Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başarıdan başarıya koşuyorlar

Başkanlığını Hulusi Gandar’ın yaptığı Gemlik Belediye Spor hem yaptığı bütçe çalışmalarıyla hem de hemen hemen her branşta madalya kazanan sporcularıyla umut vaat etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başarıdan başarıya koşuyorlar

Gemlik Belediyesi olarak alt yapı ve tesislere büyük önem verdiklerini söyleyen Hulusi Gandar ‘Atletizm judo karate satranç voleybol ve basketbolda profesyonel ve amatör boyutta ulusal ve uluslararası başarışlarımız ve şampiyonlarda Gemlik’ten yetişmektedir’ dedi.

Alt yapıdaki çalışmalarınız neler?

Gemlik Belediyesi olarak alt yapı ve tesislere büyük önem veriyoruz köy statüsünden mahalle statüsüne dönüşen tüm bölgelere gençlik merkezleri, halı saha ve spor tesisleri yapıyoruz. Bu kapsamda Gemlik belediyesi dışında Bursa Büyük Şehir Belediyesinden de büyük destek görüyoruz. Gemlik Atatürk stadının yenilenmesi sunu çim saha tesisi, sosyal yaşam merkezi spor kompleksi Gemlik’in birçok mahallesine yapılan basketbol ve futbol sahaları köylere yapılan sahalar bunun birer örnekleridir. Ayrıca Büyükşehir belediyesi ve özel sektör iş birliği ile okullarımızda spor salonları yapmaktayız. Ayrıca yerel yönetim yasasında yapılan değişiklikle kulüp ayrımı yapmadan amatör spor kulüplerinin hepsine nakdi yardımın dışında harcanır destek sunmakta. Spordaki alt yapı yatırım ve tesisleşme hamlesi son yıllarda meyvelerini vermeye başlamıştır. Atletizm judo karate satranç voleybol ve basketbolda profesyonel ve amatör boyutta ulusal ve uluslararası başarışlarımız ve şampiyonlarda Gemlik’ten yetişmektedir.  Bu Şampiyonların Çıkmasına ve Başarıları kazanmamızı sağlamamıza büyük rol oynayan Gemlik Belediye Başkanımız Sayın Refik Yılmaz’a Teşekkürlerimizi Sunarız.

Branşlarınızı  ve başarılarınızı bize anlatır mısınız?

-KORT TENİSİ BRANŞI

Yaz spor okullarında kort tenisi branşında 22 öğrencimize hizmet ettik. Hazırda bekleyen 30 öğrencimizi de bunlara katıp kulüp çatısı altında lisanslı olarak resmi yarışlara katılım sağlamayı hedeflemekteyiz. Bu konuyla alakalı branş tescili için federasyona başvurumuzu yaptık, işlemlerimiz onaylandı. 50’ye sporcunun lisans işlemleri ocak ayı sonuna kadar çıkartacağız.
Mevcut tenis kortu hem mekân hem de zemin olarak uygun olmadığı için bununla ilgili Belediye başkanımızın projesi kapsamında olan yeni tenis kortunun yapımıyla ilgili, kulüp olarak proje hazırladık Sayın başkanımıza sunduk 2016 yılı içerisinde belediyemiz tarafından yapılacağına inanıyoruz.

-MOTOKROS

Gemlik Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü olarak bir branşı daha kulübümüz bünyesine katmış bulunuyoruz. Bulgaristan asıllı Türk sporcumuz Şevki Şevkiev  kulübümüz adına müsabakalara katılmaya başlamıştır.  Balıkesir/ Gönen’de çıkmış olduğu ilk müsabakada motorunun arızalanmasına rağmen mücadeleye arızalı motoruyla devam edip 3’üncülük derecesiyle yarışı tamamlayarak biz kulüp yönetimini gururlandırmıştır.

Ayrıca Bulgaristan’da yapılan Doğu Avrupa Motorkros Şampiyonasında ikinci olarak Gemlik Belediye Spor Kulübüne yeni bir zafer yaşattı.

