Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orman köşkleri kimin çiftliği?

Yazının Giriş Tarihi: 20.08.2017 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.08.2017 00:02

Yazıma öncelikle okuyucularımdan dileyeceğim bir özür ile başlıyorum. 3 Ağustos 2014

tarihinde bu köşede "Bursa’nın en değerli hazinesi" başlığıyla yazdığım yazıda, Bursalılara bir müjde vermiş ve "benim gibi bir dağ kulübesi hayali kuranların bu hayali artık gerçekleşmek üzere" demiştim. Dağdaki kulübeler yapıldı ve hizmete açıldı ancak maalesef bu bizim hayalimiz değilmiş. Uludağ'daki orman köşkleri günlük 400 TL'lik fiyatıyla ne yazık ki, sadece Uludağ otellerinde konaklama potansiyeline sahip insanların hayalini gerçekleştiriyor.    

El insaf!

Orman 2. Bölge Müdürü olarak Yahya Güngör’ün görev yaptığı süreçte, Sarıalan ve Çobankaya’da ahşap dağ kulübeleri yapılarak hizmete açılmıştı. Orman köşklerini bir süre elinde tutan Orman 2. Bölge Müdürlüğü, işletmeyi beceremeyince bu evleri özel sektöre kiraladı. Kiralarken çok mu yüksek rakamlara verildi bilmiyorum ama sonuç maalesef hiç iç açıcı olmadı.

Yeme içme hizmeti olmadan sadece ahşap evlere yaz aylarında bile istenen günlük kira bedeli 400 TL. El insaf be kardeşim! Bir aile günlük 300 ila 900 TL arasında her şey dahil sistemde çok sayıda ortalama 5 yıldızlı otelde konaklayabilirken, sadece kira bedeli olarak istenen bu rakamı sadece kalburüstü aileler verebilir.

Uludağ orta direğe haram mı?

Bu fiyatlarla orta direğin bu evlerden faydalanma imkanı elinden alınıyor. Bedavaya verin demiyoruz ancak yeme içme hariç günlük 400 TL'yi işçi kenti Bursa'da kaç aile verebilir? Uludağ hep ensesi kalınlara mı hizmet verecek? Bursalı ortalama ailelere, yıllardır olduğu gibi Uludağ'ın nimetlerinden faydalanmak haram mı? Orta direk sadece günübirlik piknik mi yapmalı? Devletimiz bu yatırımı sadece zenginler için mi yaptı? Eminim haberi olsa Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu mutlaka bu işe el atar. 

Nereden, nereye... 

3 Ağustos 2014 tarihindeki yazımda şöyle bir bölüm de vardı: "Evlerin en az 1 aylık kiralanacağı ve fiyatının da aylık 1500 TL olacağı konuşuluyordu. Hemen Orman 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör’ü aradım ve sordum. Güngör, kesinlikle evleri aylık değil, haftalık periyotlarda kiralayacaklarını ama daha fiyatları belirlemediklerini söyledi."

Nereden, nereye sevgili okurlar, aylık 1500 TL rakamın çok fazla olduğunu belirtmek için aradığım bürokrat, o fiyatların abartılı olduğunu söylemişti. Bugün ise aynı evlerin aylık fiyatı tam 12 bin TL'ye geliyor.

Bu fahiş fiyatlar kimin eseri?

Evlerin her gün dolu olduğunu düşünerek bir hesap yapalım. İlk etapta (eğer sayı artmadıysa) 75 ev yapılmıştı. Bu da günlük 30 bin TL yapar. Yıllık ise 10 milyon 950 bin TL yapar. Bu evler yılın yarısını boş geçirse (ki şu anda öyle bir durum söz konusu değil) özel işletme bu işten yine de yıllık 5 milyon 475 bin TL gelir elde eder. Çok merak ediyorum acaba bu evler için Orman 2. Bölge Müdürlüğü'ne yıllık ne kadar bir bedel ödeniyor?

Göreve geldiğinde bu işi biraz da kucağında bulan Orman 2. Bölge Müdürü Mustafa Bulut'tan bu konuda bir açıklama bekliyorum. Ayrıca Sayın Bulut, bir çalışma yapsanız da şu evlerin fiyatlarını 150-200 TL bandına çekseniz ne olur? Eğer siz çok kira bedeli alıyorsanız vatandaşın lehine biraz kardan vazgeçin. Yok özel işletmeciler fahiş fiyat politikası güdüyorsa baskı yapıp azaltın da arkadaşlar bir kaç milyon TL az kazansın!..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.