Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beşir Derneği Kimsesizlerin Kimsesi Oldu

Dünya genelinde temsilcilikleri bulunan Beşir Derneği Bursa şubesi süper marketi aratmıyor. Derneğin Bursa şube sorumlusu Cem Kutlu ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 01:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 01:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beşir Derneği Kimsesizlerin Kimsesi Oldu

Beşir Derneği Bursa şube sorumlusu Cem Kutlu Türkiye genelinde 255 temsilcilikleri bulunduğunu vurgularken, Dünya’nın dört bir tarafında da temsilcilikleri olduğunu ifade etti. Derneğin ana faaliyetinin ve ana temasının ihtiyaç sahibi olan insanlar ihtiyaçlarını gidermek olduğunu söylerken veren el ile alan eli birleştiriyoruz. Yani kısacası bir arada köprü görevi görüyoruz ifadesini kullandı.

HABER VE FOTOĞRAF: ERDEM BERK

 

 

HAYIRSEVERLERİN BAĞIŞLARIYLA AYAKTA DURUYORUZ

Bütçelerinin nereden kaynaklandığını sorduğumuzda hayırsever iş adamları tarafından karşılanıyor ifadesi kullanan Beşir Derneği Bursa İl temsilcisi sorumlusu Cem Kutlu belediyeden destek alıyor musunuz sorusuna ise maddi destek almıyoruz fakat ücretsiz olarak billboardları kullanıyoruz ve broşür yardımı alıyoruz ifadesini kullandı.

GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ BULUYORUZ

Yardım verdiğiniz insanları nasıl tespit ediyorsunuz sorusuna öncelikle internet üzerinden başvuru formumuz var bu başvuru formları incelendikten sonra evlere gidip gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadığını inceliyoruz. Hatta çoğu zaman buzdolabını açıp içerisindeki erzakları dahi baktığımız oluyor diye belirten Cem Kutlu amacımız doğru şekilde doğru insanlara hizmet etmek ifadesini kullandı.


RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMI'NDA DA HALKIMIZIN YANINDAYIZ

Ramazan ayında yaptığımız etkinlik çerçevesinde 30 gün boyunca ihtiyaç sahiplerine sıcak kumanya gönderiyor ve evlerinde ziyaret ediyoruz diye belirtirken yine Kurban Bayramı'nda ise et toplayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz diye belirtti. Örneğin geçen sene Kurban Bayramı' nda toplamda üç tane dağıttık ve 250 aileye gıda ve giyim yardımı yaptık ifadesini kullanan Cem Kutlu halkımızın Derneği bakış açısı çok güzel ve bizi bu fazlasıyla gururlandırmaktadır diye belirtti. Gelecekteki hedefiniz ne diye sorduğumuzda din, dil, ırk ayrımı yapmadan ihtiyaç sahiplerini hizmetimize devam etmek ve İslâm' ı doğru bir şekilde yansıtmak ifadesini kullandı.
Ayrıca Kilis'te 100 bin kişilik ihtiyacı karşılayacak fırında ihtiyaç sahiplerine ekmek dağıttıklarını ifade ederken Suriyeli mültecilerin çadırlarına da 10 bin kişiye sıcak yemek dağıttıklarını vurguladı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.