-SATRANÇ BRANŞI

2010 yılında faaliyete geçen satranç branşımız iki yüz(200) üzerinde sporcuyu eğitmiş ve ferdi lisansları çıkartılıp çeşitli turnuvalara katılmıştır. Önceki yönetimlerin satranç branşının federasyona kaydını yaptırmadığından kulüp lisansları çıkarılmamıştır. Mevcut yönetim 05.01.2016 tarihli 88414602–971–07–44 sayılı evraklarla Gençlik Spor İl müdürlüğüne tescil için müracaat etmiştir, Federasyon tarafından onaylandıktan sonra ferdi lisanslı sporcularımızın kulüp lisansına çevrilme işlemleri yapılacaktır. Mevcut yönetim zamanında Gemlik Zeytini Satranç Turnuvası yapılmış olup bu turnuvanın alt yapısı kulübümüz tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu turnuvaya 8 (sekiz) sporcumuz katılmış olup bir öğrencimiz (Kerem Çoban) kendi kategorisinde birinci olmuştur. 9–10 Ocak 2016 tarihinde Bursa Yaş Grupları turnuvasına yıldızlarda 1 sporcu, 7 yaş grubunda bir, 9 yaş grubunda bir olmak üzere 4 (dört ) sporcu ile turnuvaya iştirak etmiş bulunmaktayız.

29-30 Nisan 2016 ve 05-06 Mayıs 2016 tarihlerinde Gemlik Belediyesi ve Gemlik Belediye Spor öncülüğünde düzenlediğimiz 23 Nisan Şenlikleri Kapsamında Satranç Turnuvamıza 300 öğrenci katılım sağladı. Yine bu turnuvada Gemlik Belediye Spor Sporcuları madalyalar almıştır.

-YÜZME BRANŞI

Geçen yıl yarışlara katılamayışımızın nedeni Yüzme Federasyonunun aktif kulüplere Akreditasyon zorunluluğu getirmesi. Eski yönetimlerin akredite işlemlerini ekonomik güçlükler nedeni ile gerçekleştiremediğinden sporcularımız söz konusu olan yarışmalara katılamamıştır. Mevcut yönetim olarak yüzme sporunun sorunlarını masaya yatırdık, sporcu ailelerinin taleplerini dikkate alarak hiçbir bağış veya yardım almadan kulübümüzün kendi imkânı ile akredite işlemini yüzme federasyonunun resmi hesabına 1400 TL yatırarak bu sorunu çözdük.

Şuan takımda lisansiyer sporcu sayımız 40 ve küçük yaş grubunda lisans için bekleyen sporcu sayımız 70dir. Sıkı bir antrenman sürecinden gecen sporcularımız faaliyet programında yer alan haziran ayındaki teşvik yarışlarına katılım sağlayacaklar.  30.04.2016 tarihinde yine Belediye Spor tarafından organize edilen Şehit Hava Astsubay Mehmet Koray Pınar anısı Biatlon Kupası yarışmalarında yüzme branşı sporcularımız adeta damga vurdular. Biatlon 2 ayaklı bir müsabaka önce atletizm akabinde yüzme, her iki yarışmada sporcularımız madalyalar ve kupalar kazandılar. 
Aynı zamanda Bursa’da yapılan yüzme şenliklerine kulüp olarak 10 sporcumuzla katılım sağladık. Bursa genelinde 500 sporcunun katıldığı şenliklerde minik kızımız Ada Doğan 3.lük elde etti, diğer sporcularımız ise 5’incilik 6’ıncılık ve 7’incilikler elde edildi

-ATLETİZM BRANŞI

Kulüp olarak branşı tescil ettirdiğimizden bu güne kadar 10 tane lisanslı sporcumuz mevcuttu. Biz bu sayıyı arttırarak 50’ye çıkardık. Faal olarak koşan bu sporcularımız bizlere son 3 ayda birçok galibiyetlerin sevincini yaşattılar, bunlardan bazılarını şu şekilde sıralayabilirim.  

Gemlik Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Atletizm Takımı Sporcuları     04.03.2016 Cuma günü Bursa Botanik Parkta düzenlenen Atletizm Geliştirme Projesi İl Seçmelerine adeta damga vurdular. 

