Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ortak sevda Türkiye toplantısı

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2017 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2017 00:00

Pazar günü Kültürpark Selçuk restaurant'ta çok önemli ve keyifli bir toplantıya davetliydik. Toplantının ev sahipliğini ve organizasyonunu DP eski İl başkanı Kamuran Yılanlı ve ANAP Gemlik ilçe başkanı mali müşavir Hasan Başaran üstlenmişti. Toplantının amacı 16 Nisan'da yapılan referandumun Türkiye değerlendirmesi olmakla birlikte önümüzde ki süreçte yapılması gereken çalışmaların fikir telakisiydi. Toplantıda kimler vardı sorusu bence en önemli soru olmalıdır. AK Parti kurucularından Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, DYP eski İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu, CHP eski İl Başkanı Şahin Gencal, MHP Mersin milletvekili ve Ülkü Ocakları ilk Genel Başkanı Mehmet Kocabaş, DEV-GENÇ kurucu ve önderlerinden Sarp Kuray, DEV-SOL davasından cezaevinde yatmış olan Kahramanmaraşlı Remzi Bey, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Av Uğur Erman Dinçer, Av Mehmet Aybars Yılanlı, Mali Müşavir Yılcan Yılanlı, Av Muharrem Yayıkçı, Sanayici Hasan Durmaz, Makine mühendisi Sadettin Çiçek, İktisatçı İsmail Atay, İktisatçı Badir Balcı, Tekstilci Fuat ünlü ve Erhan Yurter. İşte okuduğunuz gibi bir çok farklı görüş ve meslekten insanların bulunduğu nezih bir ortamda yapılan bu toplantıda kesinlikle bir araya gelinmez diye düşünülen siyasi düşünce ve akımın insanları aynı masada oturup fikirlerini medenice ortaya koyabiliyorlarsa bu ülke asla varlığını yitirmez.

Hayal edelim MHP Milletvekili aynı zamanda Ülkü Ocaklarının ilk kurucu genel başkanı Mehmet Kocabaş ile DEV-GENÇ liderlerinden Sarp Kuray aynı masada oturabiliyorsa ve yine bir Başbakan Yardımcısı bir İçişleri Bakanı farklı partilerin il ve ilçe başkanları bu ortama destek verip katılıyorsa yarınlar için umutlanmamak elde değil. Ve tabloyu gözlemlerken bu ülkenin bir sevdalısı olarak işte benim Türkiye'm diyerek duygulanıyorsunuz.

Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır “Bizim kurduğumuz AK Parti başka, günümüzde ki başka” diyerek konuşmalarında insan ve demokrasi vurgusu yaptı. Referandum sürecinde kaygılarından dolayı Hüsamettin Cindoruk ile görüşmelerini anlatırken, “Yürütmenin yasamaya müdahale ettiğini gördük. Öncesinde 2010 Referandumunda yapılan hataları gördük ve Atilla Kart'ın Danıştay’a açtığı davadan umutluyum ben. Devlet hukukunu değil hukukun üstünlüğünü savunuyorum. Bu süreçte birçok farklı görüş hareket etti ve bu birlikteliğin devamı sağlanmalıdır.”

İçişleri eski bakanı Mehmet Gazioğlu, “Referandumun öncülüğünü CHP yapmıştır ama bu oyları CHP'ye mal etmek yanlış olur bence. Kılıçdaroğlu süreci iyi yönetmiş kavga ve gerilime sebep olmadan gayet sağlam bir psikoloji ile elinden geleni yapmıştır. Söylenenlerin aksine Kılıçdaroğlu başarılı bir genel müdürdü. Merhum Süleyman Demirel bana genel müdürleri inceleme görevi vermişti. O dönem SSK'dan önce BAĞ-KUR genel müdürü olan Kılıçdaroğlu en başarılı üç genel müdürden biri olarak çıkmıştı.”

Mehmet Gazioğlu derin bir devlet tecrübesine sahip çoğu zaman fikirlerinden faydalandık ve bize ne dediyse hepsi çıkmıştır. Son olarak Sarp Kuray ordudan atılmış bir deniz Teğmeni olmasına rağmen “Benim gönlümdeki Deniz Kuvvetleri Komutanı Sarp Kuray'dı” demesi 45 yıl önce düşünülmüş bir istekti. Mehmet Gazioğlu “Yeni oluşumlar için üç ana madde gereklidir para, kadro ve zamanlama” bizde bu söyleme imza atıyoruz.

Sarp Kuray referandum öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşme isteğini kırmayarak buluşur ve ortaya fikirlerini, tespitlerini koyar anlattığı tahminlerin tamamı da doğru çıkmıştır. Vatansever kişilerin fikirlerini ciddiye almakta ve faydalanmakta her zaman yarar vardır. Bu ülke ve iktidarlar korku ile siyaset yapanlardan bir yarar görmedi. Solcu da, sağcı da, muhafazakar da milliyetçi de her farklı görüşte bizimdir ve hepsinin mutlaka doğru bir anlatımı vardır. Güçlü ülke olmanın yolu buradan geçer korku ile yönetim olmaz.

Marmarabirlik ve DP eski İl Başkanı Kamuran Yılanlı bana göre çok doğru bir çalışmaya imza atmış. Kimsenin bir araya gelmez dediği değerleri bir araya getirmekle büyük bir alkışı hak ediyor. Kendisini yürekten tebrik ediyor ve saygılarımı sunuyorum. Kamuran Yılanlı konuşmasında “Ortak derdimiz vatandır. Burada bir Türkiye modeli ve zenginliği var. Amacımız ise blok olarak hareket eden yüzde 49’u ortak payda da tutup üstüne koyarak büyümektir. Bu bizden sonraki nesiller çocuklarımız ve torunlarımız için yapılması gerekendir” dedi.

Keyif alıp ilgi ile izlediğimiz toplantıda emeği geçen Kamuran Yılanlı ve ANAP Gemlik ilçe başkanı Hasan Başaran'ı kutluyorum. Zıt kutupları aynı masada toplayıp ortak payda da toplamak herkesin harcı değildir. Solcu ve ülkücü ortak değerlerde birleşmekle inanın ülkemizin geleceğine ışık tutacaklardır. Unutulmasın ki bu ülke dış güçlerin oyunlarından çok çekti ve kardeşi kardeşe vurduran emperyalist zihniyetler birleşmiş bir Türkiye'ye asla zarar veremezler. Önümüzde ki günlerde yeni oluşumun haberlerini yazmak dileklerimle, Esen kalın…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.