Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

52 yıllık efsane 'Namlı Ciğerci'

“Namlı Ciğerci “nin sahibi ve işletmecisi, Sayın Mesut Çetinkaya ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
52 yıllık efsane 'Namlı Ciğerci'

İngiltere'den, Almanya'dan, Amerika'dan, İtalya'dan birçok Avrupa Ülkesinden sürekli gelen müşterileri olan Namlı Ciğerci yakın zamanda Özlüce’ye de bir şube açmayı planlıyor.

 

Öncelikle Mesut Bey sizi tanıyabilir miyiz?

  1956 Bursa, İvazpaşa Mahallesi doğumluyum. İlkokulu Tahtakale Süleyman Çelebi İlkokulunda, sonrasında Pınarbaşı Osmangazi Ortaokulu'nu ve ardında da Bursa Atatürk Lisesinden 1973 yılında mezun oldum. 8 yaşından itibaren babam Ali Çetinkaya'nın 1964 yılında açmış olduğu işyerimize hafta sonları, okul çıkışlarında ve yaz tatillerinde gelip giderdim. Şuan 86 yaşında ve sağ olan değerli babamın 2000 yılında emekli olmasıyla, 1997 yılından itibaren dükkânda yardımlarını esirgemeyen eşim Kadriye Çetinkaya ile hizmetlerimizi devam ettirdik.

 

Mesut Bey, bu nefis ciğerlerinizi ve diğer malzemelerinizi nereden tedarik ediyorsunuz?

    31 yıldan beri Edemen Et ve Et ürünleriyle çalışmaktayız. Ciğerlerimiz genellikle Çanakkale ve Balıkesir bölgesinden gelen özel besi hayvanlarının ciğerleridir.

    Sebzelerimizi ise her gün günlük ve taze olarak temin etmekteyiz. Şunu belirtmeliyim ki malzemeler kaliteli olursa, sunulan ürünlerde daima kaliteli olmaktadır buna kaliteli işçilik ve emekte eklendiğinde ortaya müthiş lezzetler çıkıyor.

 

Mesut Bey, size gelecek planlamalarınızı sorsam neler söylersiniz?

   Şuanda buradaki hizmetlerimizi devam ettirmek istiyoruz. Fakat çocuklar Özlüce tarafına şube açmak istiyorlar. Makina Mühendisi olan oğlum Ali Çetinkaya ve gelinim Elif Çetinkaya, bu işi kentin batı yakasında devam ettirmek istiyorlar. İnşallah yakın zamanda şubemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz.

 

Müşterilerinizden ne tür tepkiler alıyorsunuz, bir kaç anınızı paylaşırmısınız?

Güzel tepkiler, hem de çok güzel. Mesela;

25-30'lu yaşlarına kadar hiç ciğer yememiş kişiler işyerimize geldiklerinde ve güzel lezzetlerimizden tattıklarında çok beğenerek müdavimimiz olduklarını defalarca yaşadık.

Ayrıca şunu belirtmeliyim ki

Değerli Bursalılar, mutlaka şehir içinde olsun, şehir dışındaki bazı yerlerde olsun ciğer yemişlerdir. Fakat biz kendi lezzetlerimizde o kadar iddialıyız ki, bizim işyerimizde ciğer yememiş insanları, biz ciğer yemiş olarak saymıyoruz. O yüzden mutlaka ama mutlaka Ulucami’nin hemen batı tarafındaki 52 yıllık lezzet noktasına bekliyoruz.

 

Yurtdışından bile müdavimleriniz varmış diye duydum?

  İngiltere'den, Almanya'dan, Amerika'dan, İtalya'dan birçok Avrupa Ülkesinden sürekli gelen müşterilerimiz var. Yeri gelmişken kısa bir anekdot aktarmak isterim. Geçenlerde yurtdışından gelen bir sürekli müşterimiz "Uçakta gelirken sizin ciğerlerinizi hayal ederek geldim" demesi hepimizi burada çok gururlandırmıştı.

 

Sanat dünyasından olsun, spor dünyasından olsun çok geniş bir yelpazeden müdavimleriniz var değil mi?

  Evet, spor dünyasından, Şenol Güneş, Hikmet Karaman, C. Daum olmak üzere birçok sürekli müşterimiz bulunmakta. Sanat Dünyasından ise, TRT'nin nadide sanatçılarından Nusret Yılmaz, İhsan Güvenç ve Çiğdem Gürdal bunlardan bazılarıdır.

 

Ünü sınırları aşarak Avrupa'ya kadar yayılmış olan, Bursa’mızın ender markalarından "NAMLI CİĞERCİ “nin sahibi ve işletmecisi Mesut Çetinkaya'ya bu güzel röportaj için Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkürü bir borç bilir ve çalışmalarında başarılar dileriz.

İLETİŞİM

ADRES: ULUCAMİİ TOMRUKÖNÜ CADDESİ

NO:38 ULUÇARŞI

OSMANGAZİ/BURSA

TEL:0224 221 08 61

GSM:0533 545 83 38

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.