Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Sebzeciler Meyveciler Odası Güzel çalışmalara imza atıyor

Bursa Sebzeciler Meyveciler Oda Başkanı Sayın İbrahim Keskin'le keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2017 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2017 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Sebzeciler Meyveciler Odası Güzel çalışmalara imza atıyor

Mersin bölgesinde yaşanan aşırı sel bizim pazarlarımızı da etkiledi diyen İbrahim Keskin ‘Şimdi fiyatlar yüzde yüz artmış durumdadır. Pazarlarımız mal bulamamaktadır’ dedi.

Öncelikle başkanım sizi tanıyabilir miyiz?

Elbette,1958 Tekirdağ-Hayrabolu doğumluyum. Ben 5 yaşındayken ailecek Bursa'ya yerleştik. Nilüfer Köylü pazarında 2007 yılına kadar çalıştım, 2007'de Tuz Pazarı’na geçtim ve halen bu pazarda pazarcılık yapmaktayım.

Başkanım, yazılı ve görsel medyada yoğun bir şekilde bilhassa sebze fiyatlarındaki aşırı yükseklikten bahsedilmekte, bu konuda neler söylersiniz?

Evet, Bu tür haberlerle yoğunlukla bende karşılaşıyorum.

Bu sene kış şartlarının sert geçmesinden, bazı sera bölgelerinde aşırı derecede sellerin oluşmasından dolayı, çok büyük alanlarda sebzelerin zayii olmasından dolayı, her kış yüksek seyreden fiyatlar bu sene daha da yükseldi. Havaların yumuşamasıyla, fiyatlarında biraz gevşeyeceğini tahmin etmekteyim.

Bursa’da 3 gündür yağan kar yağışı sonrasında meyve ve sebze fiyatları da etkilendi. Bursa Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı İbrahim Keskin, “Fiyatlar yüzde yüz artmış durumda” dedi.

Ülke genelinde Cuma gününden beri yaşanan yoğun kar yağışı, Bursa’da da etkisini gösterdi. Kapanan yollar yüzünden sebze, meyve hallerine mal girişinde düşüş yaşandı. Yaşanan don olayları da üstüne eklenince meyve ve sebze fiyatları da olumsuz yönde etkilendi. Pazarda meyve ve sebze fiyatlarının yüzde yüz arttığını belirten Bursa Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı İbrahim Keskin, “Ülkemizde yaşanan yoğun kış şartları meyve, sebzeyi vurdu, pazarlarımızı vurdu. Bunun en büyük etkeni yaşanan hava şartları, yaşanan kış ve yoğun kar yağışıdır. Mersin bölgesinde yaşanan aşırı sel bizim pazarlarımızı da etkiledi. Mal sevkiyatı yok. Bizim seralarda yetişen ürünler de ihtiyacı karşılamamaktadır. Dolayısıyla bu da pazarlarımızı etkilenmektedir. Şimdi fiyatlar yüzde yüz artmış durumdadır. Pazarlarımız mal bulamamaktadır. Pazarcımız hale gittiği zaman iyi mal bulamıyor. Malların çoğu donuk geliyor. Tarladan veya seradan toplanan olgunlaşmış mal bile yolda araç üzerinde donmaktadır. Bu da kaliteyi düşürmekte, pazarı etkilemekte ve özellikle fiyatı etkilemektedir” şeklinde konuştu.

Başkanım, aynı zamanda 20017 yılına da yeni girmiş olduğumuzdan dolayı, pazar esnaflarına olsun, manav esnaflarına olsun yeni yıl için ne tür temennilerde bulunmak istersiniz?

2016 yılı gerçekten zor geçti, yeni girmiş olduğumuz 2017 yılının bizim odamıza kayıtlı olan esnaflarımıza olduğu gibi bütün odalara kayıtlı esnaflara, işverenlere, işçilere, velhasıl bütün toplum kesimlerine mutluluklar getirmesini temenni etmekteyim.

Bursa Sebzeciler Meyveciler ve Benzerleri Esnaf Odası Başkanı Sayın İbrahim Keskin’in bu güzel temennilerine katılmamak mümkün mü? Oda Çalışmalarında da Sayın başkana Bursa haber Gazetesi ailesi olarak başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Oda Başkanı    İBRAHİM KESKİN

0 539 309 66 73

Oda Telefon  :  0 224 364 71 35

E-Posta           : bursaseb@tuspaf.org.tr

Oda Adresi    :  Anadolu  mh. Kader Sok. Esnaf Sarayı Kat : 5/53 BURSA

HABER FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.