Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oyak-Renault, çağı yakaladı

Yazının Giriş Tarihi: 06.10.2018 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.10.2018 00:01

Renault, bir Fransız üretim devi… Geçmişi 115 yılı buluyor… 128 ülkede faaliyet gösteren grup, üç farklı marka altında üretilen ve satılan özel otomobiller ve ticari araçlarıyla göz dolduruyor. Renault, Dacia ve Nissan ile benzeri olmayan ittifakları sayesinde dünya genelinde 4’üncü büyük otomobil üreticisi konumunu da koruyor. Günümüzde Renault, tüm dünyada 120 binden fazla çalışanıyla otomobil dünyasını yönlendiriyor…

1969 yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları da yıllık 400 bin otomobil ve 750 bin motor üretim kapasitesi ile Renault’nun Batı Avrupa dışında en yüksek kapasiteye sahip üretim tesislerinden biri…

Oyak Renault; Clio IV, Clio Sport Tourer ve Megane Sedan modellerini ve bu modellerde kullanılan motor ve mekanik aksamları üretmeye devam ediyor. İhracatıyla da ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlıyor…

Renault Grubu bugünlerde oldukça hareketli… Bursa’da gerçekten dev bir yatırım kararı aldılar. Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesini (TEKNOSAB) seçen şirket, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı da bu organizasyonda yanlarına almayı başardı… Oyak-Renault, hibrit araçlar için motor üretimini Bursa’da gerçekleştirecek dostlar. Tam 100 milyon Euro’luk yatırım… Yeni nesil motor, Türkiye için bir ilk…

Oyak-Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, bu yatırım için Ankara’da görüşmeler yaptı… Devlet, teşvikleri zaten hazırdı… Bu yatırımla Türkiye’de ilk kez alüminyum motor üretilmiş olacak. Fabrikanın temeli 19 Ekim 2018’de törenle atılacak.

Aldığım bilgilere göre; Yeni motor blokları yüksek teknoloji ile üretilecek… Katma değerli üretim; istihdam ve ihracata ciddi katkılar sunacak. Başımızın belası olan cari açık konusunda yıllık 2.3 milyar dolarlık katkı da cabası…

Projenin en önemli ayağı olan alüminyum enjeksiyon fabrikasıyla başlayacak olan yatırım için BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın yoğun mesai harcadığını da belirtmeliyim… TEKNOSAB’ı yüksek teknolojili yatırımlara açan ve dünyanın önemli markalarını Bursa’ya davet eden Burkay’ın ağzı kulaklarında olmalı şu ara…

Bir cep telefonu, bir hava aracı, bir savunma sanayi kuruluşu, bir tıp ve genetik araştırma laboratuvarı, bir ilaç fabrikası, bir özel deniz aracı üreticisi, bir yazılım devi de gelirse eğer; Bursa gerçekten daha da büyüyecek ve lokomotif kent olma özelliğini sonsuza dek koruyacaktır… Organik ve tıbbi tekstil firmaları da kendilerine yer bulmalı TEKNOSAB’da.

Ulaşım ağları bitmeli, lojistik köyler kurulmalı ve limana inmek için gereken tüm adımlar atılmalıdırUludağ Üniversitesi ile Teknik Üniversite’nin yarışmasını da zevkle izliyorum. Yeni nesil gençlik için yeni nesil üniversite gerçeğini yakaladılar ve gereken bölümleri hızla hayata geçiriyorlar… İTÜ Kuluçka Merkezi’ne başvuran iş insanları büyük beklentim. Oradaki buluşları ve inovatif gelişmeleri lütfen yakından izleyin. Girişimci gençleri destekleyin…

xxx

Bursalı Grubu’ndan

eğitime dev katkı

Tekstilden dış ticarete, turizmden gayrimenkule kadar, birçok farklı iş kolunda küresel ölçekte faaliyet gösteren Bursalı Grubu, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında eğitim-öğretim kurumlarına tam destek vermeye devam ediyor. 2012 yılında, Nilüfer’de yapımını üstlendiği Nesrin-Fuat Bursalı İlkokulu ve doğup büyüdüğü yer olan Amasya'ya bağlı Taşova ilçesindeki Süleyman Bursalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ardından Bursalı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Bursalı, yine Taşova'da bulunan Emine Bursalı İmam Hatip Ortaokulu'nun yapımına katkı sağladı.

Hayırsever iş adamı, Fuat Bursalı’yı kutluyor, işlerinde ve yaşamında başarılar diliyorum…

Eğitime yatırım, asla boşa gitmez…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.