Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR

Anadolu Gençlik Derneği şube Başkanı Yakup Bey çalışmalarından Bursa Haber’e bahsetti.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2017 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2017 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR

Anadolu Gençlik Derneği 13 Şubat 2002 tarihinde Türkiye’nin tüm illerinde, birçok ilçesinde aynı zamanda kuruldu. 81 il, 700’ü aşkın ilçe ve çeşitli ülkelerde ümmetin birliğinin tesisi için çalışmalarına ara vermeden devam etmekte.

Öncelikle Yakup Bey sizi tanıyabilir miyiz?

Öncelikle böyle bir buluşmadan dolayı şahsınızda Bursa Haber Gazetemize teşekkür ediyorum. 1984 Bursa doğumluyum, Harmancıklıyım. İlk ve ortaokulu Kütahya’da, liseyi Bursa’da okudum. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık bölümünden 2007 yılında mezun olduktan sonra Kocaeli’de 5 yıl bulundum. Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Anabilim dalında şehircilik konusunda yüksek lisansı tamamladım. Orta öğretim yıllarından itibaren içinde bulunduğum bu teşkilatta üniversiteyle birlikte elhamdülillah aktif zamanlarda çalışmaların içinde bulundum. Aralıksız olarak bir mensubu olmaktan şeref duyduğum Milli Görüş teşkilatında, 2014’ten bu yana AGD Bursa Şube başkanı olarak göreve devam ediyorum. Evliyim 2 kızım var.

Derneğinizin kuruluşu ve tarihçesiyle ilgili bilgi verir misiniz?

1969 yılında merhum liderimiz Erbakan hocamızın çıktığı yolda 1975 yılında önce Milli Genlik Vakfı ile ülkemiz ve ümmet için çok hayırlı çalışmalar yapıldı. Daha sonra MGV’ nin mahkeme kararıyla kapatılması neticesinde, 13 Şubat 2002 tarihinde Anadolu Gençlik Derneği Türkiye’nin tüm illerinde, birçok ilçesinde aynı zamanda kuruldu ve bugün Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu ve dünyanın en büyük gençlik organizasyonu olarak, 81 il, 700’ü aşkın ilçe ve çeşitli ülkelerde ümmetin birliğinin tesisi için çalışmalarına ara vermeden devam etmekte.

Dernek faaliyet ve çalışmalarıyla ilgili neler söylersiniz?

Derneğimiz, ülkemizde ve dünyada değişen hızlı gündem içerisinde ıskalanan, ihmal edilen, bir takım dış mihraklar tarafından hedef alınan ve ifsad edilmeye çalışılan gençliğe sahip çıkmak gayretindedir. Dolayısıyla bugün ülkemizde eğitim çağında ya da çalışan, 30 yaşın altında 42 milyon gencimizin önce ahlak ve maneviyat düsturuyla yetişmesi için gerekli olan çalışmaları yapıyor. Siyer-i nebi yarışmasıyla bu yıl Bursa’mızda 10 bin, Türkiye geneli 300 bin gencimiz Efendimiz Peygamberimizin hayatını okudu, sınava girdi ve dereceye giren kardeşlerimiz ödüllerini aldı. Mekke’nin Fethi, Çanakkale gezileri, İstanbul’un Fethi, zamansız/mekânsız okumalar, yaz etkinliği ve kış etkinliği, yaz çadır kampları yaptığımız bazı çalışmalar. Yarıyıl tatilinde yine tüm bürolarımızda yatılı ve gündüzlü kış etkinliklerimiz yapılacak bu vesileyle tüm gençlerimizi, tatillerini değerlendirmeye çağırıyorum.

Sürekli etkinlikleriniz ve yaz etkinliklerinde neler yapıyorsunuz?

Ortaokul seviyesinde yıl içerisinde okuma gruplarıyla gençlerimiz vakıf merkezlerimizde aylık kitap okuyor, adab-ı muaşeret, okul dersleri, ahlak ve maneviyat dersleri gibi çalışmalar yapıyor. Aynı şekilde lise ve üniversiteli gençlerimizle bu çalışmaları yaparken, onların özgüven sahibi, hem kendine, hem içinde bulunduğu topluma faydalı gençler olarak yetişmesi için faaliyetler yapıyor.

Çok beğeni toplayan Hüsn-ü Mizah dergisini okuyucularımıza tanıtır mısınız?

Hüsn-ü Mizah, gözümüzden kaçan gündemi, seviyeli ve esprili bir dille önümüze koyan bir mizah dergisi. Liseli, üniversiteli ve çalışan gençlerimize yönelik bir dergi. Derneğimiz yaygın ve süreli birçok yayın ve eserle gençlerimize ulaşıyor. Anadolu Gençlik Dergisi bu yıl Celalettin Ökten ödüllerinde yılın gençlik dergisi ödülünü aldı. Yine Genç İstikbal Dergisi ilk ve ortaöğretim gençlerimize hitap ediyor ve seçkin eserleriyle de MGV Yayınları önemli bir hizmeti ifa ediyor.

Dernek olarak yardım kabul ediyor musunuz?

Gençliğe kıymet veren hayırseverlerin yardımlarıyla bu çalışmaları yapıyoruz.

Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şubesi/ Kuveyt Türk Katılım Bankası TR540020500000173132000001

Basın açıklamalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Ülkemizde ve coğrafyamızda yaşananlar, bizim gündemimiz. Dolayısıyla ülkemizde oynanan oyunları anlatmak adına, birliğimize yapılan saldırılara karşı, gençliğe sahip çıkma adına, coğrafyamızda yaşananları, Suriye, Bangladeş, Doğu Türkistan, Arakan, Mısır, Filistin, Irak, Afganistan ve kanı akıtılan tüm insanlık adına basın açıklamaları yaparak halkımızla derdimizi paylaşıyoruz.

Değinmemiş olduğumuz, ilave etmek istediklerinizi de öğrenebilir miyiz?

Bugün ülkemizde, yakın coğrafyada ve hatta adını duymadığımız, Latin Amerika, Okyanusya ülkelerinde, Avrupa’nın ABD’nin arka sokaklarında, hep hakları çiğnenmiş insanlar, toplumlar görüyoruz. Ezilen, sömürülen, aç bırakılan insanlar görüyoruz. Bugün Batı’nın hüküm verdiği dünyanın hali ortada. Eğer insanlık bir kurtuluş yolu arıyorsa, sömürülen bu coğrafyanın halkları, devletleri, Osmanlı’nın yaptığı gibi önce birliğimizi, kardeşliğimizi tesis etmelidir. Bunu yapacak olan da bizim gençlerimizdir. İşte çalışmalarımızın esas gayesi de budur.

Son olarak bu güzel sohbet için şahsınızda tüm Bursa Haber Gazetesi camiasına kardeşlerim adına çok teşekkür ediyorum.

İLETİŞİM

ADRES: HACISEYFETTİN, İNCİRLİ CD. NO:101 YILDIRIM/ BURSA

TEL: (0224) 361 92 16

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.