Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bizim tutkumuz "balık"

‘’Balık tutkumuzdur’’ diyen Fermani Balık By Montania’nın sahibi Fermani Bey, tarihi ve muhteşem deniz manzaralı, zengin menüsüyle donanımlı, nezih mekanı Bursa Haber okuyucularına tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bizim tutkumuz "balık"

Nezih ve deniz kenarına kıyısı bir hayli uzun bir mekan olan Fermani Balık By Montania zengin balık menüsüyle herkese hitap ediyor.

Bursa Haber okuyucularına kendinizden bahseder misiniz? 

1972 yılında çorum da doğdum. 2009 yılında Bursa ya geldim. Evliyim. Kızım İstanbul Hukuk Fakültesinde okuyor, oğlum ise bu yıl liseye başlayacak. Bir arkadaşımla birlikte balık toptancılığı yaparak iş hayatıma atıldım, şu an tek başıma yoluma devam ediyorum. Yemesini, gezmesini sevdiğim için ‘’hep satıyoruz, biraz da misafirlerimize ikram edelim, bu tecrübemizi paylaşalım’’ istedim. İstanbul’ a açılan bir kapı, köprü ayağı gibi olan Mudanya, çok güzel bir yer olmasına rağmen restoran anlamında bir eksiklik vardı. Bunun sebebi balık restoranlarının azlığı değil, nitelik, nicelik ve kalite açısından eksikliğiydi. 

Fermani Balık By Montania nasıl kuruldu?

Montania Otelin işletmecisi olan Akın Bey, benim balık toptancılığı yaptığımı ve balık restaurant açarak hizmet sektörüne adım atmak istediğimi bildiği için, bilgi ve tecrübelerimizi birleştirdiğimizde daha güzel bir ortam sağlanacağını öngördü ve kendisinin öncülüğünde, Fermani Balık By Montania balık restaurantını hayata geçirdik.

Fermani Balık By Montania Restaurantı insanlar neden tercih ediyor? 

Bir kere Mudanya’ nın girişinde trafiğe girmeden ulaşabilecekleri bir yerdeyiz, trafik ve park sorunumuz yok bu çok önemli. Nezih ve deniz kenarına kıyısı bir hayli uzun bir mekan, masalarımızın büyük bir bölümü deniz kıyısında, çocukların oynayabileceği bir alanımız var. Zengin balık menüsüyle herkese hitap edebiliyoruz. Park Vale hizmetiyle gerekirse müşterilerimizi eve bırakıyoruz. 

Fermani Balık By Montania’ yı ne zaman açtınız?

3-4 ay süren dekor çalışmalarını yaptıktan sonra 6 Nisan 2016 da faaliyete başladık. Hem balık toptancılığı yaptığım için balık ve çeşitlemelerini bulma ve tazelik konusunda sıkıntı çekmiyoruz.

Balıklar nereden geliyor? 

Ben mümkün olduğunca Marmara, Çanakkale Bandırma balıklarını tercih ediyorum. Ege balığı tuzundan dolayı daha az yağlı ve lezzeti daha azdır, Marmara’ ya boğazdan girmiş, burada yatak yapmış olan balık yağlı ve lezzetli olur. 

Yurtdışından balık geliyor mu? 

Mümkün olduğunca tercihimiz yerli, fakat kalamar, ahtapot bulunmadığında yurtdışından faydalanıyoruz. Hem toptan hem perakende satıyoruz. Bizim adımıza Balıkesir, Bandırma, İzmit, Ereğli ve Bursa Balık halinden balık toplayan elemanlarımız var. Aynı zamanda Mudanya’ da yerel kıyı balıkçılığı yapan balıkçı ve dalgıç arkadaşlardan da alıyoruz. ‘’En güzel balık en taze olan balıktır.’’ Bu mantıkla Kesinlikle dolaptan çalışmayacak şekilde taze balık kullanıyoruz. 

Harika zengin bir menü ve lezzetli balıklarınızı pişiren, işinin ehli ustalarınız nereli?

 4 ustamız var, ustabaşımız Balıkesir’ li, artık Cunda’ya gitmeye gerek yok. Cunda ayağımıza geldi. Ege ve Girit mutfağı, meze, ara sıcaklar, 50 ye yakın meze çeşitlemelerimiz var. Bize gelen misafirlerimize ‘’meze mi balık mı yersiniz?’’ diye soracak kadar bol çeşidimiz mevcut. 

