Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oradan bakınca çok mu saf görünüyoruz?

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2019 00:01

Evet kabul;

Ülkemizde ciddi ve birbirini tetikleyici unsurlardan beslenen bir ekonomik kriz var.

Aldığımız mal ve hizmetler normal ederlerinin en az iki katı.

Asgari ücretin ve emekli maaşlarının alım gücü,işsizlik,tüketici güven endeksi  filan da hesaba katılırsa üç hatta beş katı.

Krizi fırsata çevirmekte mahir esnafından,işletmecisine,siyasetçisinden,sporcusuna ne kadar yetenekli(!) kişi ,kurum,kuruluş  varsa zaten biliyorsunuz.

Onları bir kez daha hatırlatıp asabınızı bozmayacağım;

Ama aşağıda ki haber bozarsa ona karışmam.

Milliyet Gazetesinde ki haberin özeti  şu;

‘’Masraf ve komisyon ücretleri sınırlanan bankalar, yeni bir ücretli hizmet kalemi icat etti. Bir banka, kredi başvurusu yapan müşterisinden gizlice THU ücreti kesti. "THU ne" diye soran müşteriye, "Teklif Hazırlama Ücreti' yanıtı verildi.

Bu kesintinin nereden kaynaklandığını sorduğunda banka çalışanından aldığı yanıt kendisini şaşırtıyor. Teklif Hazırlama Ücreti. Bu ne demek diyor? Yanıt, “Zaman harcadık, size kredi teklifi sunduk. Kredi almayı kabul etmediniz. Elbette bunun bir ücreti olacaktı. Bedelini hesabınızdan kestik” oluyor.’’

Haber her ne kadar dili geçmiş zamanla başlayıp geniş zamanla devam edilerek yazılmış olsa da,

Valla doğru.

Zaytung haberi değil.

Basbayağı ulusal basında çıkan bir gazetenin haberi.

İnanmayan girsin internete baksın.

Diğer banka yöneticileri bu haberi okuyunca ‘’Tüh be biz akıl edemedik bunu’’ diye nasıl dövünüyorlardır kim bilir?

Ama heder etmesinler kendilerini.

Özellikle oturup düşündüğüm ve aşağı da sıraladığım tahsilat kalemlerinden biri mutlaka işlerine yarayacaktır.

Alsınlar kullansınlar.

Telif melifte istemiyorum.Maksat ekonominin  iyi ve kötü her halinde mağrur bir o kadar da mağdur olan bankacılık sistemine destek olmak.

Mesela bir SKA (Sen Kaşındın Arkadaş) gider kalemi koyabilirsiniz.Bankanızdan kredi talebinde bulunanlara talepleri esnasında uygulayabilirsiniz.Krediyi verip vermemeniz mühim değil.Kaşınmasaydı o da.Bunu beğenmezseniz KDA (Kendi Düşen Ağlamaz)var.Gerçi ikisi de sonuçta aynı kapıya çıkıyor ama,hoşunuza gidenin kesintisini 2,5 lira fazla tutarsınız.Kişi birinden birine evet diyecek nasıl olsa.Eli mecbur.

BME (Bizi Meşgul Ettin) kalemi de hiç fena değil.Mudiler iletişim merkezlerinize telefon ediyorlar,şubelerinize gelip fatura bedeli yatırıyorlar,hesap açıyorlar,hesap kapatmaya çalışıyorlar (bak bu da bir başka bir kalem olabilir ama benzerini zaten uyguluyorsunuz)memurlarınızla kredi neyin görüşmeleri yapıyorlar dolayısı ile sizi meşgul ediyorlar.O zaman BME yi de hak ediyorlar.Kesin hesaplarından,siz de hesapları yoksa,söyleyin diğerlerine artık hanginizde  varsa kara listeye alıversin.Görsün koskoca bankacıları meşgul etmenin ne olduğunu.

Eğer bu tüyolar yetmediyse bir de KÖG(Kapının Önünden Geçtin) kalemi var.Hem buna yabancı da değilsiniz.Hemen uygulamaya geçebilecek kadar deneyiminiz var. Hani bir zamanlar şubelerinizin kapılarına açtığınız stantlarınızda ödeyebilir mi, ödeyemez mi,geliri yeter mi yetmez mi, kredi kartı nedir ne değildir biliyor mu diye merak bile etmeden her geçene kredi kartı dağıtıyordunuz ya o bakımdan söylüyorum.

