Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer evrensel bir seminere ev sahipliği yapacak

Bursa Nilüfer Belediyesi, yerel yönetimlerin dünyanın en önemli toplantılarından birini düzenlemek için çalışmalara başladı.     Habitat 3’e hazırlık niteliği taşıyan 'Yerel Yönetimlere Yönelik Finansal Çözümler'...

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2013 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2013 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer evrensel bir seminere ev sahipliği yapacak
Bursa Nilüfer Belediyesi, yerel yönetimlerin dünyanın en önemli toplantılarından birini düzenlemek için çalışmalara başladı.

    Habitat 3’e hazırlık niteliği taşıyan 'Yerel Yönetimlere Yönelik Finansal Çözümler' başlıklı seminerin 2014 yılında Nilüfer’de yapılması planlanıyor. Habitat 3’ün resmi düzenleyicisi olan Birleşmiş Milletler nezdinde yerel yönetimlerin resmi temsilcisi olan UCLG’nin, Habitat 3’e hazırlık niteliğini taşıyan 'Yerel Yönetimlere Yönelik Finansal Çözümler' başlıklı seminerin Nilüfer’de düzenlenmesi planlanıyor.

    Seminere Türkiye’deki yerel yöneticilerin yanı sıra, Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası ve Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin de yer alması bekleniyor.

    Seminerin Nilüfer’de yapılması Johannesburg‘daki toplantıda ele alınmıştı. Fas’ın başkenti Rabat kentinde düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği’nin (UCLG) 4. Dünya Kongresi sırasında Başkan Mustafa Bozbey; Habitat 3’e hazırlık niteliğini taşıyan bu seminerin Nilüfer‘de gerçekleşmesini önerdi.

    Bozbey’in önerisi UCLG Başkanlığı tarafından olumlu karşılanırken, mutabakat üzerine Başkan Mustafa Bozbey’in UCLG Yönetim ve Yürütme Organlarında görev alması, bu faaliyetlere aktif olarak katılması kararlaştırıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.