Kütahya da düzenlenecek olan grup yarışmalarına Gemlik Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden 6 sporcumuz Bursa’yı gruplarda temsil etti.  
Gemlik Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Atletizm Şubemiz Bursa'da yapılan Cheetos Bursa'nın En Hızlısı Müsabakasında İlde Nejla BİLGİ 80 Metrede 2’inci, Fatma Ulutaş 60 Metrede2'inci Olarak Gruplara Kalmışlardır. Gruplarda 5 İlin Katıldığı Yarışlarda Nejla Bilgi 80 Metrede 3'üncü Fatma ULUTAŞ 60 Metrede 3'üncü olmuşlardır. 

Kastamonu'da katıldıkları okul yarışları puanlı atletizm müsabakasında takım olarak 1. olmuşlardır. 

27/28/29 Haziran 2016 tarihlerinde İzmir'de yapılan 16 yaş altı Türkiye Atletizm Şampiyonasında Gemlik Belediyesi Atletizm Branşı Sporcularımızdan Nejla Bilgi Uzun Atlamada 62 İl ve 675 sporcu arasında Türkiye 5 cisi,75 metre Engelli yarışında Türkiye 5 cisi,800 metre koşuda Türkiye 5’cisi olarak 2020 Türkiye Milli Takım Aday kadrosuna çağrılmıştır. Ayrıca yine kulübümüz sporcularımdan Dilek Özdemir 3000 metrede Türkiye 3.Üncüsü Firdevs Güngör Cirit Atmada Türkiye 1.’cisi, Gülle Atmada Türkiye 3. olmuştur. Bu başarılarına istinaden belediye başkanımız Sayın Refik Yılmaz tarafından sporcularımıza altın takarak ödüllendirilmiştir.

-FUTBOL

Kulübümüz futbol şubesi 2009 dan buyana faal olarak devam etmektedir. U11’den U17 ye kadar 7 ayrı yaş grubunda liglere iştirak etmekteyiz. 270 lisansiyer sporcumuz mevcuttur. 60 adet küçük yaş gruplarında eğitim verilen ve lisans çıkması beklenen sporcu potansiyeli vardır. Yaz spor okullarına 150 ye yakın sporcu eğitim almak için kulübümüze müracaat etmektedir.  Gemlik belediye sporun futbol branşında futbolcu seçme fabrikası kulübümüz olarak gözükmektedir. Ayrıca ilçemizde düzenlenen okullar arası müsabakalar takip edilmekte ve yetenekli sporcular bünyemize katılmaktadır, Gemlik Belediye Spor futbolda tam bir yetiştirme takımıdır. Kaleci hocamız dahil 5 antrenörle sporcularımız eğitim görmektedir. Bursa bölgesinin en önemli 8 yetiştirici takımı arasındadır, 2 stajyer antrenör kulübümüz bünyesinde yetiştirilmektedir. Şimdiye kadar 11 sporcumuz değişik profesyonel takımlara servis edilmiştir.  Bursa spordaki toplam sporcu adedimiz 5 tir. 2009 dan bu yana 5. kez Türkiye Şampiyonasına katılmayı hak etmiştir. Bu sezonda U14 takımımız Türkiye Şampiyonasında Bursa’yı ve Gemliğimizi temsil etme hakkı elde etmiştir. İleri yıllarda hedefimiz tüm yaş gruplarında Türkiye Şampiyonasına katılmaktır.  Bu yıl 3 sporcumuzu profesyonel takımlara vereceğiz, ilk profesyonel futbolcumuz bu sezon mukavele yaptı. 
10/05/2016 tarihinde Bursa As TV ‘nin kulüp sporcuları ve antrenör, yönetimiyle röpörtaj gerçekleştirmiştir. Futbolcularımızı teşvik amaçlı verimli ve güzel bir program yapmış olduk.

-GÜREŞ

Nisan ayında ata sporumuz olan güreş branşımızı tescil ettirdik. 9/11 yaş arası erkek öğrenci kardeşlerimizle kapalı spor salonunda 25 kişilik sporcuyla haftada 3 gün antrenman yapmaktayız. İlerleyen zamanlarda antrenman günlerini arttıracağız. Şuan güreş federasyonu faaliyet programında katılabileceğimiz maçlar yer almadığı için önümüzdeki senenin maçlarına sıkı bir şekilde hazırlanmaktayız.  1 veya 2 ay içerisinde sporcu sayımızın 50 olmasını hedeflemekteyiz.  Çalışmalarımız ata sporumuzu Gemlik’teki çocuklarımıza sevdirmek ve önümüzdeki faaliyet programına hazır bir şekilde dahil olmak için hızla devam etmekte.

