Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Mayıs’ta Çanakkale’ye

Teksif Sendikası 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü’nde Çanakkale’ye çıkarma yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2016 01:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2016 01:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
1 Mayıs’ta Çanakkale’ye

 

TEKSİF Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Nihat Şeker, “Gündeme getirilmek istenilen kıdem tazminatı yasasına, kiralık işçiliğe, esnek çalışmaya, taşeronlaştırmaya, sendikasızlaştırmaya, kölelik düzenine karşı 1 Mayıs’ta meydanlardayız” dedi.

HABER VE FOTOĞRAF:ERDEM BERK

TEKSİF Sendikası Bursa Şubesi, TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulunun almış olduğu karar gereği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı ve bağımsızlık mücadelesi meşalesinin yakıldığı cephe olan Çanakkale’de kutlayacak.
TEKSİF Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Nihat Şeker, organizasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

“1 Mayıs Kutlamaları içim Teksif Sendikası bursa şubeleri olarak 10 otobüs ve yaklaşık 500 üyemizle 30 Nisan Cumartesi gece yarısından sonra Çanakkale’ye doğru yola çıkılacaktır.
Gündeme getirilmek istenilen Kıdem Tazminatı yasasına, Kiralık İşçiliğe, Esnek Çalışmaya, Taşeronlaştırmaya, Sendikasızlaştırmaya, Kölelik Düzenine karşı 1 Mayıs’ta Meydanlardayız. 


Tüm dünyada emekçiler, daha dün kölelik koşullarında çalışmaya karşı çıkarken, 8 saatlik çalışma uğruna canlarını verirken, bugün, hala birçok ülkede, benzeri çalışma koşullarının var olmasını kabul etmiyoruz. Ülkemizdeki işsizliğe, yoksulluğa, güvencesiz çalışmaya, baskılara karşı çıkıyoruz.  Sağlık ve eğitim, sosyal güvenlik hizmetlerinin paralı hale getirilmesine karşı çıkıyoruz. 


Bugün ülkemizde emek karşıtı yaklaşımlarla kıdem tazminatımıza göz dikiliyor. Esnek ve kuralsız çalışma biçimleri egemen kılınmak isteniyor. Taşeron işçiliğini yaygınlaştırma, işçiyi özel istihdam bürosu aracılığıyla kiralama planları yapılıyor. Örgütlenen işçiler işten atılıyor. İş kazası adı verilen cinayetler durmak bilmiyor. Sorumlulara hesap sorulmuyor. Sefalet sürdürülmek, çocuklarımızın geleceği ve Çalışma hayatları karartılmak isteniyor.
Artık bu gidişe “dur” diyoruz. Biz insana yakışır koşullarda çalışmak ve yaşamak istiyoruz.
Biz sosyal adalet, eşitlik ve refah istiyoruz. Tüm çalışanlar için insan onuruna yaraşır yaşama koşulları ve sendikal haklar istiyoruz.
Özgürlükçü, adaletli, barış içinde bir dünya ve ülke istiyoruz.”


1 MAYIS, İŞÇİNİN EMEKÇİNİN BAYRAMI

1 Mayıs İşçi ve emekçiler tarafından birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak bilinmektedir ve dünya çapında kutlanan bir gündür. Dünyadaki pek çok ülkede, resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Türkiye'de ilk resmî kutlama ise 1923'te gerçekleşmiştir. 2008 yılının Nisan’ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir ve 22 Nisan 2009 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil olarak ilan edilmiştir. 

İLETİŞİM
TEKSİF Sendikası Bursa Şubesi
Cemal Nadir cad. No:37 Osmangazi/BURSA Tel: 0224 221 1883 Fax: 0224 221 4823


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.