Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da 35 yıllık tecrübe ‘Okyanus Segman’

Okyanus Segman’ın 25 yıllık ortakları Ali Yunusoğlu ve Ahmet Kırbaş işteki tecrübelerini ve Bursa’da edindiği başarıyı Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da 35 yıllık tecrübe ‘Okyanus Segman’

Bursa 25 yıldır sektörde varız ve çeyrek asırlık tecrübeyle Bursa halkına hizmet vermekten gurur duyuyoruz diyen Ali Yunus oğlu ve hem kardeşim hem ortağım dediği Ahmet Kırbaş, sektörde bizim tanınan bir firma olmamızın başlıca nedeni insanlarla güven ticareti yapıyoruz ve ayrıca sadece segman işini değil, rektefiyeciliğide de bilmemiz bu alanla başarılı olmamızı sağladı diye ifade ettiler.

Maalesef günümüzde artık çırak yetişmemektedir ve böyle giderse bizden sonra bu işi iyice ve hakkıyla yapan ustalar yetişmeyecek diyen okyanus segman yetkilileri, her meslek severek yapıldığında başarıya ulaşır ve bizde bu yüzden çeyrek asırdır bu sektörde halkımıza severek hizmet vermekteyiz diye vurguladılar.

HABER VE FOTOĞRAF: ERDEM BERK

MİSYONUMUZ



Müşterilerimize, kaliteli ve ekonomik ürünleri istedikleri zamanda sunmak, gelişen ve değişen ürün ve teknolojilerle, müşteri memnuniyeti odaklı  kalite anlayışıyla faaliyet gösterdiği sektörde lider konuma gelmek amacıyla çizgisinden ayrılmadan çalışmasını sürdürmek ve her geçen gün artan talepleri  il sınırlarının dışına taşıyarak, ülkesinin gelişimine katkı sağlamaktır.

VİZYONUMUZ

Dünyadaki değişen teknolojiyle birlikte gerek müşteri memnuniyetini en üst  düzeyde gerçekleştirmek gerekse doğal doğa koşullarına saygı göstererek  talepleri karşılamak ve sektörde hem yurt içinde hem de uluslararası platformda lider firma olarak yerini almaktır.

SEGMAN NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?

Segman takımları çeşitli miktarlarda aşınmış içten yanmalı motorların yenilenmelerinde piston kanallarında değişiklik yapmadan kullanılmaya uygun olan birer sızdırmazlık görevini üstlenmiş makine elemanlarıdırlar. 


Segmanlar, sıkıştırma zamanı sırasında silindir içerisine alınan havanın kartere sızmasını engelleyerek kompresyonun oluşmasını sağlar. Karterdeki yağın ve havanında silindir boşluğuna sızmasını engeller. Genel olarak motorlarda kompresyon segmanı ve yağ segmanı olmak üzere 2 çeşit ve 3 adet segman bulunur.

Segman takımları gerek malzeme gerekse diğer spesifikasyonları yönünden orijinal parça üreticilerinin dizayn esaslarına göre yapılmaktadır. Segmanın anlatımı esnasında; segman kesitlerinin bazılarında “Top” damgası bulunmaktadır. “Top” damgası olan segmanlarda damgalı yüzey piston tepesine doğru bakacak şekilde kanallara takılmak suretiyle monte edilmektedirler. 


 

SEGMANIN TANIMI VE FONKSİYONLARI

Ağzı kesilmiş halka biçimli bir sızdırmazlık elemanı olan segman, içten yanmalı motorlarda yanma sonucu meydana gelen ısı enerjisini mekanik enerjiye çeviren, sistemdeki en önemli elemanlardan biridir. Segmanların Piston-Gömlek-Silindir Bloğu sistemi çerçevesinde motorda önemli fonksiyonları mevcuttur. 
Bu fonksiyonlar : 
1. Sızdırmazlık 
2. Isı Transferi 
3. Yağ sarfiyatını kontrol etmektir.

FONKSİYONLARINA GÖRE SEGMAN ÇEŞİTLERİ 

Pistondaki seman tipi, sayısı ve bunların takılışı motorun cinsine ve fonksiyonlarına göre 3 ana grupta toplanabilir; 
- Kompresyon segmanları 
- Sıyırıcı segmanlar 
- Yağ segmanları 

REKTİFİYE (MOTOR YENİLEME) NEDİR?

Araçlarımızın kalbi olan motorlar çalışma koşullarına bağlı olarak zaman içerisinde aşınırlar.
Motor yenileme, ya da halk arasında daha çok bilinen ismi ile rektifiye, aşınmış bir motorun standartlara uymayan parçalarının (silindirler, pistonlar, krank mili vb) çeşitli talaşlı işlemler uygulanarak ve değiştirilerek tekrar ilk günkü gibi çalışır hale getirilmesidir. 

Aslında rektifiye dediğimiz şey motorda yapılan işlerden sadece bir tanesidir. O da silindirlerin ovallik ya da konikliği durumunda düzeltilmesidir. Ama Motor Yenileme ya da Motor Revizyonu dediğimiz zaman işin içine; Krank taşlama, silindir kapak taşlama, silindir bloğunun yüzeyinin taşlaması, supap yuva taşlama, ana yatak bara, kol yatak bara, honlama, krank çatlaklık kontrolü ve silindir çatlaklık kontrolü gibi birçok iş girer. 

OKYANUS SEGMAN İLETİŞİM

Adres: Yeni Yalova yolu no:53/A Osmangazi/Bursa

TEL:0224 250 10 44

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.