Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çamlıca Mahallesi Çözüm Bekliyor

Gümüştepe ve Beşevler mahallelerinden ayrılan bölgelerle oluşturulmuş olan Çamlıca Mahallesi’nin nüfusu yoğun göçle kısa zamanda büyük artış gösterdi ve 19.000 kadar yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 02:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 02:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çamlıca Mahallesi  Çözüm Bekliyor

 

Gümüştepe ve Beşevler mahallelerinden ayrılan bölgelerle oluşturulmuş olan Çamlıca Mahallesi’nin nüfusu yoğun göçle kısa zamanda büyük artış gösterdi ve 19.000 kadar yükseldi.

 

Mahalle’nin sorunlarını anlatam Çamlıca Mahallesi Muhtarı Orhan Öztürk, “Terminal Otobüsümüz yok. Terminale gidebilmek için mahalle sakinlerimiz mecburen en az 2 aktarma yapmak zorunda kalıyorlar, onca yük ve bavulları nedeniyle de gerçekten de büyük sorunlar yaşamaktadırlar. Bu soruna çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

 

 

 

 

Çamlıca Mahallesindeki 3.Hizmet Dönemini yaşayan Muhtar Orhan Öztürk ile röportajımıza başlıyoruz.

·         Muhtarım, Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

  ---  1961 Orhaneli doğumluyum, Osmangazi İlköğretim Okulunu ve Büyükorhan Ortaokulunu Bitirdim. İlk kez 2004 yılındaki seçimlerde muhtarlığa aday oldum ve kazandım sonraki 2 seçimde de başarılı olarak bu günlere geldik.

·         Çamlıca Mahallesinin oluşumunu ve hizmetleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

  ---  Gümüştepe Mahallesi’nden ve Beşevler'den ayrılan bazı bölgelerden oluşturulmuş olan Mahallemiz ilk kurulduğu yıllarda nüfusu 3.000 civarındaydı. Yoğun göçle kısa zamanda büyük artış gösteren nüfusumuz 19.000 kadar yükseldi. Bir kaç yılda çok fazla artan nüfusumuzla birlikte mahallemizde sıkıntılar baş göstermeye başladı. İlk zamanlarda hiç okulumuz yokken İlkokulumuz, Ortaokulumuz, Lisemiz ve Ortaokul İmam Hatip okulumuzda yapılmış olmasına rağmen, bilhassa ilkokul sıkıntımız halen devam etmektedir. Okul için İl milli eğitim Müdürlüğü de dahil çok yere başvurduğumuz halde yine de bir sonuç alamamış durumdayız.

·         Mahalle Sakinlerinizden de duyduğum kadarı ile ulaşımda büyük sıkıntılar yaşıyormuşsunuz galiba muhtarım bu konuda neler söylemek istersiniz?

  ---  Gerçekten de ulaşımda büyük sıkıntılar yaşamaktayız. Terminal Otobüsümüz hiç yok. Terminale gidebilmek için mahalle sakinlerimiz mecburen en az 2 aktarma yapmak zorunda kalıyorlar, onca yük ve bavulları nedeniyle de gerçekten de büyük sorunlar yaşamaktadırlar. Burulaş' ta muhatap bulamıyoruz, genellikle yoğun iş tempolarından dolayı görüşemiyoruz, mecburen mahallelilerimizin istek ve ricalarıyla ilgili dilekçelerimizi bırakıp dönmek zorunda kalıyoruz. Bir kaç ay sonra dilekçelerimize cevap olarak hep incelendi, araştırıldı olumsuz görüldüğü bildiriliyor. Bu anlatmış olduğum süreç 7-8 kere yaşandığı halde biz hala umudumuzu kaybetmedik ve en kısa zamanda Terminale ve Şehir Merkezine Ulaşımın ivedilikle hal çaresine varmasını beklemekteyiz.

   ---  Yeni mahalle olduğumuzdan, aydınlatma direkleri eksikliği, geceleri büyük sıkıntılara mahal vermektedir. Bu durumla ilgilide Tedaş’ a defalarca başvurduğumuz ve yetkililerle yüz yüze görüştüğümüz de, hayır olmaz demedikleri halde yine de eksik olan aydınlatma direklerimiz yerlerine takılamamaktadır. Buradan Tedaş yetkililerinden mahalle halkı adına ricamız ivedilikle bu sorunumuza çare bulmalarını beklemekteyiz. Kavakdere Caddesinde yapılması planlanan yeni düzenlemenin direklerin yeraltına taşınması ile başlaması gerektiği halde Tedaş direkleri yeraltına almak için topu Nilüfer Belediyesine atıyor. Nilüfer Belediyesi’ de biz Tedaş’ a başvurduk onlar başlasınlar, bizde gerekirse birlikte yürütebiliriz denmesine rağmen bir türlü gelişme sağlanamamaktadır. Bu konuda da gerekli mercilerin konuyu önemseyerek, en kısa zamanda Kavakdere Caddesinde planlanan düzenlemelere başlanılmasını beklemekteyiz.

Pazaryeri sıkıntılarımız olmasına rağmen Nilüfer Belediyesinde çalışmalar yapıldığını bilmekteyiz. Bu çalışmalarında hızlandırılarak sıkıntıların en kısa zamanda hal yoluna koyulmasını beklemekteyiz. Diyerek sözlerini tamamladı.


Bu güzel sohbet tadındaki röportaj için Çamlıca Muhtarımız Orhan ÖZTÜRK' e Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkürlerimizi iletiriz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

ÇAMLICA MAHALLESİ MUHTARLIĞI

ÇAMLICA MAHALLESİ

NİLÜFER/BURSA

GSM:0 532 397 57 26

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.