Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Bursa'da Yemek Kültürünü Değiştirmeye Geldik’

Bursa'da fasülyeli yemek çeşitleri dendiğinde akla gelen ilk kuruluşu olan "Fasülyeli"nin sahibi Hüseyin Topuk ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Bursa'da Yemek Kültürünü Değiştirmeye Geldik’

15 çeşit Kuru fasülye Yemeğinin yanı sıra Osmanlı, Türk ve Balkan Mutfaklarından seçme 40 çeşitten fazla yemek servis ettiklerini söyleyen Hüseyin Topuk ‘Kavurmalı, kuzu etli, arpacık soğanlı, sade, kestaneli, mantarlı gibi çeşit çeşit fasülyeli yemeklerimiz vardır’ dedi.

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

 

HAKKIMIZDA

Anne Bosna, Baba Makedon göçmeni bir ailenin çocuğuyum. İhtilalden önce 1979 yılında Bursa Tophane Meslek Lisesinden mezun oldum.35 yaşına kadar Tuz pazarında sebze ve meyve üzerine Pazarcılık yaptım. Dedemde Orhan Camii'n bahçesinde pazarcılık yaparmış, sonrasında babamda orada devam etmiş, sonrasında bende pazarcılık yapmıştım velhasıl 3nesildir Bursa'da esnaflık yapıyoruz.

Fasülyeli Ailesi olarak bu görsel güzelliği tamamlamak için Ülkemiz mutfağından özenle seçtiğimiz lezzetleri günün her saatinde Kalite Tazelik ve Hijyene büyük önem veren deneyimli düzenli güleryüzlü personelimiz ile sizlere sunmak amacımız…


KALİTE POLİTİKAMIZ

Fasülyeli Ailesi olarak yerel lezzetlerimizi kıvamında ve bölgesel tatların ortak kültürüne yaraşır ürün, üretim ve sunum tekniklerine sadık kalarak müşterimizin damak kültürünün yanı sıra estetik değer algılarına da bağlı kalarak sunmaktır.

PEKİ, MUSTAFA BEY "FASÜLYELİ" YE GEÇİŞİNİZ NASIL OLDU?

    -Kültür olarak çocukların sağlıksız beslendiğini düşünüyordum, hep fast food tarzı besleniyorlar sağlıklı sebzelerimizi tanımıyorlardı. Ne kelem ne ıspanak, bir şeyden haberleri yoktu. Kendi kültürümüzde yabancı mutfaklar önüne geçiyordu, bizde burada Osmanlı, Türk ve Balkan mutfaklarını öne çıkartarak gerçekten de ilk niyetimiz Bursa'ya hizmet etme kararlılığındaydık. Ve en hızlı ilgiyi nasıl çekeriz diye düşündüğümüzde" Kuru Fasülye" öne çıktı.



HER GÜN 15 ÇEŞİT KURU FASÜLYE YEMEĞİ YAPIYORUZ

15 çeşit Kuru Fasülye Yemeğinin yanı sıra Osmanlı, Türk ve Balkan Mutfaklarından seçme 40 çeşitten fazla yemek servis etmekteyiz. Şuan da sadece öğlenleri servis yapıyoruz fakat yoğun ilgi ve ısrarlardan dolayı bayramdan sonra akşamları da servislere başlamayı planlamaktayız.

MUSTAFA BEY FASÜLYE ÇEŞİTLERİNİZDEN ÖRNEKLER VEREBİLİR MİSİNİZ?

-Kavurmalı, kuzu etli, arpacık soğanlı, sade, kestaneli, mantarlı gibi çeşit çeşit fasülyeli yemeklerimiz vardır.

BU GÜZEL YEMEKLERİ HAZIRLARKEN MALZEMELERİNİZİ NERELERDEN TEDARİK EDİYORSUNUZ?

-Yemeklerimizde daima %100 tereyağı kullanıyoruz. Margarin kullanmıyoruz sadece Devlet üretimi olan Trakya Birlik Yağı kullanmaktayız.

2012 yılında açmış olduğunuz işletmemizin açılışından iki hafta önce 80 yaşında kaybetmiş olduğumuz babam İdris Topuk'un öğüt ve vasiyetleri benim üzerimde daima etkili olmuştur. Örneğin; Kendinin yiyemeyeceğin yemekleri kimseye ikram etme derdi, mesela yine Kaybedilmiş müşteri, kaybedilmiş servet derdi daima rahmetli babam. Ayrıca iki oğlum vardır, isimleri;  İdris Topuk (22)ve Muhammed Emir Topuk(24).

