Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

38 YILLIK TECRÜBE ŞİMDİ MUDANYA'DA

Mudanya'da "Çınar İşkembe" salonunu hizmete açan Sayın Servet Öksüz ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2016 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2016 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
38 YILLIK TECRÜBE ŞİMDİ MUDANYA'DA

Aileden Aşçı olan ve sektörde birçok yerde çalışarak tecrübelerine tecrübe katmış olan ve en sonunda  işkembe salonu açan Servet Öksüz Bursa Haber’e çalışmalarından bahsetti.

Öncelikle Servet Bey, sizi tanıyabilir miyiz?

1971, Erzurum, Hasankale doğumluyum. 4 yaşında ailecek Mudanya'ya yerleştik. Babam Cevat Öksüz ve Amcam Cevdet Öksüz ikisi birlikte 1981 yılında açmış oldukları ilk esnaf lokantasına, öğle sonraları ve hafta sonları gidip gelmelerle meslekle tanışmış oldum. Babam çok iyi bir aşçıydı ve benim ilk ustamdı. Babam uzun yıllar Işıklar Askeri Lisesinde aşçılık yaparken amcamla beraberde esnaf lokantamızda da çalışıyordu, daha sonra bir dönemde Balıkesir Ordu Donatım Komutanlığında da görev yaptı. Sonrasında 1986 yılında Meriç Döneri açtık, 2 sene süreyle burada işlerimiz çok iyiydi, bu bölgede belediye yenileme çalışmaları yaptığından maalesef bizde burayı kapatmak zorunda kaldık. İkinci ustam Hamit Özkan'la Uludağ Üniversitesinin ilk kurulduğu yıllarda Üniversitenin yemekhanelerinde 3 yıl kadar birlikte çalıştık. Askerden döndükten 6 ay sonra, babamı 41 yaşındayken, erken yaşta kaybettik.

   Daha sonra imtihanlara katılarak, Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığında 1994 yılında aşçı olarak başladım, 2 yıl sonra aşçıbaşı oldum. Bu görev esnasında yurtdışında ve yurtiçinde birçok yerde bulundum. 2004 yılında Bursa Hava Ulaştırma Okul Komutanlığına tahin oldum burada da bir süre çalıştıktan sonra istifa ettim. İstanbul Avicenna Hastaneler Grubunda da 7 yıl kadar aşçıbaşılık yaptıktan sonra Mudanya sevgimizin de depreşmesiyle tekrar geri döndüm. Burada kız kardeşimle beraber "Çınar İşkembe" yi 2 ay önce hizmete açtık, çok güzel tepkiler alıyoruz, bu ivmenin daha da artarak devam etmesini bekliyoruz.

Servet Bey, bu güzel girişten sonra, okuyucularımıza güzel çorba ve yemek menünüzü tanıtır mısınız?

ÇORBALARIMIZ;

İşkembe çorbamız

Tuzlama (damardan)

Tuzlama(iri kıyım işkembe)

Kelle paça

Kuzu ayak paça

Beyin çorbamız

Dil çorbamız

Mercimek çorbamız

Tarhanamız (ev yapımı)

Tavuk suyu

YEMEKLERİMİZ;

Güveç kuru fasulye

Kuzu kavurma

Arnavut ciğeri

Yaprak ciğer

Izgara köfte

Pilav

Etli yemek

Sebzeli yemek

Kavurma ve ciğerimizi sıcak sıcak yeni, pişirerek Ala Carte olarak servis edilmektedir.

Servet Ustam, kalite anlayışınız ve vizyonunuz hakkında neler söylersiniz?

Kaliteli hizmet, hijyen ve temizlikten ödün vermeden, “Koşulsuz Müşteri Memnuniyeti” ilkesini öncelikli tutarak; insan sağlığına olan saygımızla üretimdeki gıda kalitesini sürekli kılmak, kendi değer ve hedeflerimizde özgün olma anlayışımızla donanım ve ürün çeşitliliğinde kendimizi yenilemek, imal ettiğimiz her ürüne lezzetinin hakkını vermek ve buna karşılık adından yenilikçiliği ve kalitesiyle söz ettirebilmek en büyük gayemizdir. Her insanın en sağlıklı, en kaliteli yiyeceği tüketme hakkının esas olduğu düşüncesini benimseyen firmamız bu anlamda müşterilerine titizlikle hazırladığı, çorba ve yemekleri kendine has lezzetleri ile katkısız doğal olarak sunmayı bir görev bilmiştir. Haftanın 7 günü 24 saat açık olduğumuzu da buradan belirtmek isterim.

Peki, gelecek planlarınızı sorsam neler söylersiniz?

İleriye dönük, burada yakaladığımız ivmenin artarak devam etmesi durumunda orta ve uzun vadede Bursa'da çok daha büyük projelere imza atma planlarımız bulunmaktadır.

Daha başka neler ilave etmek istersiniz?

Her aşçı kendi damağını satar prensibiyle 38 yıldır çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Daima doğal ürünler kullanıyoruz, kesinlikle katkı maddeleri kullanmıyoruz. Her zaman günlük olarak, işkembeyi işkembe suyuyla, kelle paçayı kelle suyuyla kaynatarak servis etmekteyiz. Müşterilerimize sunduğumuz çorbalarımız gerçekten de güzel tepkiler almakta.Zaten son yıllarda TV'lerde sakatatın faydalarıyla ilgili birçok program yayınlanmakta.

Örneğin;

Kuzu ayağında yüksek oranda kolejen vardır, kolejen kanser hastalığına, hücre yenilemeye iyi gelmekte, cildi ve kas hücrelerini yenilemektedir. İşkembede yüksek oranda B-12 ve D vitaminleri bulunmaktadır. Kansızlık, kemik erimesine bire bir, gelmektedir. Kelle paçada doğal antibiyotik ve ağrı kesici özelliğine sahip olduğundan, sabahları bir tas kelle paçayı şiddetle öneriyoruz.

Gerçekten de çorbalarını, özene bezene hazırlayan, Servet Ustaya bu güzel lezzetleri en kısa zamanda Bursa'ya da taşıması gerektiğini buradan belirtmek istiyorum. Şuana dek içtiğim en iyi iki çorbadan biri olduğunu kendisine de söylediğim gibi siz değerli okuyucularımızla da paylaşmak istedim.

İLETİŞİM

ADRES: HALİTPAŞA MAHALLESİ MUSTAFAKEMALPAŞA CADDESİ AY APARTMANI NO:155, 16940 MUDANYA/BURSA

TEL: 0541 220 72 46

WEB: www.cinariskembe.com

EMAİL: iletisim@cinariskembe.com

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.