Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahıska Yayın Evi Işık Saçıyor

Ahıska Yayınevi Bursa şube sorumlusu Mikail Yanardağ ve Marifet Dergisi Bursa Dağıtım sorumlusu Rıza Dönmez ile Ruhul Furkan Tefsiri'nin önemini Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 00:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 00:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ahıska Yayın Evi Işık Saçıyor

Ahıska isminin hikayesini anlatan Rıza Dönmez ve Mikail Yanardağ  ‘İlkemiz Efendi Hazretlerimizin eserlerinin en güzel ve en kaliteli şekilde yayımlanmasıdır’ dedi.

 

HABER- FOTOĞRAF: ERDEM BERK

Öncelikle merak ettiğim soruların başında Ahıska Yayınevi nin ismi nereden geliyor?

Öncelikle Hoşgeldiniz Ahıska Yayınevi’nin ismi Mahmut Usta Osmanoğlu ( Mahmud Efendi Hazretleri)’nin hocası olan Ali Haydar Efendi Hz. Ahıskalı olduğu için bu isim konulmuştur. Ahıska Yayınevi 2010 yılında İstanbul'da kuruldu. 2013 yılında da Bursa'da şubemizi açtık. Şubemizde kendi yayınevimizin kitaplarının yanı sıra Ehli sünnet yayınevlerinde kitapları mevcuttur.

En çok sattığınız ürün hangisi?

Mikail Yanardağ; En çok sattığımız ürünün başında RUHU’L- FURKAN Tefsiri gelmektedir. Bu kitabın en büyük özelliği ise maneviyattan, Peygamber Efendimizin emriyle yazdırılıyor olmasıdır. ilk cildi 1991 yılında yazılmaya başlanmıştır. 18 cilt Şuana kadar tamamlanmış olup, 19 cilt ise İnşallah yakında çıkacaktır. Bu tefsiri bütün İslam aleminin okumasını şiddetle tavsiye ediyoruz. Bu tefsirin en büyük özelliklerinden bir tanesi de Kuran'ı Kerim'e kelime kelime mana verilmiş olmasıdır. Efendi hazretlerimiz bu kitap hakkında 5 yaşında çocuk bile anlayabilir ifadesini kullanmıştır.

Hedefiniz nedir?

Hedefimiz İslam'a Ehli sünnet ışığında dinimizde İslam'ın en doğru şekilde ilim, amel, İhlas ışığında hizmet etmektir.

 IŞIK SAÇAN RUHU’L- FURKAN TEFSİRİNİN YAZILMA SEBEBİ

Mahmud Efendi Hazretleri (Kuddise Sirruhu) tefsir-i şerifin sebebi telifi hakkında şöyle buyuruyorlar:

“Kur’an-ı Azîmü’ş-şan’ın manasının kelime kelime anlaşılmasına çok hevesli olduğumuz, kardeşlerimiz tarafından yakinen bilinmektedir. Nice büyük âlimler, Kur’an-ı Kerim’i Türkçe tefsir ederek, bu büyük kitabın manasını anlama hususunda insanların ihtiyaçlarını karşıladıklarından, ziyade aciz olan bu kardeşiniz, böyle büyük bir işe girişmeyi düşünmüş dahi değildir. Ancak; hicri 1402 Şaban Ayı’nın Berat Gecesinde, Ravza-i Mutahhara’da yani Peygamberimiz (Sallallahü aleyhi ve sellem)’in bulunduğu pâk cennet bahçesi olan mescid-i şerifinde bulunduğumuz sırada Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) tarafından vaki olan manevi bir işaretle bu mühim işe başladık. Ve yukarıda geçtiği gibi kelime kelime mana verilmesine  ziyade ihtimam (dikkat) göstererek, bazı kardeşlerimizle beraber bu uzun yola çıktık.

RUHU’L- FURKAN HAKKINDA GENEL MALUMAT

Allame, fâdıl, muhakkik, hicri 15. Asrın müceddidi, Şeyhü’l İslam İsmail Efendi (İsmail Ağa) Camii Şerifi emekli İmam Hatibi Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi’nin riyasetinde kaleme alınmış, takriben 37 cilt olması beklenen mükemmel bir tefsirdir.

Bu şaheser tefsirin hazırlanmasında Arapça, Farsça ve Türkçe birçok kitaptan istifade edilmiş olup, her sınıf insanın anlayabileceği sade bir dil ile yazılmıştır.

Âyet-i Celileler, en ince ayrıntıları ile izah edilirken ihtiyaç duyulan kelam, fıkıh, tasavvuf ve genel kültüre dayalı malumat da verilmiştir.

Kur'ân-ı Mecid Tefsirli Meal-i

Hicri 15. Asrın Müceddidi, Şeyhü'l İslâm İsmail Efendi (İsmail Ağa) Camii Şerîfi Em. İmâm-Hatibi Mahmud Ustaosmanoğlu riyasetinde, ilmî bir hey'et tarafından hazırlanmış, Kur'an-ı Azim-uşşân'ın yüce meâlinden ibâret bir eserdir.  

   Bu eserin en önemli özelliği diğer meâllerden farklı olarak tefsirli (açıklamalı) olmasıdır. Zîra; gerekli parantez içi açıklamalar ve dipnotlar verilmeksizin yapılan meallerde hataya düşmemek, yanlış anlamamak mümkün değildir. Bunun temel sebebi ise Kur'an-ı Kerimin Mûciz, Arapça lisanının takdir ve hazifler üzere kurulan edebî bir lugât oluşudur. Nitekim, bu eserin farkı ve son derece faydalı oluşu, tetkik edenlerine aşikârdır.

HAKKIMIZDA

Ahıska Yayınevi Nisan 2010 yılında Efendi Hazretlerimizin talimatıyla, kendisine ait bütün eserlerin basım, yayım ve neşredilmesi hizmetini yerine getirmek maksadıyla kurulmuş bir müessesedir.

Yayınevimize “Ahıska” isminin verilmesi dört mezhebin müftüsü Ali Haydar Efendi Hazretleri (Kuddise Sirruhu)’nin memleketi olması hasebiyle Efendi Hazretlerimiz (Kuddise Sirruhu) tarafından tercih edilmiştir.

Gayemiz; 15. Hicri asrın Müceddidi olan Mahmud Efendi Hazretleri (Kuddise Sirruhu)’nin derin ilmi ve engin füyuzatından İslam âleminin istifadelerini kolaylaştırmaktır. Bu çerçevede eserlerinin, başta Arapça olmak üzere muhtelif dillere tercüme çalışmalarımız sürmektedir.

İlkemiz Efendi Hazretlerimizin (Kuddise Sirruhu) eserlerinin en güzel ve en kaliteli şekilde yayımlanmasıdır. Allah Celle Celalühünden bizleri muvaffak kılmasını niyaz ediyoruz.

Bursa Şubemiz: İl Müftülüğü Arkası Reyhan Mh.8.Park Sk.  Dükkan:3 Osman Sarı Apt. Osmangazi/BURSA
Tel: 0224 224 77 00

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.