Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

20 yıllık tecrübe: 'Ender Yayla Kasabı'

Hüdavendigar ve Dikkaldırım'da et dendiğinde akla gelen ilk kuruluşlardan olan Ender Yayla Kasabı 20 yıllık tecrübesiyle göz dolduruyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
20 yıllık tecrübe: 'Ender Yayla Kasabı'

Kurbanlık almayı düşünen Bursalıları Dikkaldırım'daki Spor Kulübünün yanında bulunan yerine beklediğini dile getiren Ender Yayla Kasaba’nın sahibi Sezer Karakaş ‘Küçükbaş kurbanlıklarımızda her türlü kesim ve parçalama hizmetlerini ücretsiz olarak yaptığımızı belirtmek isterim, büyükbaş kurbanlıklarımız ise İsabey Kurban Pazarındaki yerimizde satışa sunulmaktadır’ dedi.

 

Sezer Bey, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Kuruluşunuz hakkında bilgiler verebilir misiniz?

 

1992 yılında Eskişehir'de doğdum. Uşak Üniversitesi Makine Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Babamın 20 yıl önce açmış olduğu işyerimizi halen işletmekteyiz. Okul tatillerinde ve hafta sonları çok uzun yıllardır babama gelip yardım ederken son yıllarda da sürekli buradayım.

 

Sezer Bey, etlerinizi nerelerden temin ediyorsunuz?

Dağ yöresinden daha öncesinden temin ettiğimiz büyük ve küçükbaş hayvanlarımızı Mustafa Kemalpaşa - Ormankadı köyündeki çiftliğimizde toplayarak, ihtiyaç durumunda kesime göndererek kasap dükkanımızda daima taze ve kaliteli etlerimizi müşterilerimize sunuyoruz. Tabi kendimize ait olan bir çiftliğimizin olması bizim işlerimizi kolaylaştırıyor. Aynı zamanda çiftliğimizden getirdiğimiz kurbanlıkları, Kurban Bayramına da yaklaştığımızdan dolayı Dikkaldırım'daki Spor Kulübünün yanındaki alanda, kurban almayı düşünen müşterilerimiz görebilirler , beğenip almayı düşündüklerinde elimizden gelen kolaylığı yapacağımızı belirtmek isterim.

 

Sucuklarınız, köfteleriniz kendi markanız altında galiba?

Evet, Sucuk ve köftelerimiz daha önceden patentini aldığımız, Ender Yayla Sucukları ve Ender Yayla Köfteleri adı altında satışa sunmaktayız. Ayrıca işyerimizde kendi çiftliğimizden getirdiğimiz kaliteli ve taze etlerden işleyerek müşterilerimize sunduğumuz; kıyma, kuşbaşı, biftek, bonfile, rosto,  kuzu pirzola, kuzu but, kuzu kol vs. gibi ürünlerimizin yanı sıra tavuk kanat, tavuk but, tavuk baget gibi tavuk etinden işlenmiş ürünlerimizde mevcuttur.

 

Sezer Bey, sizle beraber ailenizden de isimler var galiba işyerinizde çalışan?

Evet. Başta da söylediğim gibi Babam Ender Karakaş(46), zaten 20 yıl önceki kurucumuz, babamla beraber ikiz kardeşlerim Murat Karakaş(19)ve Uğurcan Karakaş(19) yardımlarını esirgemediği gibi şuan asker olan kardeşim Muhammet Karakaş(21)'da askere gitmeden önce işyerimizde çalışıyordu.

Bursa'nın seçkin aileleri etlerini gönül rahatlığıyla işyerimizden karşılamaktadırlar. Mahalle çevremizde uzun yıllardır bizleri tanıyan müşterilerimizle güzel ilişkiler kurarak geliştirdiğimiz işlerimizi daha geniş çevrelere yayma çalışmalarımız devam etmektedir.

 En başta da söylediğim gibi Kurbanlık Almayı düşünen Bursalıları Dikkaldırım'daki Spor Kulübünün yanında bulunan yerimizde, küçükbaş kurbanlıklarımızı görebilirler küçükbaş kurbanlıklarımızda her türlü kesim ve parçalama hizmetlerini ücretsiz olarak yaptığımızı belirtmek isterim, büyükbaş kurbanlıklarımız ise İsabey Kurban Pazarındaki yerimizde satışa sunulmaktadır.

 

İnsan İlişkilerinde gerçekten kendini güzel yetiştirmiş olan Sezer Beye bu güzel bilgilendirmeleri dolayısıyla Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkür ederiz.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

HÜDAVENDİĞAR MAHALLESİ

KANAL CADDE NO:42

OSMANGAZİ/BURSA

ÇİFTLİK

ORMANKADI KÖYÜ

M.K.PAŞA/BURSA

TEL:0224 239 61 63

GSM:0 536 838 45 95

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.