Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azmin zaferi

Küçük yaşta geçirmiş olduğu rahatsızlıktan sonra hayatının geri kalanın engelli olarak devam etmekte olan fakat daima başarıları ve azmiyle çevresinden takdir toplayan Hasan Bey başarı hikayesini Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2016 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2016 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Azmin zaferi

1984 Samsun doğumlu 7 kardeşten en küçüğüyüm, 10 aylıkken geçirmiş olduğum menenjit rahatsızlığından sonra hayatımın geri kalanını engelli olarak devam etmekteyim diyen Hasan Bey ‘ Engelli olmanın ağırlığından çok 15 yaşında annemi kaybetmenin ağırlığını daha fazla hissediyorum’ dedi.

‘SANAT HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASI’

Samsun’dan Bursa’ya 5 yıl önce gelip ablamın yanına yerleştim ve hayatımın dönüm noktası olan sanatla tanıştım diye ifade eden Hasan Bey, ‘Hayatımdaki boşlukları sanatla doldurmaya başladım. Engelim benim sanat sevgimin önüne geçmedi aksine benim hayata nesil tutunacağıma yardımcı oldu. Belediyenin çeşitli kurslarına katılıp kendimi sanata adadım. Artık sanat benim hayatımın bir parçası haline geldi. Kendimi geliştirmek değişik insanlarla tanışmak ve engelli olmanın hiçbir şeye kısıtlama getirmeyeceğini kanıtlamaya çalıştım’ dedi.

‘HEDEFİM KİŞİSEL SERGİMİ AÇMAK’

Bedenen fizik ruhen de sanatla uğraşarak kendini tedavi etmeye çalışıyorum. Evde hayıflanmak yerine çeşitli kurslara giderek kendimi daha faydalı hissediyorum. Uğraştığım sanatlar Filografi, ahşap boyama, taş kursu. Bu kurslardan aldığım eğitimle bu sergiyi açmaya karar verdim bu benim ilk karma sergim. Hocalarımın vermiş olduğu destekle çıktığım bu yolun daha çok başındayım. Hedefim daha fazla çalışıp kişisel sergimi açmak.

Buradan belediyelerimize sesleniyorum. Bizlere daha fazla imkan sağlamalarını ve desteklemelerini ben ve benim gibi tüm engelli arkadaşlarımı sosyal hayata kazandırmalarını rica ediyorum.

Ben bir örnek teşkil ettiğimi düşünüyorum ve tüm engelli arkadaşlarımın evde oturup kendilerini toplumdan soyutlanmak yerine belediyelerin sunmuş olduğu imkanlardan faydalanmalarını arzu ediyorum. Ben engelin bedende değil,  beyinde olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Sergimiz hakkında bilgi vermem gerekirse Ördekli Kültür Merkezi’nde açmış olduğumuz bu karma sergi filografi ve taş sanatından oluşuyor. Sergimizin açılışını Büyükşehir Başkan Vekili Şükrü Köse, katılımcılar için ney dinletisi eşliğinde gerçekleştirdi. Sergimiz Cuma gününe kadar ziyaretçilerimizi bekliyoruz.  Buradan bana destek veren hocalarıma çok teşekkür ediyorum.




HABER- FOTOĞRAF: SEVİM PALA

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.