Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi’de Doğu Akdeniz Konferansı

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen tarih konferanslarının bu haftaki programına konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ferhat Pirinççi, ‘Doğu Akdeniz’de Güç Mücadelesi ve Türkiye’yi anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2020 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2020 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmangazi’de Doğu Akdeniz Konferansı

Koronavirüs salgını nedeniyle etkinliklerini tedbirli bir şekilde gerçekleştiren Osmangazi Belediyesi, son olarak Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve SETA Kıdemli Araştırmacısı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi’yi ağırladı. Kültür İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların evlerinden de izleyebilmesi adına  ‘Doğu Akdeniz’de Güç Mücadelesi ve Türkiye’ konulu konferansı, belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınladı.

PİRİNÇCİ: “TÜM MESELE GÜÇ MÜCADELESİ”

Prof. Dr. Ferhat Pirinççi, konferansta Doğu Akdeniz’de günümüzde yaşanan gerilim, gerilimin kaynağı, bu gelişmelerden etkilenecek ve etkileyecek olan Türkiye’yi anlattı. Pirinççi, “Doğu Akdeniz meselesi son dönemde Türkiye’nin dış ve güvenlik politikasını yakından ilgilendiriyor. Doğu Akdeniz’de tüm mesele bölgesel güç mücadelesidir. Meselenin bir boyutu Türkiye ve Yunanistan’ı etkilerken, diğer boyutu Orta Doğu’yu, Libya’yı, Kuzey Afrika’yı, hatta Kuzey Kıbrıs’ın geleceğini etkiliyor. Doğu Akdeniz, enerji jeopolitiği anlamında da önemli sonuçlar ortaya çıkaracak. Türkiye, sahada ortaya koyduğu kararlı mücadele ile karşısına çıkan meydan okumalara cevap verecektir” dedi.

Doğu Akdeniz’in ülkemiz açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ferhat Pirinçci, konuya gösterdiği hassasiyetten dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.