Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUGÜNÜN AFACANLARI, YARININ YILDIZLARI

Afacan Yıldızlar Anaokullarının Kurucu Başkanı Sayın Hikmet Ertaşkın ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2017 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2017 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BUGÜNÜN AFACANLARI, YARININ YILDIZLARI

Kaliteli ve güler yüzlü eğitimiyle dikkat çeken Afacan Yıldızlar Anaokulları sıcacık ev tadında bir ortam sunuyor.

Öncelikle Hikmet Hanım, sizi ve sonrasında okulunuzu okuyucularımıza tanıtabilir misiniz?

Afacan Yıldızlar Anaokullarının Kurucu Başkanıyım, Bursa doğumluyum. Evliyim, üç çocuk sahibiyim. Uzun yıllar eğitim camiasının içerisindeyim. İlk olarak 2008 yılında Yıldırım şubemizi ve 2012 yılında da Nilüfer şubemizi faaliyete geçirdik. Anaokullarımızda 2 ve 6 yaş arasında çocuklara okul öncesi eğitim verilmektedir. Afacan Yıldızlar Anaokulu’nda ilk adımını oluşturan eğitim programının amacı, çocukların bedensel, zihinsel, duygusal, sosyal ve ahlaki yönden gelişimlerini desteklemek, millî ve manevi değerleri tanımasına, temel becerileri kazandırmak, olumlu benlik kavramı geliştirmesine, kendini ifade etmesine, özgüvenlerini kazanmasına olanak tanımak, öğrenme isteği ve merak duygusunu uyandırmak ve geleceğe hazırlamaktır.

Peki, Hocam öncelikli hedefleriniz neler?

Çocuklarımızın kendi evlerindeymiş gibi, güvende ve huzurlu hissetmeleri çocuklarımızın öğretmenlerini annesi gibi sevmeleri, okullarını evleri gibi görmeleri, arkadaşlarını kardeşleri gibi sevmesi olmazsa olmazımızdır. Sıcacık ev tadında bir anaokuluyuz.

Hocam, çocuklarımızın beslenmeleri hakkında neler söylersiniz?

Velilerimiz akşam çocukları eve geldiğinde en çok sorduğu soru, okul bugün nasıl geçti? Ve okulda neler yedin?  Diye sorduklarını bildiğimizden, organik ve doğal besinler kullanmaktayız. Bahçelerimizden topladığımız meyvelerle reçellerimizi ve marmelatlarımızı, kendimiz yapıyoruz. Tarhanalarımızı yine mutfağımızda hazırlamaktayız.  Anaokulumuzda sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı verilmektedir. Yemek hizmetlerimiz, sağlık ve beslenme koşullarına, öğrencilerimizin yaş ve gelişim düzeylerine uygun olarak, okulumuz yemekhane personelince özenle hazırlanmaktadır. Menümüzdeki besinler seçilirken; çocuklarımızın seveceği, onların gelişimi için gerekli kaloriyi içeren ve damak tatlarına uygun besinler seçilmektedir. Yemeklerimizde, mümkün mertebe hazır ürün kullanılmamaktadır.

Hocam vermiş olduğunuz eğitimlerle ilgili neler söylersiniz?

AHLAK VE DEĞERLER EĞİTİMİ
Okul öncesi dönem, çocuğun dinî duygusunun gelişiminin ve dinî konulara merakının en yoğun olduğu evredir. Bu dönemde çocuğun aldığı dinî eğitim onun ileriki yaşlarda sahip olacağı ahlakını, dürüstlüğü, kaliteli hayırlı bir birey olma şeklini belirler. Din olgusu, iman, ibadet ve ahlâk esaslarından oluştuğuna göre çocuğun ahlâk eğitimi de önemlidir. Her çocuk motor, dil, duygusal, bilişsel ve sosyal gelişim yüzlerinde olduğu gibi dinî ve ahlâkî yönden de belirli gelişim aşamalarından geçmektedir. Eğitimde tüm bu aşamaların dikkate alınması gerekmektedir.

İNGİLİZCE EĞİTİMİ

Dil gelişimi oluştuktan sonra, yabancı bir dili duymaları ve öğrenmeleri çok daha çabuk oluyor. İnsan hayatında sihirli zaman olarak nitelendirilen okul öncesindeki doğal öğrenme yeteneği, merak dürtüsü ve araştırma isteği yeni bilgi kazanımında yetişkinlere oranla çocuklar için büyük bir avantaj sağlamaktadır. Bu avantaj yabancı dil öğreniminde de oldukça önemlidir. İngilizce öğretmenlerine yönelik bir anket çalışmasında; öğretenler okul öncesi dönemde verilen bilginin daha kalıcı olduğunu, bu yaşın öğrenmeye daha açık ve yatkın olduğunu, ikinci bir dilin farkında olma ve yabancı dil sevgisi oluşturmada gerekli ve önemli olduğunu belirtmişlerdir.

AKIL OYUNLARI

Akıl ve zekâ oyunlarıyla kazanılan beceriler;

Akıl yürütme

Problem çözme

İletişim

Türkçeyi doğru, etkili ve güzel kullanma

Eleştirel düşünme

Yaratıcı düşünme

Araştırma

Karar verme

Bilgi teknolojilerini kullanma

Girişimcilik

Drama

Müzik ve ritim

Beden eğitimi

Anadil etkinliği

Eğitici ve öğretici geziler

Halk oyunları

İlkokula hazırlık

Ana başlığında toplayabiliriz.

Peki, hocam daha başka neler ilave etmek istersiniz?

Burada yeri gelmişken, mobil bildiri sistemimizde bahsetmek isterim. Velilerimize an be an çocuklarını cep telefonlarından takip edebilecekleri, ne yiyip içtiklerini takip edebildikleri gibi, hangi derste hangi konuları işledikleri ya da gelecek zamanlarda ne gibi faaliyetlerde bulunabilecekleri ile ilgili daha çok daha fazla konularda velilerin bilgilendirilmesiyle ilgili çok güzel bir mobil bildiri sistemini faaliyete geçirdik.

Gerçekten de miniklerin üzerine tabiri caizse titreyerek, güzel bir eğitim almalarını sağlamaya çalışan Kurucu Başkan Sayın Hikmet Er Taşkın’a bundan sonraki çalışmalarında da Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM

NİLÜFER ŞUBESİ: KONAK MAH. YILDIRIM CAD. KARAKAŞ SOK. NO:6 NİLÜFER/ BURSA

TEL: (0224) 452 77 07 08                  

GSM: 0535 251 0704

EMAİL: info@afacanyildizlar.com.tr

YILDIRIM ŞUBESİ: FİDYEKIZIK MAH. 1. KÜÇÜK SK. NO: 13 YILDIRIM/ BURSA

TEL: (0224) 342 59 98                                     

GSM: 0535 251 0704

EMAİL: info@afacanyildizlar.com.tr

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.