 

 

27 KİŞİ EKMEK PARASI KAZANIYOR

Aslında çok daha fazla çalışanlarımızın aileleri, tedarikçilerimiz, malzemecilerimiz o kadar geniş bir yelpazede ki işletmemizden 100 lerce kişi ekmek parası kazanıyor.

SEKTÖREL SORUNLARINIZ VAR MI ACABA?

-Her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de bazı sorunlar olabiliyor, Maliyetleri kısarak daha fazla kazanç etmeye dönük çalışmalar yapabiliyorlar .Ayrıca Çocuklarımıza güzel örnek teşkil etmemiz lazım ,söylediklerimizle yaptıklarımız çelişkiye düşmemeli ,onlara güzel bir örnek olmalıyız, sadece söylediklerimizle değil, uygulamalarımızla da onların gözünde model olmalıyız, ben şahsen hayatım boyunca babamı kendime model almaya çalıştım.


MUSTAFA BEY GELECEK PLANLAMALARINIZ DA BİZİMLE PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

Şuan ki hedeflerimizde gelecekte mutlaka Aşçı Eğitim Merkezi kurma çalışmalarımız olacaktır. Çünkü bu konuda maalesef ülkemizde büyük bir ihtiyaç vardır. Sırf bu yüzden gelecekte kullanmak üzere şuan mutfağımızda 4 aşçımız fazladan bulunmakta ve eğitimi sağlanmaktadır.

OSMANLI MUTFAĞI DEDİNİZ, OSMANLI MUTFAĞINDAN NE TÜR YEMEKLERİNİZ VAR ACABA?

  Osmanlı yemeklerinde genellikle meyveler çok kullanılmış bizde çok meyveli yemek yapıyoruz. Örneğin; Erikli Dana Yahni, Ayvalı Kuzu İncik gibi Osmanlı Mutfağından seçme yemekler yapmaktayız ve müşterilerimizden büyük ilgi görmektedirler. Hatta yemeklerin yanına çeşitli meyve kuruları koyduruyorum, sırf niçin bunları koyuyorsunuz diye sorsunlar diye, sorduklarında yanıtlıyorum.

İlk önce Bursa'da 3 şube, sonra türkiye geneli ve ardından yurtdışını düşünüyoruz.

MÜŞTERİLERİNİZLE İLİŞKİLERİNİZ NASIL ACABA?

  Müşterilerimiz bizim için Allah’ın gönderdiği bir misafirdir. Bizimde onları başımızın üstünde taşımak görevimizdir. Hatta yaşlılarımıza ve büyüklerimize hürmette kusur etmemeliyiz onları daima dinlemeli, sohbet etmeli, fikirlerini almalıyız çünkü onlar bize göre fazla yaşamış olduklarından çok daha fazla tecrübeliler.

MUSTAFA BEY HANGİ YÖRENİN FASÜLYELERİNİ KULLANIYORSUNUZ?

        Fasülyemiz Erzurum İspir' den getiriyorum, Atatürk Üniversitesi'nin o bölge köylerine alım garantili tohumların dağıtılmasıyla ve sonrasında toplanan yüksek kaliteli Fasülyelerden yemeklerimizi hazırlıyoruz. Hem de o bölgenin insanlarına destek sağlamış oluyoruz.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNİZ VAR MI ACABA?

 Dükkânımızda organik ürünler satış köşesi yapacağız. Buradaki amacımız geri kalmış köylerimize destek olarak, oralardan salça, reçel, erişte v.s. ürünleri müşterilerimizle tanıştırıp, arada bir köprü vazifesi olmak istiyoruz.

Ayrıca, Sığınmacı evlerindeki insanlara yemek dağıtımlarıplanlamaktayız,23 Nisanlarda Çocuk Esirgeme Kurumundaki çocuklarımıza ve ayrıca Konuk ve Yaşlı bakım Evlerine de yemek servisi yapmayı da planlamaktayız. Diyerek sözlerine son verdi.

Bütün Bursalılara Osmanlı, Türk ve Balkan Mutfağının seçme lezzetlerini sunan ve bizleri şanslı kılan Mustafa Topuk ve oğullarına yapmış oldukları güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür eder bundan sonraki şube çalışmalarında ve diğer bütün işlerinde Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres: Küçük San. Sitesi Üçevler Mh
Nilüfer Cd. No : 52 Nilüfer/Bursa

Tel: 0 224 441 61 61

E-Posta:bilgi@fasulyeli.com



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.