Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Belediyelerimizden idman sahası bekliyoruz'

Çirişhane Gençlik Spor Kulübü İdari Menajeri Sayın Hayri Ayson, Çirişhane Gençlik Spor Kulübü'nün sorunları ve çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Belediyelerimizden idman sahası bekliyoruz'

Başka takımların sahalarında birkaç gün bir sahada, 2-3 gün başka bir sahada tabiri caizse göçebe gibi z idman yapmamız çok zor oluyor diyen Hayri Ayson ‘Ama müthiş azimli ve başarılı olan çocuklarımız sayesinde bu zorlukların üstesinden geldiğimiz gibi, idman sahamız olmamasına rağmen takımlarımız etraftaki gençlerin çekim merkezinde ve bizim takımlarımızda top oynamak için can atıyorlar’ dedi.

 

Sayın menajerim, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1951 Bursa, Muradiye doğumluyum. Kulübümüzün kuruluşu 1968 yıllarına dek uzanır.1994 yılında kulübe ilk gelişimde 2 yıl A Takımı Antrenörlüğü yaptım. Sonra 2 yılda genç takımın başına geçtim 2 sezonda genç takımı şampiyon yaptık. Velhasıl 1994 yılından günümüze kulübümüzün çeşitli kademelerinde yapmadığım görev bulunmamaktadır. Kulübün her türlü sorunuyla ilgili belediye ve diğer kuruluşlarda her türlü adımı attım, girişimde bulundum. Uzun uğraşmalarımıza rağmen maalesef kulübümüze kalıcı bir idman sahası kazandıramadık.

Kaç yaş kategorilerinde müsabakalara katılıyorsunuz?

U-12,U-14,U-15,U-16,U-17 kategorilerinde mücadele ediyoruz.

Geçen sene 1 puanla U-14'le Play-Off’a kalmayı kaçırdık.

İdman sahanızın olmaması büyük problem değil mi?

5 Kategoride müsabakalara katıldığımızdan beş ayrı takımın idman yapabilmesi, maçlara hazırlanabilmesi bakımından düşünüldüğünde nasıl bir zorlukla karşı karşıya olduğumuzu anlarsınız. Başka başka takımların sahalarında birkaç gün bir sahada, 2-3 gün başka bir sahada tabiri caizse göçebe gibi takımlarımız idmanlarını yapmaları çok zor oluyor. Bazı durumlarda geç saatte olan idman dönüşlerinde çocuklarımızın eve dönüşleri de geç olduğundan aileleriyle de bazı durumlarda sorunlar olabilmektedir.

Peki, Hayri Bey bu duruma bir çözümünüz var mı acaba? Bu soruyu röportajımıza sonradan katılan Kulüp Antrenörü Halil İbrahim Alpay'a da sormak istiyorum.

Malcılar Lisesinin hemen arkasındaki takriben 4000 metre kare boş alanın milli eğitim bakanlığına ait olduğunu öğrendik, fotoğraflarda da görünebileceği üzere, mahallemizin tam ortasında bizim idman sahamız için tam biçilmiş kaftan. Neredeyse her mahallede bulunan idman sahalarından mazisi yarım asıra dek uzanan kulübümüze de kazandırılmasını belediyelerimizden bekliyoruz.

Bende Hayri Bey’e katılıyorum. Bu tesisin Çirişhane Gençlik Spor Kulübüne ve amatör futbolcularının başarılarını arttıracağına canı gönülden inanıyorum.

Peki, Halil Hocam, İdman sahasız orda burada idman yaparak 5 kategoride mücadele etmek zor olmuyor mu?

Olmaz mı? Gerçekten zor oluyor. Ama müthiş azimli ve başarılı olan çocuklarımız sayesinde bu zorlukların üstesinden geldiğimiz gibi, idman sahamız olmamasına rağmen takımlarımız etraftaki gençlerin çekim merkezinde ve bizim takımlarımızda top oynamak için can atıyorlar. Ancak şunu belirtmeliyim ki kalıcı başarılar için mutlaka idman sahamıza kavuşmak istiyoruz. İdman sahamız olması durumunda başarılarımızın katlanarak devam edeceğinden eminiz.

Hayri Bey, Başarılar kazanmak için mutlaka bu idman sahası işini halletmeniz gerekiyor. Ne dersiniz?

Dediğim gibi, boş arazimizde mevcut. Bu boş araziye idman sahası yapılması için Osmangazi Beledisinden ve Bursa Büyükşehir Belediyesinden acil bir şekilde el atmasını istiyoruz.

Bu sohbet tadındaki röportaj için Başta Sayın Hayri Ayson'a, Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak teşekkür ederiz. Röportaja yaptığı katkılardan dolayı değerli antrenörümüz Sayın Halil İbrahim Alpay'a ve Başkan Oğuz Yazıcı'ya saygılar sunarız.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

ÇİRİŞHANE MAHALLESİ

ÇİRİŞHANE CADDESİ NO:20

OSMANGAZİ/BURSA

GSM:0 539 845 1445

0 535 743 62 98

0 531 509 9640



HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.