Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu Kadar Soruna Sabırtaşı Çatlar

Esentepe Mahallesinde 3 dönemdir yaptığı hizmetlerle vatandaşların gönlünü kazanmış olan Muhtar Hacı Özkan Bursa Haber’e konuk oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 02:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 02:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bu Kadar Soruna Sabırtaşı Çatlar

Esentepe Mahallesinde 3 dönemdir yaptığı hizmetlerle vatandaşların gönlünü kazanmış olan Muhtar Hacı Özkan Bursa Haber’e konuk oldu.

Mahallenin sorunlarını anlatan Esentepe Mahalle Muhtarı Hacı Özkan ‘Anlayacağınız mahallemizin ilk oluşturulduğu yıllarda yapılan hizmetler güzel bir sonuç vermişti, kurumlar arası ahenkli bir çalışma ve diyalog vardı. Fakat sonrasında 2. ve 3. dönemlerde maalesef hizmetler aksamış ve öngörülen yatırımlar yapılamamıştır’ diye ifade etti

 

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

 

Muhtarım, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1955 yılında Artvin, Ardanuç' da doğdum. 1972' de Bursa' ya yerleştik. Bursa Ticaret Lisesi' nden 1978 yılında mezun oldum. Ticaret Lisesi' ne de giderken gitmekte olduğum, özel sektördeki firmada 1973-2003 yılları arasında tam 30 sene muhasebe müdürlüğü yaptım ve sonrasında da emekli oldum. 2004 yılındaki muhtarlık seçimlerinde, yeni oluşturulmuş olan mahallemizdeki seçimlere 10 aday başvurmasına rağmen halkımızın teveccühüyle muhtar seçildim. 2009 ve 2014 seçimlerinde de başarılı olarak bu günlere geldik.

Hacı Özkan Bey, mahallenizin konumu, nüfusu ve sokak bilgilerini bizimle paylaşır mısınız?

İhsaniye Mahallesi ve Karaman Mahallesinden alınan sokaklarla Esentepe Mahallesi 3 ana arter üzerine çok güzel bir konumda oluşturuldu. Ulaşım olarak hiçbir sorunumuz yok. Mahallemiz 105 sokakta, 14.000 nüfusuyla Bursa'mızın güzel mahallelerinden biridir. Mahallemiz ilk oluşturulduğunda NOSAB İlkokulu inşa edildi ve eğitim ve öğretime açıldı. 12 tane sokak ve cadde ulaşıma açıldı. Mahallemizde camimiz yoktu oda yapıldı, 5 tane yeni parkımızda hizmete sokuldu. Anlayacağınız mahallemizin ilk oluşturulduğu yıllarda yapılan hizmetler güzel bir sonuç vermişti, kurumlar arası ahenkli bir çalışma ve diyalog vardı. Fakat sonrasında 2. ve 3. dönemlerde maalesef hizmetler aksamış ve öngörülen yatırımlar yapılamamıştır.


Muhtarım, ulaşımda sorunlarımız yok demiştiniz. Fakat başka sorunlarınız var mı?

Acil yapılması gereken parklar büyük sorunlarımızdandır. Esentepe Hastanesinin arkasında bulunan 700 metrekare civarı büyüklükteki alanda, Nilüfer Belediyesi' nin 2013 yılından beri vermiş olduğu sözlere rağmen herhangi bir girişimde bulunmaması bizleri ve mahalle sakinlerini derin üzüntüye sevk etmiştir. Bu durumun 2016 yılı içinde Nilüfer Belediyemiz tarafından ivedilikle neticelendirilmesini beklemekteyiz.

   İmara açılacak yollarda da bazı sorunlarımız var. Esentepe lambalarından, BP Benzin istasyonu arkasına kadar, Esentepe' ye Mudanya yolundan girişi temin eden 15 metrelik yolun açılmasını beklemekteyiz.

   Ortaöğretim Okulu için, 4014 metrekare arsanın bir an evvel kamulaştırılmasını ve inşaata en kısa zamanda başlanmasını ivedilikle istemekteyiz.

  Taksi Durağı projesi de bir diğer halledilemeyen sorunlarımızdandır. Salı Pazarında uygulaması yapılacak olan yeni taksi durağı projesi bütün ısrarlarımıza rağmen yapılamamaktadır. Bu tür projelerin uygulanamamış olması bizleri, değerli mahalle sakinlerimize karşı zor durumda bırakmaktadır.

İlaveten şunu belirtmek isterim ki Mudanya (Sanayi Caddesi) Caddesi üzerinde bulunan içkili mekânlar meskûn mahal içinde aile hayatlarını rencide etmektedir. Bunların bölge dışına çıkarılmasını beklemekteyiz.

Ayrıca içinde bulunduğumuz Ramazan ayı ve yaklaşmakta olan Ramazan Bayramının başta mahalle sakinlerimizin ve bütün Müslüman âlemine hayırlar getirmesini diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Bu güzel sohbet tadındaki ve içten yaklaşımlarından dolayı, Esentepe Muhtarımız Hacı ÖZKAN Bey’e Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkür etmeyi bir görev saydığımızı belirtmek istiyorum.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

ESENTEPE MAHALLE MUHTARLIĞI

ESENTEPE MAHALLESİ

NİLÜFER/BURSA

GSM:0 533 551 30 43

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.