Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afganistan, ABD ile güvenlik anlaşmasını masaya yatırıyor

Afganistan’ın başkenti Kabil'de düzenlenen Halk Danışma Kurulu (Loya Jirga) toplantısında, ABD ile imzalanacak güvenlik anlaşması masaya yatırılıyor. Loya Jirga Başkanı Sibgatullah Muccadidi, ABD ile güvenlik anlaşmasının imzalamasının...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afganistan’ın başkenti Kabil'de düzenlenen Halk Danışma Kurulu (Loya Jirga) toplantısında, ABD ile imzalanacak güvenlik anlaşması masaya yatırılıyor.

Loya Jirga Başkanı Sibgatullah Muccadidi, ABD ile güvenlik anlaşmasının imzalamasının ertelemesine gerek olmadığını bildirdi. Muccadidi, ABD’nin Afganistan isteklerini kabul ettiğini aktarırken, anlaşmanın 2014 yılından önce imzalanabileceğini ifade etti.

Bu arada, Devlet Başkanı Hamid Karzai ise Loya Jirga'nın açılışında yaptığı konuşmada, anlaşmanın Afganistan'da yapılacak başkanlık seçimlerinden sonra imzalanacağını söylemişti. Afganistan'da devlet başkanı seçimlerinin Nisan 2014'te yapılması planlanıyor.

Karzai'nin sözcüsü Emal Faizi, yaptığı son açıklamada, anlaşmanın imzalaması için ABD tarafından zaman sınırlaması istemediklerini duyurdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.