Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'nın En Kapsamlı Anaokulu ‘Çocuk Diyarı Sevgi Yuvası’

Bursa'nın en kaliteli ve en kapsamlı anaokulu olan Özel Çocuk Diyarı Sevgi Yuvası'nın kurucu müdürü Burcu Düzgüngü Vapurlu ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 00:57
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 00:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'nın En Kapsamlı Anaokulu  ‘Çocuk Diyarı Sevgi Yuvası’

    Tamamı modern, kendi içinde birçok eğitim alanına sahip gelişmiş eğitim için oluşturulan sınıfları, kalitesi tescilli aletler eşliğinde profesyonel bedensel ve zihinsel aktiviteler sağlayan, oyun odalarında geliştirici ve öğretici etkinlikler sunan, sertifikalı eğiticiler öğrencilere eşliğinde satranç, resim, müzik ve dans dersleri sunan 300 öğrenci kapasitesiyle Özel Çocuk Diyarı Sevgi Yuvası Bursa’nın en kapsamlı anaokuludur.

Burcu Düzgüngü Vapurlu, Çocuk Diyarı Anaokulu'nun çocukların gelişim düzeylerini temel alarak çocuk merkezli, yeteneklerinin gelişmesini sağlayan, yaratıcı ve eleştirel düşünen, toplum bilinci ve sorumluluklarının farkında olan, kültürel değerlere önem veren bir kurum olduğunun altını çizerken diğer kurucu ortak olan Enis Çiçeğin ve Okul Müdürü Gökhan Bayer'in kurumun bu üst seviyelere gelmesinde büyük pay sahibi olduklarını vurguladı.

HABER VE FOTOĞRAF: SERCAN SELÇUK

ANAOKULU DOĞAL BİR TERAPİ ORTAMIDIR     

     Kişiliğin temelleri bireyde 9 yaşına kadar atılmaktadır. Bu nedenle okul öncesi eğitim son derece önemlidir. Biz çocuklarımıza renk, sayı ve kavramlar, çocuğun düşüncesine uygun bir biçimde somuta indirgeyerek veriyoruz. Parmak boya ve resim faaliyetleri, su ve kum oyunları, jimnastik ve çeşitli dramatik oyunlar sadece çocuğunu eğitim ve gelişimine olanak tanımakla kalmaz, aynı zamanda onun fiziksel enerjisinin boşalmasına, gerilimden arınmasına da yarar sağlar. Bu bilinçte eğitim sunan anaokulları da doğal bir terapi ortamı sağlar. Çocuklar bu şekilde iç dünyasını ortaya koyar ve yetenekleri hakkında ipuçları vermeye başlar. Bu durum Anaokulu, çocuğa en iyi örgütlenmiş oyun ve eğitim ortamını sağlayan bir kurum niteliğindedir. Çocuk bu ortamda bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişim olanağı bulur. Toplu yaşam kurallarına uymayı öğrenir. Yardımlaşma ve işbirliği duygusunu geliştirir. Bu arada, kendi hakkını korurken paylaşmayı ve başkalarının özgürlüğünü zedelememeyi öğrenir.

ANNE ÖĞRETMEN UYGULAMAMIZ

     Anne öğretmen uygulamamızda eğitim verecek personellerimizin mutlaka çocuk sahibi olmalarına özen gösteriyoruz. Çünkü bu durum eğitimcinin daha özverili, bilinçli ve tecrübeli hareket etmesini sağlıyor. Mesleğini perçinleyen bir unsur olduğu için de hem verimi  hem de öğrenciye kazandırdıkları artıyor. Bunun dışında bizim için gıda ve hijyen konusu da taviz vermeyeceğimiz yegane unsurlar arasında yer alıyor. Tamamen organik ürünlerle çocukları yapay gıdaların zararından koruyoruz. Kendi çocuğumuza yedirmeyeceğimiz ürünleri mutfağımıza sokmuyoruz. Görüldüğü gibi empati kurmada da bu 'anne eğitici' olmanın avantajlarını görüyoruz.

      Diyetisyenler eşliğinde hazırlanan yemeklerimizin yanında hijyeni göz ardı etmiyoruz. Sağlık müfettişleri tarafından yapılan son hijyen teftişinden Takdir Belgesi alarak yüzümün akıyla çıktık. Özverili eğitimci ve çalışanlarımızla her öğrenciyle birebir ilgilenen, kişisel başarı uzmanı ekibimizle sorunlara olumlu çözümler bulmaya çalışan yapımızla önümüzdeki yıllarda daha da çok aileye hizmet vermeyi diliyoruz.

