Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Shopping Fest Gelenekselleşiyor

Bursa sosyal yaşantısının mimarlarından ve Türkiye'de ilkleriyle özdeşleşmiş bir iş adamı Yılmaz Altınsoy ve iş arkadaşı Dilara Kirpit ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Shopping Fest Gelenekselleşiyor

İstanbul ve Ankara'da yapılan Shopping Festivallerini Bursa'da açarak bir ilki başardık diyen Yılmaz Altınsoy ‘her zaman ilkleri yaşayan ve yaşatan biri olmaktan halkımıza ve insanlara bu şekilde hizmet etmekten daima onur duydum’ diye ekledi.

 

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

HAKKIMIZDA

Yılmaz Altınsoy; Aslen Ankara, Kızılcahamam'lı olup ilçenin köklü ailelerindeniz. Hatta anne tarafından Yunanistan Selanik, Dimetoka'lı olup orada olan büyük toprak ve arazilerimizin incelenmesi ve hak taleplerimizle ilgili gerekli görüldüğünde Yunan Makamlarında dava ve dosyaların takibi için  Bir Yunanlı avukatta tutmuş bulunmaktayız.


Türkiye'de ilkleri başlatan bir kişi olarak, sigortacılığın daha bilinir olmadığı yıllarda, özel sigortacılık hizmetlerinde 4 yıl kadar yaparak özel sigortacılığın yayılmasına ve bilinirliğinin artmasında daha o yıllarda epeyce katkılarım oldu. Sonrasında Özel Dershanelerin yaygın olduğu yıllarda dershane danışmanlık hizmetleri ve koçluğununda uzun yıllar daha o yıllarda yaparak sektörün oluşması ve gelişmesine epeyce bir yardımım olmuştur. İcat ve ilklere olan müthiş ilgimdendir ki hatta lise yıllarımda askeri liseyi kazandığım halde gitmeyerek, hayatıma bir yol çizerek daima ilklerin ve icatların peşinden koştum. Türkiye'de ilk Ücretsiz, indirimli kart sistemleri olan "KEY CART"ıda devreye sokmanında mutluluğunu yaşamaktayım. Günümüzde de "Bursa Alışveriş Klübünün" kartları da kullanılmakta olup, daha başka ücretsiz, indirimli kart sistemleri yayılarak devam etmektedir.

Babamın da asker olmasından dolayı bütün Türkiye'yi gezdik, Erzurum, Konya, Ağrı, Giresun, Tunceli ve Doğubeyazıt gibi daha bir çok yerlerde bulunduktan sonra Bursa'ya yerleştik.

HAYAL EDİP UYGULARIM

Sonrasında İzmir Yeni Asır Gazetesinde uzun yıllar çalıştıktan sonra Elit Dergisinde Editörlük yaptım. Çocuk Festivali Castı da açtıktan sonra, İstanbul ve Ankara'da yapılan Shopping Festivallerini Bursa'da açarak bir ilki başardık . Dediğim gibi her zaman ilkleri yaşayan ve yaşatan biri olmaktan halkımıza ve insanlara bu şekilde hizmet etmekten daima onur duydum. Hala bazı şirketlere danışmanlık hizmetleri vermeye de devam etmekteyiz. Kızımda hayal ettiğim gibi hem İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümünü bitirdiği gibi aynı zamanda Boğaziçi Caz Korosunda sopranoluk yapmaktadır.


 

HALKIMIZI FESTİVALİMİZE BEKLİYORUZ

Geçen sene 3500-4000 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Bursa Çocuk Festivalini bu sene daha görkemli bir şekilde 4 Haziran Cumartesi günü Botanik Park yanındaki K9 Binicilik ve köpek Eğitim Merkezinde festivalimiz düzenlenmektedir. Bütün Bursalıları festivalimize bekliyoruz, gerçekten de çok güzel bir ortamda çocuklarımızla birlikte eğlenerek güzel vakit geçirmek isteyen herkesi festivalimize bekliyoruz. Ayrıca Temmuz ayında Ralli Festivalinide düzenlemeyi planlamaktayız. Aynı zamanda geçen yıl ilkini düzenleyerek güzel tepkiler aldığımız "Best Model Çocuğun" ikincisinde bu sene Kasım Aralık ayları gibi düzenlemeyi düşünmekteyiz. Yıl içerisinde yapacağımız bütün festival ve kutlamalara bütün halkımızı bekliyoruz.

Gelecek planlamaları ve projelerinde bahçeli, ferah ve geniş bir yerde cafe açma ve işletme fikrimiz aynı zamanda Bursa' uygulamış olduğumuz projeleri İstanbul'da uygulama çabalarımız mevcuttur.

 

KENDİ KANATLARIYLA UÇMAYA ÇALIŞAN BİR KIZ

Dilara Kırmıt; 1996 Yılı Bursa doğumluyum aslen Sivaslıyım. İlk modayla tanışma hikayem tesadüfler sonucu
İstanbul İlçem Gazetesinde "Modellik Ruhun Zanaatıdır"adlı yazımla başladım. Yazılarım çok ilgi gördü Türkiye’nin bir çok yerel basınından teklifler almaya başladım şimdi Kıbrıs da dahil Türkiye’nin bir çok sehirin yerel basınında moda editörlüğü yapıyorum binevi kalemimle gezmiş oluyorum.4 yıllık iş hayatım sonucunda ilk defa kendi yaşadığım sehirin Yerel Basınında Yaşayan Bursa'da Moda Editörü olarak çalışmaya başladım. Aslında psikolog olmayı çok istiyordum çünkü insanlarla konuşmayı dinlemeyi seviyorum ve çevremden de "Yahu sen psikolog olsana." diye söylediklerini çok duydum. Daha çok sanata, yazarlığa ve sanatsal faaliyetlere ilgi duyduğumdan uzun yıllar gazete ve basında çalıştım. Şuanda da Türk Hava Yollarının hosteslik sınavlarına hazırlanmaktayım, bunu da başaracağıma inanmaktayım.
Yılmaz Beyle yollarımız moda ile kesişti organizasyonlarına gerek koreografi gerek moda olsun destekliyorum.



KİTABIM 6 AY SONRA ÇIKACAK !


Yazmakta olduğum kitabım altı ay kadar sonra çıkarmayı düşünüyorum. Konusu ise, bir kadının bir adam tarafından sevilmeyişi ama o kadının o adamı ona rağmen yüzsüzce sevdiğini anlatıyor. Aslında psikolog olmayı çok istiyordum, babam ise polis olmamı istiyordu, ben ise olmamak için dövme yaptırdığımı hatırlıyorum. Daha çok sanata, yazarlığa ve sanatsal faaliyetlere özendiğimden uzun yıllar gazete ve basında çalıştım. Şuanda da Türk Hava Yollarının hosteslik sınavlarına hazırlanmaktayım, bunu da başaracağıma inanmaktayım.

 

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

CUMHURİYET MAHALLESİ 4.SOKAK  NO:12

BURSA

GSM:0 532 343 75 72

 

 

 

 

 

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.