Hay Allah yazıyı bitireceğim ama aklıma gelip duruyorlar.

Bir daha ne zaman konusu geçer belli değil,o yüzden oları da iliştirivereyim şuracığa;hazır köşede yer de varken.

SSY (Sayım suyum yok) kalemi nasıl ama? Aslında bu en güçlü seçeneklerden biri.Krediyi verdiniz, alan iki taksiti ödeyemedi.Haliyle mahcup size karşı.İşte bu riske karşılık peşin peşin kesin bedelini.Üçüncü de zaten icraya veriyorsunuz.Bari ilk ikisinden eliniz boş kalmasın di mi ama?

Özellikle hafta sonları  ve bayramlar da tatil rehavetine kapılıp sık sık devre dışı kalan,valla billa param yok diye ajitasyon yapan,bazılarınızın üç kuruşluk emekli maaşlarını iki günde ödeyen atmlerinizden faydalanan müşterileriniz için de bir güzellik düşünmek isterseniz, TB (Tuşa Bastın)kalemi biçilmiş kaftan.Ne o öyle çoluk çocuk gelip atmlerinizin tuşlarına basıyorlar.Bir bedeli olmalı bunun da değil mi ya?

Bakın buna bayılacaksınız işte;. Televizyonlara verdiğiniz o munis,sevecen,dost canlısı,duygusal temalarla bezenmiş reklamlarınızı bedava mı çektirip yayınlatıyorsunuz? Değil elbette kim bilir  her biri kaça mal oluyordur size.Koyun RİK (Reklam izledin kardeşim) kesintisi.Yarısı çıkar reklam maliyetlerinizin.İzlemedim arkadaş diyene de izleseydin arkadaş İABN (İzleseydin Arkadaş Bize Ne)kesintisi koyuverirsiniz iş biter.

Gerçi nasıl yapacağınızı bilmiyorum ama siz  TUH’u bulmuş insanlarsınız mutlaka bununda bir yolunu bulursunuz.

Hadi son bir tüyo daha vereyim de,seçeneğiniz artsın; AGY (Atar Gider Yıpranması)

Bu kalem telefonda kredi borçlusu müşterilerinizi alenen kalaylayamadığı için hırsından kahrolan personelinizin rehabilitasyon harcamalarını karşılayabilmeniz için mükemmel kesinti.Yazık bütün gün müşteriye haddini bildirip,ocağına incir ağacı dikmekle tehdit edeceğim derken telefonistlerinizin ruhsal dengeleri bozuluyordur.Eee kolay değil tabi kredi borçlusuna sanal atar gider yapmak.Sinir mi kalır insanda canım.

Ayarıca şunlara da bir göz atmanızda fayda mülahaza ediyorum.malum-u aliniz çeşitlilik hizmet kalitesini daim eyler.

KKBÜ (Kredi Kartı Basım Ücreti) (Hatırladığım kadarı ile bunu akıl edeniniz vardı aranızda ama olsun,unutanlarınız için gelsin)

ÇMÜÜ (Çağrı Merkezi Arama Ücreti)

SAÜ (Sıra Alma Ücreti)

KHPYÜ (Kendi Hesabına Para Yatırdın Ücreti)

ŞOPÜ (Şube Otopark Ücreti) (şube önünde otoparkı olanlar için mükemmel bir kalem)

NKÜ (Numaratör Kullanma Ücreti)

H.A.B.S.A.B.B (Henüz Adını Bulamadık Ama Sen At Bi Beşlik ücreti)

Oh ne ala memleket;

Yan yattı çamura battı de,gözünün üstünde kaşın var de,sorma ver de, uydur kalemi topla parsayı.Sonuncu da tüyo gibi oldu ama neyse. SVP (Sorma Ver Parsayı)

İşte size mis gibi kesinti kalemi tüyoları. Beğendiğinizi alın kullanın.

Aşağıda ki kısaltmanın ne anlama geldiğini merak ederseniz de,

Yazının başlığına bir kez daha bakın.

OBÇSG

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.