanlı askerinin kılıç, kama, hançer gibi silahlarının hepsi Bursa’da yapılmıştır.

 

Çelikiş Bıçakçılığa gelince… 1953 yılında Bıçakçı Efe Salih lakaplı Salih Sıtkı Davran tarafından kurulan firma bugün dört evladı tarafından halen büyük bir başarıyla sektördeki kaliteli çalışmalarına devam etmektedir. Bekir Sıtkı Davran, Sedat Davran, Vedat Sıtkı Davran, Suat Davran kardeşler bıçakçılığı anlattı.

 

HABER VE FOTOĞRAF:ERDEM BERK

Çelikiş Bıçak yetkilileriyle bıçakçılık sektörünü ve tarihini konu aldık.
1953 yılında Bıçakçı Efe Salih lakaplı Salih Sıtkı davran tarafından kurulan firma bugün dört evladı tarafından halen büyük bir başarıyla sektördeki kaliteli çalışmalarına devam etmektedir.
Bekir Sıtkı Davran, Sedat Davran, Vedat Sıtkı Davran, Suat Davran kardeşlere neden halen bu kadar başarılı bir portre çizdiklerini sorduğumuzda şu cevabı aldık: “Bunun üç ana nedeni var. Birincisi güleryüzlü olmamız, ikincisi kaliteli malzemelerle işleme yapmamız ve son olarak da yaptığımız ürünlerin arkasında durmamızdır.”
Tüm Türkiye’ye bıçak gönderdiklerini aynı zamanda kasap kıyma makinalarında ise Güney Marmara bölgesine hizmet verdiklerini belirten Davran kardeşler, üretimi de kendilerinin yaptığını ifade ettiler. Tamir işlemlerinin de mevcut olduğunu belirten Davran kardeşler “Çağımızın değişen konjonktürüne bağlı olarak biz de her gün kendimizi yenilemekteyiz ve bu vizyonla çalışmalarımız devam edecektir” ifadelerini kullandılar.
Davran kardeşlerin anlatımıyla, işte Çelikiş Bıçakçılık…


BİZ KİMİZ

 1950 yılında faaliyetlerine başlamış olan ve 1995 yılından itibaren Çelikiş Bıçak ve Çelik Tic.San. Ltd.Şti. adıyla faaliyetlerini sürdüren firmamız , kesici aletler (çakı,bıçak,testere ) ‘nin yanında endüstriyel mutfak ekipmanları ( kıyma makinası , salça makinası , starilezatör , polietilen mutfak tezgahları , paslanmaz özel tip işler vs….) imalatı tamir , bakım , montaj ve servislikleri ile yurt içi ve yurt dışı pazarlama ağıyla ve her geçen gün genişleyen imalat portföyüyle ve her daim artan azmi ve hassasiyetiyle endüstriyel mutfak konusunda da profosyonelleşmiştir.
 Firmamızın en önemli ilkesi üstün ve kaliteli hizmet sunabilmektir.
Bu yönüyle gerek yurt içi , gerekse yurtdışında haklı bir üne sahiptir.
Geniş bir ürün çeşidine sahip firmamız ihtiyaca en uygun projeleri deneyimli , yenilikçi , profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştirir.
 İhtiyaca en uygun ve üstün hizmet sunan firmamızın satış ve satış sonrası servis anlayışı ise firmamızın ‘’hizmet Aşkla bitmez, başlar‘’ sloganı ile özetlenebilir.


ÜRÜNLERİNİZ NELER ?

