Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trabzonspor, iç saha avantajına güveniyor

Avrupa’nın aksine Süper Lig’de bir türlü istikrar yakalayamayan Trabzonspor, milli aranın ardından 12. hafta müsabakasında yarın sahasında ligin dişli ekiplerinden Eskişehirspor’u ağırlayacak. 11. haftada Gençlerbirliği deplasmanında...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa’nın aksine Süper Lig’de bir türlü istikrar yakalayamayan Trabzonspor, milli aranın ardından 12. hafta müsabakasında yarın sahasında ligin dişli ekiplerinden Eskişehirspor’u ağırlayacak. 11. haftada Gençlerbirliği deplasmanında 2-0 önde götürdüğü maçı 3-2 kaybederek hayal kırıklığına yol açan bordo-mavililer, Eskişehir maçını kazanarak taraftarının gönlünü almak istiyor.

Milli maç nedeniyle lige verilen aranın ardından ilk sınavını Eskişehirspor karşısında verecek olan Trabzonspor, önümüzdeki bir hafta içerisinde sahasında 3 önemli müsabaka oynayacak. Bordo-mavililer, Eskişehir müsabakasının ardından 28 Kasım Perşembe günü de UEFA Avrupa Ligi’nde Apollon Limassol’u ağırlayacak. O maçtan 2 gün sonra da bu kez Süper Lig’de Kayseri Erciyesspor’u konuk edecek. Hem lig hem de Avrupa hedefleri için 3 maçtı da kayıpsız atlatmanın planlarını yapan bordo-mavili ekip, üçlü serinin ilk ayağına Eskişehirspor galibiyetiyle başlamak istiyor. Trabzonspor, üst sıralardaki rakipleriyle arasındaki puan farkının daha da açılmaması için zorlu maçı mutlak kazanmak istiyor. Alınacak galibiyetin moraliyle de Apollon maçına hazırlanmayı hedefliyor.

Trabzonspor’un bu 3 kritik maç öncesi en önemli güvencisi ise taraftarı ve sahasındaki başarılı performansı. Evinde 17 maçtır kaybetmeyen bordo-mavililer, Eskişehirspor maçında da bu ünvanını koruyacağına inanıyor.

Sahasındaki son yenilgiyi 17 Şubat 2013'de Fenerbahçe karşısında 3-0’lık skorla yaşayan Trabzonspor, o tarihten sonra sahasında oynadığı toplam 17 Avrupa, lig ve kupa maçında mağlubiyet yüzü görmedi. 17 maçta sahadan 13 galibiyet, 4 beraberlikle ayrılan Fırtına, bu sezon sahasındaki 5 lig maçının 4’ünü kazandı.

AKÇAY MECBURİ REVİZONA GİDECEK

Zorlu Eskişehirspor maçı öncesi Trabzonspor’da savunmadaki eksikler ise teknik heyetin canını sıkıyor. Bordo-mavili ekipte kartlarla cezalısı Aykut Demir ve Jose Bosingwa, Eskişehir maçında takımdaki yerlerini alamayacak. Yusuf Erdoğan ise sakatlığı nedeniyle pazar günkü maçta forma giyemeyecek.

Yaşadığı sakatlığın ardından en az 2-3 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanan, ancak hafta içerisinde takımda çalışmalara başlayan kaleci Onur’un durumu ise belirsizliğini koruyor. Bu futbolcunun durumuna yapılacak son kontrollerin ardından karar verileceği, ancak teknik direktör Mustafa Reşit Akçay’ın tecrübeli kaleciyi riske etmemek için sahaya sürmeyeceği belirtiliyor. Onur’un oynayamaması halinde kalede Zeki Ayvaz görev yapacak.

Deneyimli hocanın, Aykut’un yokluğunda savunmanın solunda Kadir Keleş’e, sağda ise Bosingwa’nın yerine Zeki Yavru’ya forma vermesi bekleniyor. Akçay’ın, yabancı kontenjanı nedeniyle de Bamba’yı kesip, savunmanın göbeğinde Giray ile cezası biten Mustafa’yı görevlendireceği belirtiliyor.

Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanacak olan Trabzospor – Eshişerspor karşılaşması saat 19.00’da başlayacak. Karşılaşmayı Yunus Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Orkun Aktaş ve Hakan Yemişken yapacak. İlave yardımcı hakemlik görevini Ferhan Kestanlıoğlu ve Deniz Ateş Bitnel'in yapacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Erdinç Sezertam.

Trabzonspor’un maça şu muhtemel 11’le çıkması bekleniyor: Zeki Ayvaz, Zeki Yavru, Giray, Mustafa, Kadir, Olcan, Zokora, Colman, Malouda, Adrian ve Henrique.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.