Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otomotiv yan sanayinde Volkswagen tedirginliği…

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2015 00:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2015 00:57

 

Önce bu günün gündemi…

Milyonlarca öğrenci için uzatmalı yaz tatili bitti, bugün ders başı.

2015-2016 eğitim öğretim yılında ülke genelinde yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 900 bine yakın öğretmen için yeni bir dönem daha başlıyor.

Bursa’da ise bin 726 okuldaki 17 bin derslikte 524 bin öğrenci ve 30 bin öğretmen için bugün ders zili çalıyor.

Kayıtlara göre dünyada toplam 242 ülke veya bağımlı bölge bulunuyor. Ülkemizdeki öğrenci sayısı 202 ülke nüfusundan, Bursa’daki öğrenci ve öğretmen sayısı toplamı ise Lüksemburg’un, Malta’nın, İzlanda’nın nüfusundan daha fazla.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Veli Sarıkaya kurumun web sayfasında yayınladığı eğitim öğretim yılı açılış mesajının öğrencilere yönelik bölümünde, “Sizler ülkemizin yakın geleceğinin yapı taşları ve uzak geleceğinin mimarları olacaksınız. Nitelikli birer birey olarak yetişmek ve bir meslek sahibi olma yönünde hedefleriniz mevcut. Bu hedefleri ulaşmak için okullarınızda öğretmenlerinizden olabildiğince çok bilgi almalısınız. Ancak unutmayınız ki okulunuzun aynı zamanda sizlere paylaşmayı öğreten, saygı ve sevgi aşılayan, arkadaşlık duygularını pekiştiren ve faydalı bir birey olmanızı sağlayacak olan huzur dolu yuvanızdır. Ülkemizin dünya sıralamasında en ön sıralarda olması için okul sürecinizi araştıran, sorgulayan ve kendini sürekli yenileyerek yetişme isteğinde olmanıza bağlıdır. Daha mutlu ve güzel gelecek için her zaman siz değerli öğrencilerimizin yanında olduğumu bilmenizi isterim” diyor.

Okulların iki hafta geç açılmış olması nedeniyle takvim değişmezse, yarıyıl tatili 25 Ocak 2016’da, ikinci dönem de 8 Şubatta başlayacak ve ders yılı 17 Haziran 2016’da sona erecek.

Biz de bu vesile ile öğretmenlerimize kolaylık ve öğrencilerimize de başarı diliyoruz.

* * *

Bugün çalışanlar için 9 güne uzatılan Kurban Bayram tatili de bitti.

Bu dönemde gelişmekte olan ülkeler yine bütün dikkatleriyle FED’i izlerken, küresel otomotiv endüstrisi Volkswagen’de yaşananları takip ediyor.

Hatırlatalım; dünyanın en büyük otomotiv üreticisi olan Alman Volkswagen şirketi, ABD ve Avrupa'da egzoz emisyonlarını kasıtlı olarak düşük gösterdiğini ve 2009 ile 2014 yılları arasında üretilen Audi, Seat, Skoda ve Volkswagen model dizel motorlu yaklaşık 11 milyon araca yerleştirilen yazılımla, karbon emisyon oranlarında hile yaptığını itiraf etmişti.

Şu ana kadar ABD, Almanya, İngiltere, İsviçre, İtalya, Fransa, Güney Kore, Kanada, Norveç ve İtalya skandalla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Skandalın patlak vermesinin ardından 2007'den beri görevde olan Volkswagen'in CEO'su istifa etmiş ve Volkswagen hisseleri yaklaşık yüzde 30 değer yitirmiş ve mali kaybı 14 milyar Euro’ya ulaşmıştı.

Bu arada İsviçre, yanıltıcı bir yazılımla emisyon testleri manipüle edilen Volkswagen dizel motorlu araçların satışını yasaklayan ilk ülke oldu.

Bayram süresinde görüştüğüm birkaç otomotiv yan sanayi firmasının sahibi gelişmelerle ilgili tedirginliklerini dile getirdiler. Umarız bu gelişmeler Alman otomotiv devi Volkswagen’e yedek parça tedarikinde bulunan Bursalı firmalarımızı etkilemez…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.