Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adı Gibi Emin ‘Emin Yayınları’

Bursa'da yayıncılık dendiğinde akla gelen ilk kuruluşlardan olan "Emin Yayınları ve Bursa Akademi Yayınları "nın kurucusu, sahibi ve idarecisi Sayın Emin Özdamar ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2017 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2017 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adı Gibi Emin ‘Emin Yayınları’

Çalışmaları ve hizmetleriyle adını bütün Türkiye'de duyurmuş olan Emin Yayınları ve Bursa Akademi Yayınları'nın yayın çizgisiyle, ülkemizin kültür, düşünce ve yayıncılık hayatında önemli bir yer edinmiştir.

Emin Bey,Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

  Elbette,1969 Sivas - Şarkışla doğumluyum.1991 yılında Bursa'ya İlahiyat Fakültesinde okumak amacıyla geldim. Ben geldikten sonra dört kardeşim daha Bursa'ya gelerek yerleştiler. Bursa ecdat yadigarı güzel bir şehir. Sanayisiyle, ekonomisiyle, maneviyatıyla ve güzel insanlarıyla geldiğim an itibarıyla beni çok etkiledi.1998 senesinde İlahiyat fakültesinden mezun oldum. Daha öğrencilik yıllarımdan itibaren, Fakültenin Kantininde fotokopi makinasıyla ders notlarını basmaya başladım zamanlar İlahiyat Fakültesinin Kantinini İlahiyat Vakfı çalıştırıyordu,28 Şubat sürecinde bu sistem değişti, okulda atamalarda olmadığından Prof. Doktor İzzet Er, Kantini çalıştırmamı teklif etti, bende kabul ederek çalışmalarıma daha da sıkı sarılarak devam ettim.

Şimdide, Emin Yayınları ve Bursa Akademi Yayınlarının kuruluşu ile ilgili okuyucularımızı bilgilendirebilir misiniz?

  2003 yılında yayın hayatına başlayan Emin Yayınları, bünyesinde barındırdığı Bursa Akademi ile akademik yayıncılığı esas almış; nitelikli yayın çizgisiyle, ülkemizin kültür, düşünce ve yayıncılık hayatında önemli bir yer edinmiştir. Yayınladığı ilk kitabından itibaren, geliştirdiği değerlerle ulusal ve uluslararası alanda yapıcı katkı sağlayan bir yayınevi vizyonu ile hareket etmiştir. Bu süre içinde İlahiyat, Dil, Gramer, Din, Kur’an, Hadis, Eğitim, Felsefe, Tarih, Psikoloji, Sosyoloji, Hukuk, Sanat, Edebiyat, Şiir, Öykü, Roman vb. farklı alanlarda 265 civarında seçkin kitap neşreden yayın evimiz, toplamda 500 Bin rakamının üstüne çıkarak, çok geniş yelpazede bir yayıncılık anlayışını benimsemiştir. Ulusal ve uluslararası platformda faaliyetinin yanı sıra yayımladığı kitaplar Yükseköğretim kurulunca tanınmakta ve Yükseköğretim kataloglarında yer almaktadır. Emin Yayınları ve Bursa Akademi olarak, toplumsal değişimin ve dönüşümün ancak hikmete dayalı bilgiyle mümkün olduğunu düşünmekte ve bu amaçla yayıncılık misyonunun gereği olarak entelektüel bilgi üretimini sağlayan yerli ve yabancı çalışmaları okurlarının istifadesine sunmaktadır.

İnsanlarımızın sizi yoğunlukla tercih etmelerinin nedenleri neler acaba?

  En büyük etken, İlahiyat Fakültesinden mezun olmuş olmam dolayısıyla, Arapça ve Türkçe metinleri sayfalarımızda birlikte kullanabilmemiz, ayrıca İlahiyat Literatüründen haberdar olmamızda diğer yardımcı etkenlerdendir diye düşünmekteyim. İlaveten, Ticari Ahlakta olmazsa olmazlarımızdandır.

Dürüst ve çalışkan olduktan sonra başarılamayacak hiçbir şey olamaz düşüncesindeyim.

Peki, Emin Bey, Sektörel sorunlarınızdan söz etmenizi istesem neler söylersiniz?

En büyük sektörel sıkıntımız, kitapların fotokopi ile çoğaltılarak öğrencilere veriliyor olması diyebilirim, hiçbir hak, hukuk ve vicdana sığmayan bu uygulamanın en kısa zamanda düzelmesini beklemekteyiz.

Korsan Baskı;

Çok satan kitapların hemen korsan baskıları çoğaltılarak piyasaya sürülüyor olması da sektörel sorunlarımızın başında gelmektedir.

     Ve tabi sipariş edilen kitapların teslim edilmiş olmasına rağmen, ödemelerinin bazı kitapçılardan maalesef ya çok geç gelmesi yada hiç gelmemesi sektörel sorunlardan olduğu gibi, iş ahlakına sığmamaktadır.

Emin Bey, gelecek planlamalarınızdan bahsedebilir misiniz?

Yayıncılık sektörünü gelecekte daha zor günlerin beklediği kanısındayım. Ülkemiz iyiye gittiği halde, maalesef sektörümüz geriye gitmektedir.

Peki, bu durumu nasıl düzeltebiliriz?

Öğrenmenin üç yolla olduğu bilinmekte,

Bunlar;

Görsel

İşitsel

Okuyarak, diyebiliriz.

Okuyarak öğrenmenin üzerine mutlaka yoğunlaşmalı ve öğrencilerimizi kütüphanelere yönlendirmeliyiz. Mutlaka çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmalıyız.

Emin Yayınları ve Bursa Akademi Yayınları'nın başarılı kurucusu ve sahibi Sayın Emin Özdamar'a Bundan sonraki hizmetlerinde de Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri

Merkez

Fethiye Mahallesi

Kırlangıç Sokak No:11-B

Nilüfer /Bursa

TEL:  0 224 242 28 97

0 224 242 28 98

GSM: 0 535 738 95 21

www.eminyayinlari.com
Şube

Fethiye Mahallesi

Kırlangıç Sokak No:2

Nilüfer /Bursa


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.