KALICI OLMAK GÖRSEL ZEKAYA HİTAPLA MÜMKÜN

     Kalıcı bilgilerle sağlam temeller atmak için etkinliklerimizi kağıt kalem eşliğinde değil de pratik yaparak, çocukları olayın öznesi konumuna getirerek yapıyoruz. Örneğin yumurtanın oluşumunu bir köye giderek canlı biçimde tecrübe etmelerini sağlıyoruz, dokunarak idrak etmelerine olanak sunuyoruz. Ayrıca yerli malı barkotları öğrenmeleri için kalkıp süpermarketlere gidiyor ve mevzuyu yerinde öğretmeye çalışıyoruz. Bu şekilde öğrenim süreçlerini hem zevkli hem de kalıcı kılmış oluyoruz. Görsel zekalarına hitap ederek sağlam temeller atıyor ve çocuklarımız hayata hazırlamaya çalışıyoruz.

ÇOCUKLAR SORUN YARATMAZ EBEVEYNLERDEKİ SORUNLARI YANSITIR   

      Günümüzde ebeveynler çocuklarının her konuda başarılı olmasını istiyorlar. Bu uğurda çocuğun her dediğini yapma eylemine ağırlık veriyorlar. Başarı aslında çocuğun ifade yeteneğinin olması ve duygularını paylaşıma açık bir şekilde ortaya koymasıdır. Çocuğun kişisel yönelimleri ve ilgi alanları başarısız olduğunu ifade etmemekle birlikte kişiliğinden ipuçları verir. Fakat ailenin yoğun baskısıyla yönlendirilmek istenen çocuk sosyal ortama hazır olmayan öfke kontrolünü sağlayamayan bireyler olabilir. Bu yüzden ebeveynlere büyük sorumluluk düşüyor; bilinçli olarak doğru adımlar atmak ve denge politikası izlemek. Çocuğun her dediğine olumlu yanıt vermek de her dediğini reddetmek de yanlıştır. Unutmamalıyız ki çocuklar sorun yaratmaz ebeveynlerdeki sorunları yansıtırlar.

NİTELİKLİ ZAMAN GEÇİRMEK ÇOK ÖNEMLİ

     Nitelikli zaman geçirmek saatlerce çocukları zorla iletişime sokma faaliyeti değildir. Bir yemek masasında yapılacak 15 dakikalık günü değerlendirme konuşması bile fazlasıyla nitelikli olabilir. Çocuğumuzun gözlerinin içine bakmak, onu dinlediğimizi hissettirmek, ona hitap edebilmek, isteklerine olumlu karşılık vermek ya da neden olumlu karşılık veremediğimizi ona açıklamak çok önemlidir. 'Hayır' demeyi bildiğimiz zaman çocuk daha gerçeklerin farkında, toplumsal olumsuzluklara hazırlıklı ve mücadele ruhuna sahip biçimde büyür. Bu da son derece önemli bir noktadır çocuk yetiştirme ve nitelikli zaman geçirmekte.

TEKNOLOJİ KARARINDAYSA FAYDALIDIR

     Teknoloji zararlı kesinlikle çocukların uzak tutulması gereken bir unsur olarak görülmemeli. Çünkü çocuklarımız teknoloji çağının içine doğdular ve ister istemez buna bulaşacaklar. Onları teknolojiden soyutlamak yerine nasıl doğru kullanılabilir anlatarak olumlu sonuçlar elde etmek daha mümkün. TV izlemek güncel dizi takibi ya da bomba haberlerini izlemekse elbette zararlıdır; lakin çocuk çizgi filmi elbette izlemelidir. Çizgi film izlemeyen çocuklarda sorunlar oluştuğu araştırmalarla sabit. Sadece hangisini izlemesi gerektiği noktasında müdahalelerle ve zaman konusundaki yani ne kadar izleyeceklerine dair belirlemelerle olaya müdahil olmalı veliler.

 

 

 

 

  SON OLARAK;
                          

  Disiplin olmayan yerde başarının olmayacağı unutulmamalı, disiplini sevgi, özveri ve eğitim üçlüsü içerisinde çocukları korkutma politikası gütmeden verelim. Çünkü korku zayıf karakterlilerin işidir...

NASIL ULAŞIRIZ?

Adres: 29 Ekim Mah. Ertuğrul Özlüce Bulvarı 401.Sk. N:6 Nilüfer/Bursa

İletişim:0224 413 53 63

Web Sitesi: www.cocukdiyarianaokulu.com

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.