Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Bıll Gates'i Bursa'ya Davet Edelim"

Sektör işadamlarının mesleki anlamda bir araya gelerek kurdukları ilk dernek olan Bilişim Sektörü İşadamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD) yeni bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Bıll Gates'i Bursa'ya Davet Edelim"

Çağdaş yaşamın her alanında kendine yer edinmiş ve vazgeçilmezi haline gelmiş Bilişim sektörünün önde gelen profesyonelleri çıtayı yükseltmeye kararlı. Crown Plaza Otel’de gerçekleştirilen organizasyonda sektördeki yeni gelişimler ve yazılımlar tanıtılırken diğer yandan da sektörün gelecekteki durumu konuşuldu.

Gecede bir konuşma yapan BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın ‘BTSO gerekli desteği verdiği takdirde Bill Gates gibi sektörün ünlü isimlerini Bursa’ya konuşmacı olarak davet edebiliriz’ dedi.

 

HABER VE FOTOĞRAF: ADNAN ALP

GÜNLÜK YAŞAMIN BİR PARÇASI

Günümüzde internetin yoğun kullanımı Bilişim sektörünün hızla gelişmesinin yarattığı pazarda profesyonelleri yeni arayışlara itmektedir. İnternet ortamının dünya çapında yarattığı ağlar sayesinde zamana karşı yarışan iş dünyasının elide günden güne güçlenmektedir. Firmaların iletişiminde, lojistikte, medyada, ev yaşamında ve daha birçok başka alanda devrim niteliğinde değişimler yaratmıştır. Bilişim, fark edilmese de çamaşır makinesi, fotoğraf makinesi, müzik sistemleri gibi pek çok aygıttaki yazılımlar vasıtasıyla günlük yaşamın bir parçası haline gelmiştir.


İNSAN ZEKASININ TEK ÜSTÜNLÜĞÜ

Bilişim sektörünün iş dünyasına sağladığı fayda algo-ritmik işlemleri sayesinde büyük veri kaynaklarına yüksek bir hızda ulaşabilmeleridir. Fakat insan zekası buna karşılık bilişsel algılama (örneğin eksik bilgi ile karar alabilme, şekil, yüz vb. tanıma) bakımından bilgisayarlara göre çok daha üstündür. Buna benzer konular yapay zekâ alanında araştırılmaktadır. Bu araştırma alanlarının bazılarında önemli sonuçlar elde edilmiş olsa da henüz insan zekâsının tam bir simülasyonundan söz etmeye imkan yoktur.

ÜRÜN VE HİZMETLER TANILTILDI

Bilişim İşadamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD) tarafından organize edilen geceye Bursa ve çevre ilçelerden 200’ü aşkın seçkin konuk geceye katılım sağlandı. Kamu ve özel şirketlerin bilişim ile ilgili alanlarından katılımcıları ve BİSİAD üyelerinin yer aldığı gecede bilişim sektörünün gücü bir kez daha dile getirildi. Etkinlikte akşam yemek öncesi fuaye alanında kurulan stantlarda bilişim firmaları ürün ve hizmetlerini tanıtma olanağı buldular.



AKIN "BİLİŞİM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR" 

Gecede bir konuşma yapan BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın; "Dünyada en değerli on markadan beşinin bilişim ve yazılım şirketlerinden oluşmaktadır ancak Türkiye’de ise en değerli on markanın dördü banka şirketleridir. Ülkemizin 2023 yılında 500 Milyar dolarlık ihracat hedefi olduğunu biliyoruz, bu hedefleri koymak çok kolaydır fakat bu hedeflere giden yolda bilişim sektörü olmazsa olmazlarımızdandır."

YAZILIM VADİSİ PROJEMİZ

"BİSİAD olarak şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz onlarca projeyle sektörümüze verdiğimiz desteği hatırlarsınız. Hepinizin bildiği gibi Bursa Yazılım Vadisi Projesi ile Bursa’ya yerli yazılımın önemli bir kavram olduğunu ifade etmiştik. Aynı zamanda yerli yazılım sayesinde ülkemizin milyarca dolarının yabancı yazılımlara gitmeyeceğini söylemiştik."

 

ULUSLARARASI BİLİŞİM KONGRESİ

"Diğer yandan 2013 yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Bilişim Kongre ve Sergisi ile başta akademisyenler olmak üzere Bursa'da yer alan sanayi kuruluşları, öğrenciler, kamu kuruluşları, otomotiv ana ve yan sanayi ve tekstil sanayinden katılımcılara sağladığımız çok ciddi katkılar olmuştu. Kısacası bilişim ve yazılım sektörü için her türlü ayrıntıyı içinde barındıran güzel bir faaliyet gerçekleştirmiştik." 



BILL GATES'E DAVET

"Bursa’nın bilişim sektörüne daha fazla önem vermesi ile daha çevreci ve daha katma değerli bir iş hacmine kavuşacaktır, bu konuda sektörümüzün tüm amiral gemilerinin destek vermesini bekliyoruz. Eğer BTSO gerekli desteği verdiği takdirde Bill Gates gibi sektörün ünlü isimlerini Bursa’ya konuşmacı olarak davet edebiliriz. Böyle bir girişimin özellikle Bursa'mızda ve ülke genelinde çok büyük bir heyecan ve sinerji yaratacağını biliyoruz. Bu sebeple gelecek vizyonunda bilişimin öne çıkartılmasıyla bunun mümkün olabileceğinden eminiz. BİSİAD olarak sürekli sektörümüzün ve üyelerimizin gelişimine yönelik gerek fikir, proje üretmenin yanı sıra gerekse bu tür organizasyonlar gibi etkinliklerle destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

BİSİAD Üyelerinin ve Katılımcıların iştirak ettiği akşam yemeği ile sona eren geceden konuklar çok büyük memnuniyetlerle ayrıldılar.

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.