Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bem-Bir-Sen Ayrıcalığı Bir Başka

Bem Bir Sen Bursa Şube Başkanı Ali Alan şube yönetimini ve yaptıkları çalışmaları sendikanın sağladığı yararları ve proje planlarını Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 00:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 00:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bem-Bir-Sen Ayrıcalığı Bir Başka

Sendika üyelerinin ayrıcalıkları özel sektörlerle anlaşmalar yaparak daha ucuz alışveriş yapmalarını amaçladıklarını söyleyen Alan ‘her zaman üyemizin yanındayız’ dedi.

HABER VE FOTOĞRAF: MİNE ÇITLIK


 Başkanım Bursa haber ve Bursa halkı Bembirsen’ i tanıyor ve sizi tanıyor ama bize kısa da olsa çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Bizim tarihi geçmişimiz 1994 yılı İstanbul büyükşehir hızı acil sevisin de ilk kuruluş olarak başladı bizim oradan örgütlenmemiz tabi kanuni olmadığından dolayı teşkilatlanmamız aşamasın da İstanbul’ da ki yapılanmadan sonra tüm Türkiye’ye yayıldı 2001 yılına kadar böyle bir çalışma sürerken 2001 yılın da çıkan 4688 sayılı sendikalar kanunu ile yasallaştıktan sonrada Bursa’da 2002 yılı sonu ve 2003 yılı ocak ayı itibariyle Bursa’da Bembirsen’in ilk üyesi, ilk kurucu başkanı şahsım Ali Alan ve 2 arkadaşımla birlikte bursa il temsilciliği olarak yola çıktık ve Bursa şubesini kurmuş olduk Demirtaş belediyesin de çalışırken başladığım sendika mücadelesine Bursa’ nın 17 belediyesi Buski ve büyük şehir olarak örgütlenmelerimizi sağladık sendikal çalışmalarımıza hız verdik. Önceliğimiz her sendikanın olduğu gibi üyelerimizle birebir diyalog kurup sorunlarını yerin de ve zamanın da tespit etmemiz hızla sonuca gitmemiz üyelerimiz ve çalışanlar tarafından takdir toplamak ta bu da bize üye olarak geri dönmekte.

2005 yılında sahada çalışmalarımızın meyvesini kısa bir zaman da aldık ve üye sayımız 1500 lere kadar ulaştı. Bunun yanın da ne yapıldı dersek biliyorsunuz şu anda kanunlaşan sosyal denge sözleşmeleri u günün şartların da belde belediyeler de bursa da sosyal denge sözleşmeleri adı altın da küçük kumla,  Ova akça,  Mustafa Kemalpaşa, Yalıntaş, ve Kayapa memur ve belediye çalışanlarına ek gelir sağladık. Bizim yaptığımız sosyal denge sözleşmeleri Türkiye çapın da 400 belediye de çalışanları için Bir model oldu ve devlet kamu çalışmalıyla sözleşme yapa bilir maddesiyle referandumdan geçti ve diğer belediyeler de bu sosyal haklardan yararlanmaya başladı.12 Eylül 2010 yılında bu referandum sonrası ilk hamleyi bursa da teşekkürlerini sunduğumuz büyükşehir belediye başkanı recep Altepe başta olmak üzere yıldırım belediye başkanı Osmangazi belediye başkanı ve diğer ilçe belediye başkanları ile özel sözleşmeler yaptık.


2014 yılın da Büyükşehir yasasına istinaden kapanan özel idare personelini mağdur etmemek için gerekli girişimlerimiz sonucunda aynı yasal haklarıyla her hangi bir hak kaybı olmadan büyükşehir bünyesin de çalışmaya devam etmekteler. Ekonomik kazanımlar her belediyede aynı olmuyor merkez ilçe beledin de çalışan personelle taşrada çalışan belediye personeli arasında bazen farklar olabiliyor bunun sebebi de taşra belediyelerin ekonomik gelirleri daha az olası sebebiyle dengesizlikler ola biliyor.


İtfaiye çalışanları ile ilgili çalışmalarınız var mı en büyük sıkıntılar ailelerine vakit ayıramama ve yeterince dinlemediklerinden şikâyetçi bu konuyla ilgili çalışmalarınız ne aşamada?