Fermani Balık By Montania için açılış yaptınız mı? 

Açılış yapmadık, yapmayışımızın sebebi de, halkımız ve çevremiz geliyorlar MONTANİA Special Class Hotel, zaten marka değeri olan bir kurum. Otel müşterilerimizde balık ve çeşitlerini yemek istediklerinde Fermani Balık by MONTANİA'ya geliyorlar. 

Balıktan başka et çeşitleri var mı? 

Çocuklara yönelik alternatif köfte var, fakat meze çeşitlerimizin hepsi balıktan yapılmış oldukları için biz çocuklarımıza da balık yediriyoruz. Balık böreği, salata, köfte görünümünde balık yiyorlar arzu eden diğer müşterilerimize ise, otelimizin Wagon Cafe Restaurant bölümünün mönüsünden faydalanıyoruz. 

İşletmeniz hangi saatler arasında hizmet veriyor? 

Sabah 10.00 gibi çalışmaya başlayan arkadaşlar, 12.00 da servis hazır olacak şekilde çalışırlar. 15 personelimizle hizmet vermeye devam ediyoruz. Yabancı turistler için yabancı dil bilen garsonlarımız mevcut. Saat 02:00 da faaliyetimize son veriyoruz. 

Büyük bir işletme ve hizmet sektörü zor mudur?

Hizmet sektörü zor bir meslek fakat işimizi seviyorsak ve misafirlerimize pozitif enerji alıp veriyorsak bundan daha büyük keyif yok. Burası çok güzel bir mekan, burayı taçlandırmak için sunum kalite ve fiyatlarla ‘’tercih Fermani Balık olacaktır’’ şeklinde düşünüyoruz. 

Fiyatlarınız ne aralıklardadır? 

Bizim konsept te olan balık restoranlarla aynı fiyatlardayız. Ben balık toptancılığı yaptığım için bu avantajımı fiyatlarıma yansıtıyorum. Balığı 1. Elden toplayan biri olarak, fiyatlarımız uygundur. 

Balık dış ülkelere göre ülkemizde pahalımı? 

Norveç le ticaretimiz var, Yunanistan’ a seyahatlerde bulunduğumda daha ucuz olduğunu görüyorum. Bu fiyatlar tek başına balık olarak değil de, bizdeki vergi ve ÖTV lerin yüksek olmasından kaynaklanıyor.

Hep ızgara tarzı mı yapıyorsunuz? Özel bir spesiyaliniz var mı? 

Kömürde ızgara, tava ve ustamızın spesiyali ‘’yoğurtlu balık’’ var.

Balıklar nakil edilirken nasıl geliyor? 

Mevcut yönetmelikler gereği ‘’artı bir’’ muhafazalı araçlar var. Balık tutulduktan sonra müşteriye ulaşana kadar soğuk zincir denilen bir sistem var bu soğuk zincirin halkalarından hiçbirinin kırılmayacak şekilde balığın muhafazasının sağlanması gerekiyor. Bizler tamamen bu standartlara uygun çalışıyoruz bununla ilgili kendi araçlarımızı kullanıyoruz.

İşletmenizde cemiyetler yapılıyor mu? 

Büyük değil ama lokal toplantı, doğum günü yapılabiliyor. Çünkü bütün masaları doldurup, gelen misafirlere ‘’doluyuz’’ demek istemiyoruz. 

Burcunuz nedir? 

Akrep burcuyum, İnsanları kazanmaktan yana bir hayat felsefem vardır.  Akrep insanı son derece güvenilir ve dostluğu mükemmeldir. İyi birer iş adamıdırlar. Meraklı, kararlı yapısıyla düşündüklerini gerçekleştirir. Hareketli ve enerjiktir.

Bundan sonraki hedefleriniz nelerdir? 

Tek hedefimiz, işimizi doğru yaparak mevcut kalitemizi korumak ve geliştirerek sadece Bursa’ da değil, tüm ülkemizde tanınmaktır.  

Bursa haber okuyucularına ve bana değerli vaktinizden ayırdığınız için teşekkür ediyorum.


 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

ISTASYON CAD.

NO.3/B HOTEL MONTANİA

MUDANYA,

TEL: (0224) 543 1004

 

HABER- FOTOĞRAF: DENİZ YILDIZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.