Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adı Şirinevler, Kendi Sorunluevler

Şirinevler Mahallesi'nin başarılı Muhtarı Burhanettin Yiğit Şirinevler mahallesini Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 01:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 01:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adı Şirinevler, Kendi Sorunluevler
 


Şirinevler Mahallesi, Bursa' da nüfusu en genç olan mahalledir diyen Burhanettin Yiğit ‘Böyle olduğu halde mahallemizde Futbol, Basketbol sahaları ve oyun alanları bulunmamaktadır’ dedi.


HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM
Sayın Muhtarım, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
1965 yılında Kars'ın Sarıkamış İlçesinin Isı su Köyünde doğdum. İlkokulu köyümde, ortaokulu Karaurgan Nahiyesinde bitirdikten sonra, Meslek Lisesine gittim.12 Eylül zamanındaki olaylardan ötürü Liseyi yarım bırakmak zorunda kaldım. Uzun yıllar İstanbul'da oturduktan sonra 1988 yılında Bursa'ya yerleştim. Özel sektörde İnşaat, sıhhi tesisat ve doğalgaz işleri yaptım.2014 yılının Mart ayından itibaren Şirinevler Mahallesi Muhtarlığı yapmaktayım.
Muhtarım, Mahalleniz çok büyük, mahalle nüfusunuz ne kadar acaba? Bize Mahallenizle ilgili bilgiler verebilir misiniz?
TÜİK' in en son raporlarına göre 25.000 olan nüfusumuz, Kayıtdışılarla birlikte 40.000'e kadar çıkmaktadır. Bizim mahallemizde Ülkemizdeki bazı şehir merkezlerinden çok insan yaşadığı için gerekli yatırımların yapılmasının sözünü Değerli Belediye Başkanlarımızdan aldık. İnşallah en kısa zamanda yapılmasını bekliyoruz. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Bizim mahallemiz coğrafi yapı olarak dört parçadan oluşmaktadır. Bunlar;


Maltepe  İki Yolun Arası Denilen Bölge İki Dere arası denilen bölge(Deliçay ve Balıklı Dere arası)
 ÇEVRE YOLUNUN ALTI ÇOK SIKINTILI BİR AN EVVEL OVA KORUMA BÖLGESİNDEN ÇIKARTILMALIYIZ
Bursa'nın en iyi parklarından biri varken, çevre yolunun alt kısmına kesinlikle park yaptıramıyoruz. Bu durumlarda Belediye Başkanları da çaresiz kalıyorlar, Ova Koruma Bölgesi olduğundan girişimde bulunamıyorlar. Geçenlerde Buski'  ye gittim, su baskınlarının olduğu bölgelere yağmur suyu ve kollektörler yapılmasıyla ilgili dilekçe verdim, sağ olsunlar geldiler incelediler, bizleri dinlediler, araştırdılar ama sonrasında onlarda Ova Koruma bölgesi olduğundan bir şey yapamadılar.
Burhanettin Bey, Su baskınları dediniz, genelde hangi bölgelerde oluyor acaba?
Yol Altında su baskınları olabiliyor.
Sayın Muhtarım, Yıldırım Belediyesi ile ilişkileriniz nasıl acaba?
Belediye Başkanları da çok sıkıntı yaşıyor, onlar bile bir şey yapamıyorlar. Mevcut Başkanımız İsmail Hakkı Edebali, mahallemize özel itina gösterdiği halde onlarda bir şey yapamıyorlar, Ova Koruma, Kentsel Dönüşüm denilip ellerimiz kollarımız bağlı bekliyoruz.


Mahallenizin Nüfus Yapısı hakkında bilgi verebilir misiniz?
Şirinevler Mahallesi, Bursa' da nüfusu en genç olan mahalledir, böyle olduğu halde mahallemizde Futbol, Basketbol sahaları ve oyun alanları bulunmamaktadır. Ben şahsen bu durumdan vicdan azabı duyuyorum. Mahallemizde %50 elektrik ve su yok, bu durum da elektrik ve su olan evlerden 5-10 ev su alıp ortak kullanıyorlar. Bu durumlarda da vatandaşlar ortak kullanım ve ödemelerde büyük sorunlar yaşıyorlar. Taziye evi ihtiyacımız da hat safhada, mahallelilerimizin vefatı durumunda bazı zamanlar binlerce insan taziyeye gelebilmekte, kullanılabilecek bir taziye evimiz olmadığından büyük sıkıntılar çekmekteyiz. Selahattin Çırak İlkokulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz için, Yıldırım Belediyesi Ortaokulunun kapasitesi yeterli olmadığından, Selahattin Çırak İlkokulunun otoparkına Ortaokul ek binasının yapılmasını talep ediyoruz. Ek binamız yapılırsa öğrencilerimiz çevre mahallerdeki ortaokullara gitmek zorunda kalmayacaklar.
Muhtarım daha başka neler ilave etmek istersiniz?
Doğan Evlere Yapılabilen Doğalgaz Aboneliğini Şirinevlere de İstiyoruz. Doğan köy' de prefabrik evlere bile doğalgaz verildiği halde, mahallemizde de bazı bölgelere gaz verilmiyor, bu durum özellikle kış aylarında bizleri ve insanlarımızı zor durumda bırakmaktadır. Okullar tatile girmek üzere, çocuklarımızın oynayabileceği oyun alanları olmadığından, çocuklarımızın baleci, tinerci olabilme ihtimalleri beni çok rahatsız ediyor.
GELENEKSEL SÜNNET CEMİYETİMİZ BU YIL 24 TEMMUZ 2016 PAZAR GÜNÜ
Bu sene ikincisini gerçekleştireceğimiz ve artık gelenekselleştirdiğimiz, Toplu Sünnet Cemiyetimizi 24 Temmuz Pazar günü, öğlen Namazını müteakip Şirinevler Mahalle Muhtarlığı ve Şirinevler Merkez Camii işbirliği ile gerçekleştireceğiz. Geçen yıl 113 çocuğumuzun sünnetini gerçekleştirmişken bu sene 150 civarında çocuğumuzun sünnet merasimlerini inşallah gerçekleştireceğiz. Bu cemiyetimize her zaman olduğu gibi hayırsever iş adamlarımızın genel ve yerel yöneticilerimizin maddi manevi desteklerini bekliyoruz. 
Ülkemizin en kısa zamanda terör belasından kurtulmasını, ramazan ayının bütün İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Güzel Bursa'mızın, güzel insanlarının daima mutlu olmalarını diliyorum. Ülkemizi idare eden idareci, yönetici ve güvenlik güçlerine, hakka sadık, insana güvenen, yöneticiler olmasını temenni ediyorum. Diyerek sözlerine son verdi.


Bu sohbet tadındaki röportaj için Şirinevler Mahallesi Muhtarı Burhanettin YİĞİT' e Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ: ŞİRİNEVLER MAHALLESİ A/9. SOKAK  NO: 7  YILDIRIM/BURSA TEL:0 224 341 39 36 GSM:0 532 443 58 18
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.