Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OSBÜK’te Bursa’nın Ağırlığı Devam Ediyor…

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2019 00:03

Hep söylüyoruz, Bursa pek çok özelliği yanında hiç şüphesiz bir sanayi kenti.

Bunu Bursa’daki organize sanayi bölgelerinin sayısından da anlayabiliyoruz.

Ama Bursa ara malı üreten bir yan sanayi kenti, çünkü örneğin ulusal televizyonlarda Bursa’da imal edilen ürün ve markaların reklamına çok sık rastlayamıyoruz. Bursa’da aktif tanıtım ve pazarlama faaliyeti de neredeyse yok denecek kadar az.

Neyse bunları başka bir yazı konusu yapıp biz sanayi bölgelerinden devam edelim.

Ülkemizdeki ilk organize sanayi Bölgesi’nin Bursa’da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde kurulmasından bu yana tam 58 sene geçmiş.

Ve ilk olan Bursa OSB hep kendisinden sonraki bölgelere örnek oldu olmayı da sürdürüyor.

Bu örnek olma özelliği OSB’lerin kendi aralarındaki Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) oluşumundaki birlik beraberliklerinde de görüldü. Nitekim geçmişte Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Mahmut Yılmaz bir dönem OSBÜK’te Başkanlık yapmıştı.

Geçtiğimiz dönem de Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz OSBÜK yönetiminde yer almıştı.

Kısacası Bursa OSBÜK’te ağırlığını hep hissettirdi.

Son olarak geçtiğimiz Cuma günü Ankara’da TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Sanayi Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun 17. Olağan Genel Kurulu’nda Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, OSBÜK Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

NOSAB Başkanı Gülmez elbette ülke genelindeki tüm sanayi bölgelerine hizmet verirken Bursa ve çevresindeki OSB’lerin temsilcisi olacak.

Genel Kurula ev sahipliği yapan TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu açılışta, “OSB’ler ülkemizin en önemli başarı hikâyelerinden biri. OSB’ler, Türkiye’nin sanayileşmesini ve sanayinin Anadolu’ya yayılmasını sağladılar. Ayrıca Türkiye’nin dünyaya rol model olduğu konuların da başında OSB’ler geliyor. Yarım asırlık OSB tecrübemiz, artık çevre coğrafyamızda da rol model alınır hale geldi. Türkiye’nin OSB modelini geliştirmeye devam etmeliyiz. Yaşam, eğitim, teknoloji ve lojistik merkezi olarak da tasarlanıp, işlev görüyor. Teknoparklar ve teknoloji merkezleri kuruluyor. Meslek okullarını ve üniversite bölümlerini ihtiva ediyor. Bizim de, sanayimizi küresel rekabet ortamında ayakta tutmak için, OSB’lerimizi daha çok geliştirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu

Organize sanayi bölgelerinin (OSB) ülke ekonomisi ve sanayisinin gelişiminde önemli rolü bulunduğunu belirten NOSAB Başkanı ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Erol Gülmez, “OSB’ler bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türkiye’nin planlı kalkınma hamlesine büyük katkı sağlamaya devam edecektir. Halen ülkemizde 80 şehirde 331 OSB bulunmakta ve bu bölgelerde 50 binin üzerinde fabrika faaliyette olup, 1 milyon 900 bin çalışan istihdam edilmektedir. OSB’lerin yatırım dostu üretim alanları haline gelmesi hem verimliliği yükseltecek hem de ekonomiye sağlanan fayda artacaktır” dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen NOSAB Başkanı Erol Gülmez, OSBÜK’ün 17. Olağan Genel Kurulu’nda Bursa’nın 18 OSB ve 39 delege ile temsil edildiğini belirtirken, kendisini destekleyen Bursa’daki diğer OSB Başkanları ve Genel Kurul Delegelerine de teşekkürlerini sundu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde OSBÜK’te Bursa’nın ağırlığının devam ettiğini belirtmeliyiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.