Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Pist Şampiyonası 2013 sezonu İzmir’de sona erdi

Ülkü Motor Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Türkiye Pist Şampiyonası 6. ayakla sezonun yarışları sona erdi. Yarışlar, iki gün boyunca İzmir Park’ta koşuldu. Günün ilk yarışı, Süper Grup 2. Ayak oldu. Süper Grup’ta, üç takımdan...

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2013 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2013 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Pist Şampiyonası 2013 sezonu İzmir’de sona erdi
Ülkü Motor Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Türkiye Pist Şampiyonası 6. ayakla sezonun yarışları sona erdi. Yarışlar, iki gün boyunca İzmir Park’ta koşuldu. Günün ilk yarışı, Süper Grup 2. Ayak oldu. Süper Grup’ta, üç takımdan dokuz pilot yarıştı. İsviçre’den Rikli Motorsport Takımı’ndan Rikli Peter de Honda Type-r aracıyla yarıştı ve birinciliği aldı. Bu grupta ikinciliği, ilk yarıştaki gibi Honda Type-r aracıyla Ülkü Motorsport’tan Ümit Ülkü aldı. Üçüncülüğü ise Borusan Motorsport’tan tecrübeli pilot Aytaç Biter kazandı.

Günün ikinci yarışı, Dizel ve 1600 Grup oldu. Dizel kategorisindeki kıyasıya rekabette beylerin arasında tek bayan pilot Onur Karakaş’tı. Yarışın sonuna kadar mücadeleyi bırakmayan Karakaş, büyük alkış aldı. Birinciliği Ülkü Motorsport’tan Berk Ulu, ikinciliği Loft T-Max Racing Team’den Ahmet Efe Hatunoğlu, üçüncülüğü ise bu yarışlarda Maxi Grup’ta da yarışan Ülkü Motorsport Takımı’ndan Galip Atar aldı. 1600 kategorisi yarışlarında ise birinci Ülkü Motorsport’tan Egemen Çivicioğlu, ikinci aynı takımdan Mehmet Yeğen oldu.

Günün son ve en çekişmelisi, Maxi Grubun ikinci yarışıydı. Üç takımdan toplam sekiz pilot, kıyasıya rekabet içindeydi. Cumartesi günkü ilk yarış derecelerine göre tersten start alan tecrübeli pilotlar, start anı itibarıyla ilk sıradaki yerlerine geçebilmek için mücadeleye girdi. Borusan Motorsport’tan Can Artam’ın Bilal Saygılı’ya çarpması, Arzum sponsorluğunda Porsche aracıyla yarışan ve 2013 Maxi Grup şampiyonu Ümit Ülkü’nün de yarış esnasında bu ikiliye çarpması sonucu Ülkü, aracındaki hasar yüzünden erken veda etmek zorunda kaldı. Bu üç pilot da yarışta olmayınca beş pilot arasındaki rekabet, damalı bayrağa kadar devam etti. Ülkü Motorsport’tan genç yetenek Ali Özerinç, damalı bayrağı gören ilk pilottu. İkinciliği aynı takımdan Adem Seçilmiş, üçüncülüğü de aynı takımdan Ahmet Mutlubaş aldı.

Yarışların sonunda İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan Süper Grup, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Metin Çeker ise Maxi Grup pilotlarına ödüllerini verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.