Mine hanım çok teşekkür ederim ben de ne zaman bu soru karşıma gelecek diye merak ediyordum hemen hemen gittiğim her ortamda toplantılarda sık sık gündeme geliyor bu konuyla ilgili çalışmalarımız tabi ki var. 2008 yılından beri tüm Türkiye genelinde itfaiye çalışanlarımıza uygulanan çalışma saatlerinde 24 çalışan 48 saat dinlenen itfaiye çalışanlarımızın yanında 12/24 saatleri çalışma sistemine tutuldular. Biz bununla ilgili yasal çalışmaları başlattık yasa da 24/24, 12/24, 24/48 çalışması konusun da büyük şehir belediyesi 3 dönemdir 12/24 çalışma saatlerin de çalışmayı uygulamaktadır. Biz sizin aracığınızla İtfaiye çalışanlarına seslenmek isteriz bilsinler ki bu konuyla ilgili yasal düzenlemelerin yapılması için çalışmalarımıza yoğun bir çalışmalarımıza devam ediyoruz bunun sonucun da Büyükşehir Belediyesi Başkanlığın görevlendirildiği bürokratlar tarafından bu çalışmalarımızı tutanak haline getirerek imza altına aldırdık. Bu konu hakkın da ne yapılması gerekiyorsa bürokrasi düzeyin de gerekli temaslarımızın devam ettiğini bilinmesini istiyoruz.

Yönetim kurulu toplantılarımız haftalık olarak olağan dişi bir durum olmadığı sürece her hafta yapılmaktadır  ayrıcı il divan toplantısı ayda bir yapılmakta bur da belediyeler de çalışan sendika temsilcilerimizin katılımı  ile  üyelerimizin çalıştıkları iş yerlerinde sıkıntılarını problemlerini dinleme imkanız oluyor  sorunlara problemlere anın da müdahale ederek sonuç alma noktasın da Ankara büromuzdan sayın genel başkanımız Mürsel Turbay  olmak üzere genel merkezimiz ve  TB hukuk büromuzdan gerekli desteği alıyoruz üyelerimizin sıkıntılarını problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Bu konu bizlerini desteklerini esirgemeyen ve her durum da destekleyen yanımız da olana genel başkanımız Mürsel Turbay‘ a ve genel merkez çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.


Başkanım sendika üyeleriniz ayrıcalıkları nelerdir?

Sendika üyelerimizin ayrıcalıkları özel sektörler le anlaşmalar yaparak daha ucuz alış veriş yapmalarını amaçladık bunlar nelerdir;  önceliğimiz sağlıktır ve bu konuda hastanelerle anlaşmalar yaparak üyelerimizin indirimli olarak yararlanmalarını sağlıyoruz. Üyemizin aracı varsa daha ucuza ve daha kaliteli hizmet ala bilmesi için gerekli araştırmalarımızı yaparak üye iş yerlerimize yönlendirerek daha iyi ve kaliteli hizmet almasını sağlıyoruz. Bütün yıl yoğun bir şekilde çalışan sendika üyelerimiz tatile gitmek isterlerse mutlaka bizlere ulaşmaları halin de daha konforlu ucuz tatil yapmaları için mutlaka yönlendirmeler yapıyoruz. Üyelerimiz için anlaşmalı banka aracılığı ile ferdi kaza ve hayat sigortası yaptırmaktayız. Sözleşme dönemi 2 yıllık yapmaktayız Bembir sen üyelerinin bu sözleşmeler de ayrıcalığı olmaktadır. Nedir bu ayrıcalığı  %2 ya da %3 daha fazla zam almaktadırlar. Amacımız üyelerimizin ferah bir şekilde sosyal yaşantılarına devam etmesidir. Tabi ki bu kadar başarılı olmamızın altın da üyelerimizin üye çalışması, dik durmaları, yanımızda olmamaları verdiğimiz sözün arkasında olmamız ve her zaman üyemizin yanındayız telefonun 24 saat üyelerimize açıktır ne zaman nerde başları sıkışırsa aşamadıkları konular olursa kendilerine bir telefon kadar yakınız her zaman yanlarındayız.

Mine hanım öncelikle bize zaman ayırdığınız için ve Bursa Haber çalışanlarına teşekkür ederim.

 


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.