Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sürüsüne kurt dalan çiftçiye destek

Dağ ilçelerinde bu yıl yoğunlaşan kurt saldırılarında hayvanlarını kaybeden yetiştiriciler devletten umduğu desteği alamazken, Bursa Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Büyükorhanlı Halil Çakmak’a 4 adet damızlık teke hediye etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sürüsüne kurt dalan çiftçiye destek

Yaz aylarında özellikle Büyükorhan’da meydana gelen kurt saldırılarında yetiştiriciler yüzlerce hayvanını kaybetmiş, binlerce lira zarar etmişti. Tek geçim kaynağı hayvancılık olan köylüler, yaz boyunca sıkıntılarını basın aracılığı ile dile getirmiş ve devletten destek istemişti. Sonbaharla birlikte kurt saldırılarının sona erdiği sanılırken, Büyükorhan’ın Pınar Köyü’nde bu kez Halil Çakmak isimli yetiştiricinin 20 koyun ve keçisi, kurtlar tarafından telef edildi. Bir günde yaklaşık 10 bin liralık zarara uğrayan Halil Çakmak’a, Bursa Koyun Keçiyi Yetiştiricileri Birliği yardım eli uzattı. Birlik, bir üyesi tarafından bağışlanan 4 damızlık tekeyi Çakmak’a hediye etti.
Pınar Köyü Muhtarı Erdal Alkan, Büyükorhan bölgesinde tek geçim kaynağının hayvancılık olduğunu, ancak bu yıl kurt saldırılarının çok sayıda yetiştiriciyi perişan ettiğini söyledi. Köylüsüne destek olan Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne teşekkür eden muhtar Alkan, “Devlet, mahsulünü dolu vuran, yağmurda, rüzgârda zarar gören üreticiye destek oluyor, ama hayvan yetiştiricisine aynı desteği vermiyor” diye dert yandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.