Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ARMUTTA REKOLTEYİ ARTTIRAN GÜBRE HEXAFERM'İN TANITIMI YAPILDI

Hexagon yerli üretim olan Hexaferm'in Bursa yetkili satış bayisi olan İkbal Tarım ile birlikte Bursa Gürsu’da çiftçilere verdikleri yemekte Hexaerm'in tanıtımını yaptılar.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2017 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2017 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ARMUTTA REKOLTEYİ ARTTIRAN GÜBRE HEXAFERM'İN TANITIMI YAPILDI

Çok sayıda katılımcıya ev sahipliği yapan gecede sunum yapan Hexaferm yetkilileri Altuğ Soyözen, İlker İpek, Murat Çetin,  İkbal Tarım yetkilileri Muharrem  Demir  ve Ömer Faruk Demir yerli üretim olan Hexaferm'i gururla çiftçi ile buluşturdular.

Bir Kıraça Holding ve Hexagon Gurubu kuruluşu olan Hexagon katı atık ve ona ait organomineral gübre markası Hexaferm kurguladığı iş modeli ile bu sorunların tamamına sebep olan etkenleri azaltmaya yönelik bir çözüm geliştirdi.  Sadece Türkiye’yi değil birçok dünya ülkesini de ilgilendiren küresel bir etkisi olması sebebi ile dünya bankasının bir uzantısı olan IFC tarafından destekleniyor ve birçok kuruluş tarafından ödüllendiriliyor.

HEXAFERM'İN ÖZELLİKLERİ

*Toprak Kalitesini Arttırır

*Topraktaki organik madde miktarını arttırıp bitkilerin ideal gelişimi için gerekli mineralleri sağlayarak toprağın kalitesini arttırır.

*Toprağın fiziksel yapısını yumuşatır ve işlenmesini kolaylaştırır.

*Toprağın su tutma kapasitesini artırarak minerallerin yer altı suyuna karışmasını önler ve toprağı bitkinin kullanabilmesi için elverişli konumda tutar.

*Toprağın hava tutma kapasitesini arttırarak köklerin daha rahat hava almasını sağlar.

*Toprağın makro ve mikro maddeleri tutma ve muhafaza etme kapasitesini arttırır.

*Bitkinin ihtiyaç duyduğu besin ve organik hayat çeşitliliğini sağlar.

*İçerdiği organik madde ile toprağı erozyona karşı koruyarak verimliliğin devamlılığını sağlar.

*Toprağın hümik ve organik asit birikimi için elverişli ortam sağlar.

*Doğayla Dost Taban Gübresidir

*Yapısında barındırdığı mineral maddelerin tamamı bitkiler tarafından alınabilir formdadır.

*Türkiye'nin alkali karakterli toprak yapısı göz önünde bulundurularak oluşturulan özel formül, topraktaki pH seviyesini düşürür ve dengede kalmasına destek olur.

*Alkali toprak yapısında kök tarafından emilmesi daha zor olan minerallerin daha kolay emilmesini sağlar, toprağa ihtiyacı olan besin çeşitliliğini sağlayarak, toprağı tarıma çok daha elverişli hale getirir.

*Toprağı ve Bitkiyi Korur

*Bünyesinde bulundurduğu kompostun steril hijyenizasyonu ve bitki besin maddeleri ile sağlıklı bir büyüme ortamı sağlayarak toprağı ve bitkiyi güçlendirip korur.

*Ülkemizde iz elementlerinin eksikliği, başta çinko klorozu olmakla beraber, yaygın görülen bitki hastalıklarının temel sebebi olarak gösterilir. Hexaferm, içerdiği mineraller sayesinde çinko klorozunu önler.

*Kompostun steril hijyenizasyonu toprağı ve bitkiyi olası hastalıklardan ve zararlı otlardan korur.

*İçinde bulundurduğu bütün besin elementleri ile sağlıklı bir büyüme ortamı sağlayarak bitkiyi aşırı soğuğa, aşırı sıcağa ve kuraklığa karşı dayanıklı hale getirir.

*Çevreyi Korur

*Yapısındaki organik madde miktarının fazlalığı toprağa giren kimyasal madde miktarını azaltıp toprağın su tutma kapasitesini arttırır ve yer altı sularına karışan kimyevi maddeleri kısıtlayarak çevreyi korur.

*Taban gübresinin ülkemizde en sık kullanılan gübre çeşidi olması ve organomineral gübrenin yapısındaki organik madde miktarının fazlalığı göz önünde bulundurulduğunda Hexaferm, toprağa giren kimyasal madde miktarını azaltarak çevreye verilen zararı da büyük ölçüde azaltır.

*Toprağın içerisindeki organik madde miktarını yükseltmesi toprağın su tutma kapasitesini arttırdığı için sulama gereksinimini azaltır, toprakta çözünmeye fırsat bulmamış ve kök tarafından emilememiş minerallerin yeraltı sularına karışmasını önler.

KİMLER İÇİN?

*Toprağından daha fazla ürün, daha kaliteli ürün ve daha fazla kazanç almak isteyenler için.

*Toprağın verimli olması için bitki besinlerin yanı sıra organik maddenin ve hümik fülvik asitlerin önemini fark edenler için.

* Toprağına bütün ihtiyaçlarını tek uygulama ile vermek isteyenler için.

 *Toprağındaki organik madde miktarını seneden seneye artırarak toprak verimini her sene daha da artırmak isteyenler için.

 *Aşırı ve bilinçsiz kimyasal gübreleme ile çoraklaşmış, tuzlanmış, sertleşmiş ve verimliliğini yitirmiş topraklarını geri kazanmak isteyenler için.

* Gevşek, gözenekli, havalanan, su tutan bir toprak isteyenler için.

* Toprağı mikro organizma ve hayatla dolsun isteyenler için.

 *Toprağının iz element ve çinko seviyesinin doğal olarak artmasını isteyenler için.

 *Toprak pH’ını dengelemek isteyenler için.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ERDEM BERK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.