Endüstriyel Mutfak Makinesi
Kıyma Makinesi
Hamur Yoğurma Makinesi
Soğutucu
Ekmek Dilimleme Makinesi
Bıçak Sterilezatörü
Ambalaj Makinesi
Sebze Parçalama (Soğan) Makinesi
Sebze Doğrama Makinesi
Köfte Ve Tulumba Şekillendirme Makinesi
Gıda Dilimleme Makinesi
Hamur Açma Makinesi
Döner Ocakları
Zıh Makinesi
Endüstriyel Mutfak (Aletler Gurubu)
Polietilen
İş Güvenliği Ürünleri
Gastronom Tepsi Ve Küvet
Et Dövecekleri
Çengel Ve Kanca
Şiş
Ayna Bıçak
Özel Şiparişler
Masatlar Ve Bileme Aletleri
Hazırlık Ve Depolama Sistemleri
Et Hazırlık Tezgahları
Et Stoklama Sistemleri
Profesyonel Bıçaklar Ve Kesici Aletler
Efe Salih A.B.S (Plastik) Sap (T-5)
Efe Salih Ahşap Sap (T-5)
Heritagen Fibrox (Kaymaz Sap)
Zıh (Bıçak Kıyması)
Satır
Muhtelif Çeşitler
Dekoratif Ve Kesici Aletler
Aksesuarlar
Av Bıçakları
Çakılar
Kılıçlar
Tarım El Aletleri
Budama Testereleri (Bıçkı)


MİSYONUMUZ 


- Biz dayanışma içinde çalışıp çağdaş,girişimci ve mükemmeli hedefleyenlerdeniz.
– Büyük işler başarmak için,insanüstü değil birlikte ve yan yana olmak gerekir.Biz buna dayanışma diyoruz.
– Yaşama bir şeyler katmak sorumluluk duymak demektir.Biz buna çağdaşlık diyoruz.
– Başarılı insanlar genellikle,en küçük işleri bile titizlikle yapabilme yeteneğine sahip olanlardır.Biz buna mükemmeli hedeflemek diyoruz.
– Ve her zaman başarının BEN değil BİZ ile geldiğine inanıyoruz.Biz buna takım çalışması diyoruz.

VİZYONUMUZ 


- Müşterilerimiz ile ve çalışanlarımız ile karşılıklı saygıyı,itibarı ve hoşgörüyü,her zaman ve her şartta muhafaza etmek.
– Yapacağımız ticari planlamalar ile yeni müşteriler kazanıp,onlara daima ürün ve hizmet kalitemizi sunarak,pazarın lider markası olmak.
– Müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda,hizmet ve ürünler sunarak kalite anlayışımızı devam ettirmek.

BURSA'DA BIÇAKÇILIK TARİHİ

Bursa’ya bıçakçılık “93 Savaşı”ndan sonra Balkan göçmenleri tarafından getirilmiştir. Bu tarihten itibaren göçmen ustalar ve yetiştirdikleri çıraklar aracılığı ile bıçakçılık mesleği gelişerek bugünkü düzeyine gelmiştir. Ancak Bursa bıçakçılığının, temelini oluşturan demircilerin serüvenine baktığımızda yedi yüz yıllık bir geçmişe sahip olduğu kayıtlardan anlaşılmaktadır. Bursa el zanaatları arasında geçmişten günümüze kadar özel bir yeri olan bıçakların ünü günümüzde de sürmektedir.

Orhan Gazi’den başlayarak ilk yedi padişahın kılıç, kama, balta, mızrak gibi aletleri Bursa demirci-bıçakçılarının eseridir. Bugünün bıçakçıları geçmişin demircileri idi. Bayezit ile Timur arasındaki savaşa katılan yaklaşık 70 bin Osmanlı askerinin kılıç, kama, hançer gibi silahlarının hepsi Bursa’da yapılmıştır.

 

İLETİŞİM
ÇELİK İŞ BIÇAK ve ÇELİK TİC. SAN. LTD. ŞTİ.
Adres : Kayhan Caddesi Bıçakçılar Çarşısı No:3 BURSA
Telefon : 90+0224.....2220247.....2207877.....2206044
Faks : 90+0224.....2220247.....2207877.....2206044.....(dahili:14)
GSM : 0532 4170655*****0532 2211445*****0532 2467428
Web : http://www.çelikiş.com--------www.bursacelikis.com
Email : info@bursacelikis.com

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.