Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi geri gider mi?

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2019 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2019 00:04

Türkiye’nin tarihsel ve coğrafi anlamda en değerli ilçelerinden Osmangazi, yeni bir döneme pencere açıyor. Ak Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve Meclis Üyesi Hakan Köprülüoğulları yeni bir proje ile ilçenin sorunlarına çözüm arıyor. Önceki gün Osmangazi Belediye Meclisini gençlik kolları ile ziyaret eden Hakan Köprülüoğulları, ‘Osmangazi’nin en önemli sorunu kırsal kesimden aldığı yüksek göç. Osmangazi köylerinin genelinde bir çalışma başlattık. Bu konuda Osmangazi Belediyemizin yanı sıra Osmangazi Kaymakamlığımız ve İl Tarım Müdürlüğümüzün de büyük desteklerini gördük. İlerleyen günlerde açıklamayı planladığımız proje ile köylerimizden göçü tersine çevirmeyi planlıyoruz. Osmangazi’ye gelen göçün tersine dönmesi ile hem ilçe nüfusunda bir rahatlama hem de köylerimizde yeni bir canlılık başlayacak’ diyerek Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın desteğini talep etti.

Köprüoğulları’nın genç ve dinamik çalışmaları ile siyasette edindiği tecrübenin yanı sıra mütevazı kişiliği takdir toplamaya devam ediyor. Ak Parti’nin Bursa’da başarılı tek gençlik kolları olan Osmangazi İlçe Gençlik Kolları aynı zamanda genel ve yerel seçimlerde de Bursa’yı sırtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan programlarında özgün bir ağırlık gösteren Osmangazi Gençlik Kolları üstlendiği başarılı projelerden sonra inanıyorum ki, bu çalışmada da başarılı olacaktır.

Toplu ulaşımda tansiyon yükseliyor!

Mevsim normallerinin üstünde gelişen hava sıcaklıkları birçok alanda sorunlar oluşturmaya devam ediyor. Yaz gribi olarak bilinen enfeksiyon hastalıklarının artmasının ötesinde tansiyon ve şeker hastalarda sıcaklıklardan rahatsızlık duyarak hastanelere müracaat ediyor. Elbette yoğunlaşan trafik ile birlikte gerilimlerinde arttığı ulaşım sektöründe en büyük sorun şehir içi toplu ulaşımlarda yaşanıyor.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı halk otobüslerinin klimalarının genelde çalıştığını ancak Bursaray ve Özel Halk Otobüslerinde klimaların çalışmadığını ifade eden vatandaşlar denetimlerin yetersizliğinden şikâyetçi. Küçük sarı midibüs olarak bilinen Özel Halk Otobüslerinde klimaları çalıştırmayan şoförlerin özellikle kısa mesafelerde araç kapılarını tek taraflı açık bırakarak trafik güvenliğini ihlal ettiği şikâyetleri halk nezdinde yükselmiş durumda.

Yüksek akaryakıt giderlerinin ve artan ulaşım bedellerinin hem halk otobüslerinde hem de Bursaray hatlarında klimaların çalıştırılmaması olarak vatandaşa yansıması ise, büyük tepkilere yol açıyor.

Meclis üyeleri ortada yok!

Yerel seçimlerin üzerinden aylar geçmesine rağmen özellikle Ak Parti Belediye Meclis üyelerinin sokaklarda olmaması, muhtar ve sivil toplum kuruluşları ile temaslarda bulunmaması tepkilere yol açıyor. CHP, MHP ve İyi Parti Meclis Üyelerinin kentin sorunları ile ilgilenmesine ve sorunları belediye meclis gündemlerine taşımasına rağmen Ak Parti kanadında büyük bir sessizlik hâkim. Ak Parti İlçe Başkanlarının ötesinde CİMER’e kadar yansıyan şikâyetlerin önümüzde ki günlerde Ak Parti MYK gündemine de alınacağı Ankara’dan yansıyan kulisler arasında yer alıyor.

Ak Parti’de yerel seçim sonuçları ile birlikte ciddi bir otorite boşluğu yaşandığına dikkat çeken teşkilatın ileri gelenleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye meclis üyeleri ve ilçe yönetimleri ile ilgili kapsamlı ve sert bir uyanış açıklaması yapmasını beklediklerini ifade ediyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.