-JUDO BRANŞI

Belediye spor kulübü olarak 2 antrenörümüz ile yaklaşık 150 lisanslı sporcumuza judo branşına hizmet vermekteyiz. 
Judo federasyonu tarafından gönderilen 40 adet judo kıyafetini sporcularımıza verilmek üzere antrenörlerimize teslim ettik. Federasyon yetkilileri ile yakın zamanda görüşerek, 2016 yılı içerisinde ilçemizde Judo müsabakası gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ayrıca 2017 yılı için Türkiye Judo Federasyonun Şubat ayında gerçekleştireceği Gençler Türkiye Şampiyonasını Gemlikte yapılması için kulübümüz tarafından federasyonla görüşmelerimizi ciddi anlamda sürdürmekteyiz.

Ferdi lisansı bulunan Sema Nur Erdoğan bu müsabakaya kulübümüz adına lisansı çıkartılarak  yarışacak. 

Ayrıca kulübümüz sporcusu olan Sema Nur Erdoğan Dünya Şampiyonasında ve Olimpiyatta kulübümüzü temsil edecek.

03 Haziran 2016 tarihlerinde Sakarya'da yapılan Yıldızlar Bay-Bayan Judo Türkiye Şampiyonasının ilk gününde Gemlik Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Judocusu Doğa Sevgi SÜREN 32 Kg. Bayanlarda TÜRKİYE ŞAMPİYONU oldu. 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde Makedonya'da yapılacak olan Yıldızlar Balkan Şampiyonasında Ülkemizi temsil etme hakkı kazanmıştır.

25–26 Haziran 2016 tarihlerinde Bosna-Hersek'te yapılan Judo Gençler Balkan Şampiyonasında Gemlik Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü judocusu Semanur ERDOĞAN Balkan 3.sü oldu.

Gemlik Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sporcumuz Semanur Erdoğan Trabzon’da yapılan Dünya Liselerarası Judo Şampiyonasında DÜNYA ŞAMPİYONU olmuştur. 

-KARATE BRANŞI

15.03.2016 tarihinde Türkiye Karate Federasyonu Eğitim Komisyonu Başkanı Kasım Demir ile antlaşma sağladık. Birçok ülkede milli takım ve kulüplerin antrenörlüğünü yapan 7.Dan Teknik Direktör Kasım Demiri Belediye Spor bünyesine kattığımız için kulüp yönetimi olarak çok mutluyuz. Şuan lisanslı olarak 35 sporcumuzla faal olan branşımızda Avrupa ve dünya şampiyonlukları hedeflemekteyiz. Karate branşında Gemliğimizin kurtuluş yıl dönümünde Uluslar Arası bir Şampiyonayı Belediyemizle beraber düzenleyeceğiz. Düzenlenecek olan şampiyonaya 7 ülke katılım sağlayacak.

10.04.2016 Yalova ilinde yapılan 0kullar Yıldızlar Karate Grup seçmelerinde Gemlik Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Karate Şubemiz sporcularından Ayşenur Mutaf +54 Kg 2 olmuş ve Karamanda yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştır. 

İddialı olduğumuz dallardan biri de Karate. Bu anlamda, Türkiye’nin en kariyerli antrenörlerinden olan Kasım Demir ile anlaştık. Çalışmalarımızdan yakın zamanda önemli sonuçlar alacağız. Hem Karateyi teşvik için, hem de Gemlik’in adını önemli mecralarda duyurmak adına Uluslararası bir turnuva tertipliyoruz. Gemlik’in Kurtuluş Şenlikleri kapsamında yapılacak olan turnuva, 17 Eylül tarihinde başlayacak. Kulüpler için son başvuru tarihi ise 2 Eylül olarak belirledik.

HABER- FOTOĞRAF: ERDEM BERK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.