Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Çayımızı İçmeden Geçmeyin’

Uzun yıllardır çaycılık yapan Bursa’nın en uğrak yerlerinden biri olan Çaycı İsmail’in sahibi İsmail Şekerli ‘Herkes çay demler ama birileri gerçekten çay demler’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 00:14
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 00:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Çayımızı İçmeden Geçmeyin’

Çay milli içeceğimiz her birimizin günde 3-5 bardak içmişliği vardır. Birde demi kıvamı yerinde oldu mu mübarek içtirir de içtirir kendini. Tarihi Abdal Fırını yanındaki Çaycı İsmail'deyiz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

HAKKIMIZDA

Uzun yıllar Belediye ve kuruluşlarında çalıştım. Bursa Otobüs İşletmesinde 1985'den 2002 yılları arasında çalıştım sonra 2002'de Makine İkmal ve 2005'de UKOME'ye geçtim. Sonrasında 2006 Kasımından itibaren şimdi bulunduğumuz mekanda başta Market olarak işlettik sonrasında 2011 Nisan 'dan itibaren Çay Ocağı konseptine geçtik aynı mekanda.Ocağımızın hemen yanında bulunan Abdal Fırını ve Taş Fırının bulunması ve onlarında aynı hizmeti vermesinden mütevellit değişik bir hizmet verme çabasındayken, müşterilerimizin almış olduğu simit,açma ,tahinli pide gibi yiyeceklerin yanında müşterilerimize ücretsiz zeytin ikram ederek başladık. Sonrasında beyaz peynir ve diğer servislerimizle hizmetlerimizi geliştirerek insanlarımıza değişik hizmetler sunuyoruz dedi.


ÇAYIMIZIN KALİTESİ VE HARMANINDA ÇOK İDDİALIYIZ

Güzel çay için öncelikle malzeme iyi olmalı, çayın harmanı mutlaka iyi olmak zorunda. Sabah 6 ‘da da, akşam 5 ‘te de aynı çay aynı kalitede olmalı harmanı her daim iyi olmalıdır.

Ben burada ocağımızın harmanını haftalık en kaliteli çaylardan hazırlayarak müşterilerimize haftalık olarak hazırlıyoruz.

Hazırladığımız harmandan dolayı çayımız Bursa'da ilk üçe girer diyerek bu konuda gerçekten iddialı olduğumuzu belirtmek istiyoruz diye ilave etti.


‘OĞULLARIMLA OCAĞI DÖNÜŞÜMLÜ İŞLETİYORUZ’

Oğullarım Yalçın ve Kazım'la birlikte dönüşümlü olarak işlettiğimiz ocağımızın ilk açıldığı zamanlarda çevrede fazla kalabalıklar ve insan yoğunluğu olmamasına rağmen son yıllarda Abdal Mehmet Camii ve Türbesinin etrafında yapılmış olan çevre düzenlemelerinden sonra, hareketlilik artmasına rağmen Abdal Mehmet Camii ve Türbesinin çevresinde çiçek ve lalelerle güzelleştirimesi hem bizlerin hem de mahalle sakinleri ve mahalle esnafının istek ve ricaları arasındadır dedi.


‘ÇARŞIYA GİDENLERİ GELENLERİ MUTLAKA BEKLİYORUZ’

Metronun yanında olduğumuzdan ,metrodan çarşıya çıkanlar ve dönenler bizim oradan geçtiklerinden daima onları beklemekteyiz aynı zamanda güzel çayımızdan ve ikramlıklarımızdan da onlara sunmak isteriz. Demirtaşpaşa Metro İstasyonunda da Buski ve Uedaş ödeme merkezi gibi insanların mutlaka gelip gececeği ve ödemelerini yapacağı bir yer açılması hem bizlerin hemde mahallelinin isteklerindendir diye ekledi.

Babalarına çay ocağının işletmesinde yardım eden Yalçın Şeherli  ve Kazım  Şeherli'nin isimlerinide burada zikretmeden geçmeyelim dedik



 

 

 “Çayın tarifi mi olur, alt tarafı çay.” demeden önce bir düşünün. Herkes çay demler ama birileri gerçekten çay demler. Ülkemizde en çok tüketilmesine rağmen maalesef çay demlemesini bilmiyoruz. Çayın içine kaynar suyu koyup bardağa da 2 kesme şeker atınca çay içtiğimizi zannediyoruz. Elbette çayın tadını etkileyen kaynatma suyu, demliği ve çay türü gibi faktörler var ancak işin püf noktasını bilirseniz ağız tadıyla mükemmel bir çay keyfi yaşamanız mümkün. Hele de çay tiryakisi iseniz.


ÇAYIN TADINI ETKİLEYEN UNSURLAR

Öncelikle çay suyunuzun dağ ya da kaynak suyu olması en idealidir. Canım nerden bulacağız şimdi dağ suyunu diyorsanız ki haklısınız, o zaman temiz içme suyunu kullanmaktan başka çareniz yok.  Kireçli, klorlu çeşme suyu kullanmamaya özen gösterin.

Porselen demlikte çayın tadı daha güzel olur. Ancak illaki porselen demlik şart değil. Cam ya da çelik çaydanlıkta da güzel çay demleyebilirsiniz. Ancak bunun da kuralları var.

Çay seçimi size kalmış. Geleneksel Karadeniz çayını tercih edenler olduğu gibi, siyah çayı, çay çiçeğini, tomurcuklusunu, bergamotlusunu vs. tercih edenler de olabilir. Burası sizin damak zevkinize kalmış.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

DEMİRTAŞPAŞA MAHALLESİ

TAHAL CADDESİ NO:26/A

GSM:0 532 597 25 71

GSM:0 506 704 66 77

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.