Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Örnek Bakan Hamdi Üçpınarlar

Yazının Giriş Tarihi: 02.10.2017 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 00:03

2012 Yılında sosyal paylaşım sitesinde bir yazı yazıp paylaşmıştım.İçeriğinde serzeniş bulunan bu yazı yerel ve genel iktidarlarını yaşamış olduğum Demokrat Partilileri ilgilendiriyordu ve düşüncemiz noktasına dokunmadan yazıyorum;

“Demokrat Parti Adına

Yaşayan 630 civarı Milletvekilimiz var onlar nerede?

Bakanlar nerede eski Belediye Başkanları İl genel ve Belediye Meclis üyeleri nerede Teşkilatlara neden Maddi Manevi destek vermiyorlar. Partiden nemalanan insanlar nerede ESAS SORU BU.!”

Burada ki düşüncemiz tabanın sesiydi bu düşünceyi Demokrasi Taban Hareketi olarak Yalova ve Samsun toplantılarında da mikrofonda partililere ifa etmiştim.Takriben Demokrat Parti ekolünün yaşayan 630 civarı milletvekili var fakat bu sayının ancak yüzde onunu ayırabiliriz.Bu orana giren vekil ve bakanların bir kısmı Genel İdare Kurulunda ve Başkanlık Divanında görev alanlar, almasalarda ekinlikleri ne katılanlar ve seçildikleri illerde hala teşkilatlar ile görüşenlerdir.Ve hala partisi için faal görevi olmasada emek verenlerdir.Bu tarz samimi vekil ve bakanlara kimse laf söyleyemez zaten kastedilenlerin içinde kendilerini görmemeleri gerekir.

Kurban bayramında kendisi ile iki köşe yazısı yazacak kadar röportaj yapacağımız bir Bakanımız vardı.Programın Bursa ayağında problem çıkınca iptal oldu.Kimden bahsettiğimize gelince Çevre eski Bakanı Hamdi Üçpınarlar'dan dem vuracağız. Bursa'nın yetiştirdiği bir değerdir kendisi. Adalet Partisi gençlik kolları genel başkanlığı yapmış biri olarak gençliğinden itibaren vefatına kadar Süleyman Demirel'in yanında yetişmiş ve gelişmiş bir siyasetçidir, görevi olsun olmasın her zaman partinin ve partilinin yanındadır. Bursa milletvekili adaylığından etik olmaz diyerek feragat edip Çanakkale'den aday olmuş bir isim.Parti terbiyesi gereği İhsan Sabri Çağlayangil'e rakip olmamıştır bu gün böyle siyasetçi bulamazsınız ve Çanakkale adaylığında verdiği bir sözü günümüze kadar tuttuğuna şahit olduk.Bir kaç ay önce ve bizzat Hamdi Üçpınarlar'ın evinde o yıllarda Çanakkale halkına ''ben seçilip gidenlerden değil sizlerle yaşayanlardan olacağım'' demiş ve bunu orada yaşayarak bu güne kadar uygulamıştır.özün sözü sözünü tutan bir siyasetçi olarak ta Bursa'dan sonra Çanakkalelilerin de Hamdi abisi olmuştur.

Paylaştığımız yazıyı iki eski milletvekilimiz gocunmadan beğenmişler bunlardan biri Isparta milletvekili Ertekin Durutürk diğeri ise İstanbul Milletvekili Yılmaz Hastürk oldu ve her iki vekilimiz bu serzenişe hak verdi.Vermeleri'de gayet olağan Ertekin Durutürk kongrelere gelir etkinliklere katılır destek verir, Yılmaz Hastürk ile geçtiğimiz yıl Ankara'da bir görüşme yapmıştık.Hala parti aşkı ile yandığını kendi yorumlarından bizzat duyduk. Hamdi Üçpınarlar ise her kongrede var partililer ile diyalog halinde ve vatandaşlar tarafından sık sık aranıyor.Partinin ileri gitmesi için üstün bir çaba gösterdiğine bizzat şahidim kısaca yemek değil emek verenlerden ve hepimizden çok onun üzüldüğünü biliyoruz.

Bakanlık yapmış biri olmasına rağmen oğlu Mehmet Menderes Üçpınarlar pazarda işportacılık yapabiliyor markette çalışıyor ekmeğini alın teriyle kazanıyor.Bizlerde bu örnekleri vatandaşlara göstererek, anlatarak onlarla gurur duyuyoruz, günümüzde bakan çocuklarının büyük çoğunluğu holding patronu olurken Üçpınarlar ailesi dürüstlüğün altın örneğidir.

Sevgili okurlar Bursa ve Çanakkale’nin Hamdi abisi Hamdi Üçpınarlar ile yapacağımız röportajı okuyunca şaşıracağınız birçok bilgiyi okuyup yeniden takdir edeceksiniz. Esenkalın...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.