Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osman Sargın ve İznik

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2018 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2018 00:06

Cennet mekan Bursa’mızın önemli ilçelerinden biridir İznik, özellikle tarihi ve kültürel öneminin yanısıra, doğası, yeşili, sebze, meyvesi, zeytini, çinisi ve başlı başına bir açık hava müzesi olması ile birlikte gölü ile bambaşka bir ilçemizdir. Dört yıl önce yaptığım bir İznik gezisinde ilçenin alması gereken hizmetlerin eksik ve yetersiz olduğunu üzülerek gözlemlemiştim, fakat geçtiğimiz gün yolumuz yine İznik’e düşünce, farklı bir yere mi geldim? Diyerek şaşırdım. 

Son dört yılda Belediyenin eli İznik ilçesine olumlu yönde adeta mücizevi bir şekilde değmiş yolları toz toprak kışın ise çamur içinde ki   İznik gitmiş yerine yolları hatta tüm sokakları köy yolları asfaltlanmış başka bir İznik gelmiş en önemlisi doğalgaz olayını Belediye başkanı Osman Sargın çözmüş İznik halkı nefes almış göl çevresi düzenlemesi muhteşem olmuş.  

Bu düşünceleri aklımızdan geçirirken İznik Belediye başkanı Osman Sargın’ı mütevazi bir şekilde esnaf ziyaretinde görüyoruz hal hatır soruyor, alçak gönüllü hoş sohbet ayak üstü selamlaştık, kendimi tanıtmadım ‘’misafirsin galiba burada bir çayımı iç’’ dedi teklifine teşekkür ettik,  ‘’inşallah başka bir zaman’’ dedim bu sıcak samimi tavrı beni ziyadesiyle memnun etti. Mevki ve makamların gelip geçici olduğunu bilenlerdeniz, vatandaşlara sordum ‘’hep böyledir başkanımız Allah razı olsun kimseyi kırmaz üzmez herkesin sorununu çözer kapısına giden boş dönmez’’ dediler. Bu sebeple ilgimi çekince geniş kapsamlı bir araştırmaya girdim. İznik’e başkan çok güzel eserler kazandırmış halk memnun şehirlisi köylüsü Allah razı olsun diyor bir tek kötü laf edene denk gelmedim duydum ki yine ikinci döneme adaymış böyle insanların bence bir dönem daha yapmaları yapmış olduğu işlere baktım gerçekten çalışmış. Çalışana hakkı verilmeli, Halka hizmeti Hak’ka hizmet gibi görenlerin çoğalması en büyük dileğimizdir. 

Yapılan hizmetlerin bir bölümüne bakarsak, İznik Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Modern Balık pazarında faaliyetler başladı. İznik Belediyesi tarafından inşası tamamlanan modern balık pazarında vatandaşlar artık rahat ve sağlıklı bir ortamda alışverişlerini yaparak, içerisinde bulunan balık lokantasında da balıklarını yiyebilecekler. Mevcut kapalı halk pazarı karşısında inşası tamamlanan balık pazarı ile vatandaşlar tüm alışverişlerini de tek bir alanda yapmış olacak. Modern Balık Pazarı 700 metrekare kapalı alana sahip. Ayrıca 14 adet dükkan, 1 adet mescit, sosyal alanları ve bir lokanta salonu bulunmakta. Balık Pazarı ilçenin mevcut kapalı Pazar yeri karşısında bulunuyor 

İznik Belediyesi tarafından hayata geçirilen dev eserlerle şehrin çehresi değişerek, geleceğe emin adımlarla ilerliyor.Bu kapsamda yapılan Modern Belediye Binası, Kültür Merkezi, Huzur Evi, sebze ve meyve alım merkezleri, çok amaçlı salonlar, tarımsal yatırımlar, sahil projesi, kırsal kalkınma çalışmaları kapsamında hayata geçirilen Eko Turizm Tesisi gibi onlarca eseri geçen 4 yılda hayata geçiren İznik Belediyesi bu eserleri vatandaşların kullanımına sunmaya başladı. 

Millete olumlu yönde hizmet eden kişilere her zaman saygımız vardır, özellikle yerel seçimlerde siyasi görüş ve partizanlığı askıya alıp hizmet esasına dayalı ve vizyonlu kişileri makamlara seçmek gerekir. İznik belediye başkanı Osman Sargın’ı gayet başarılı buldum, kendisi yörenin öz evladı ve toprağının, halkının kıymetini en iyi bilenlerden biri olduğu kesin, bu sebeple en iyi imkanı halkına sunmak ve kalıcı eserlere imza atabilmek onun en büyük mutluluğu olacaktır. 

1 Aralık 1956 tarihinde İznik doğumlu Osman Sargın; ilk, orta ve lise tahsilini İznik’te tamamlamasının ardından Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden mezun olmuştur. 2008 yılında yapılan İlçe Kongresi ile Ak Parti İznik İlçe Başkanlığı’na seçilmiştir. 2011 yılında gerçekleştirilen İlçe Kongresinde İlçe Başkanlığı’na aday olmuş ve tekrar Ak Parti İlçe Başkanı seçilmiştir. Evli ve 2 çocuk sahibi olan Sargın, orta seviyede İngilizce, orta seviyede Arapça bilmektedir. 30 Mart 2014 İznik Yerel Seçimleri ardından Ak Parti’den Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.