Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önceliğimiz Türkiye…

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2019 00:00

Siyasi arenanın boğucu tartışmaları en fazla da ekonominin kalbi esnafı yoruyor. Anlamsız ve gereksiz gündemler nedeniyle ülkenin ana rotasından ve hedeflerinden sürekli kaydırıldığını ifade eden Bursa Esnaf ve Sanatkar Oda Başkanları epey dertli. Bu hafta Bodrum'da güçlü bir Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleştiren BESOB, son dönemlerin en yoğun katılımcı divanını icra etti. 90 Oda Başkanı, Başkan Vekili ve yönetim kurulu üyeleri ile gerçekleştirilen Başkanlar Kurulunda ortak mesaj "önceliğimiz Türkiye" ifadesi oldu. 2020 yılında terörle daha güçlü ve topyekün bir mücadele dönemine tanıklık etmek istediklerine vurgu yapan BESOB Başkanı Arif Tak, "İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun gayretleri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği destekler yerinde başarılar olarak karşımıza çıkıyor. Bugün Türkiye, terörle Dünya'nın heryerinde baş ediyor. Ülkemizin en büyük derdi terördür. Bu beladan kurtulduktan sonra inanıyorum ki, esnaf ve sanatkarlarımızda istediğimiz noktaya ulaşacaktır" diyerek gündem önceliklerinin Türkiye olduğunu vurguladı.

Esnaf, laf değil çözüm istiyor!

Türkiye'nin ekonomik bir diriliş hamlesine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Esnaf ve Sanatkar Oda Başkanları, siyasetçilerden ve hükümetten seçimden seçime vaat ettiklerini gerçekleştirmesini istiyor. Son Başkanlık seçimleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tam destek verdiklerini ve yine Bursa'da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar başta olmak üzere Ak Parti’yi yalnız bırakmadıklarını ifade eden Oda Başkanları siyasi söylemlerden ve tutulmayan sözlerden epey şikayetçi.

Türkiye'nin en pahalı su'yunu içtiklerini ifade eden esnaf odalarının sıkıntıları yazmakla bitmeyecek türden. Sosyal güvenlik primlerinin yüksek oluşu, Bağ-Kur prim borçlularının sağlık hizmetlerinden diş dahil faydalanamaması, esnaf üzerinden alınan 27 kalem verginin azaltılması, kira stopajlarının mal sahibinden değil esnaftan alınması nedeniyle yaşanan mağduriyet, kira stopajlarının kaldırılması talebi, zincir marketlerin her yerde bakkal ve marketlere karşı haksız rekabet yürütmesi, kaçak yani ruhsatsız esnaf ile ilgili denetime yetkili kuruluşların yeterince görevlerini yürütmemesi, seyyar pazarcıların kapalı pazar yeri istekleri, Suriyeli bakkal ve kasapların kaçak işletme olarak artışı, tekel ve sigara satışlarındaki kar paylarının düşürülmesi, iddia bayilerinin kar marjlarının özelleştirme sonrası düşmesi gibi çok sayıda sorunu olan esnafların iktidara 18 yıldır verdiği desteği alamaması ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye'nin en büyük esnaf desteğini alan Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’nin önümüzdeki seçimlerde vaat ettiklerini yapmaması nedeniyle iktidardan olabilme gerçekliğini okuduğum esnaflar, "esnaf yoksa siyasette yoktur. Türkiye tarihinin en büyük desteğini verdiğimiz hükümetimizden ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan zor günümüzde yanımızda olmasını bekliyoruz" sesleri geliyor.

Son dönem esnaf için gerçekleştirilen nefes kredilerinin vergi borcu bahane edilerek bankalarca kullandırılmaması nedeniyle hem esnaf hem de kamu çalışanları zor günler yaşıyor. Esnafın yanında en fazla duran kuruluşun Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri olduğunu vurgulayan Bursa esnafı, Türkiye Genel Başkan Yardımcısı ve Marmara Bölge Başkanı Bahri Şarlı'ya hayır dua ediyor. Şarlı ve kefalet kredi kooperatifleri olmasa çoğu esnafın tefecilerin eline düşmüş olacağına değinen Esnaf Oda Başkanları yakında doğalgaz değil soba yakacağız diyor.

Türkiye'nin önünde ki esnaf sorunları konusunda muhalefet partilerinin de sessiz kalması ilk seçimlerde sandığa gitmeme oranında ciddi yükseliş olarak istatistiklere yansıyacak gibi duruyor. Tüm bu gelişmeler ışığında 16 Eylül - 22 Eylül arasında gerçekleştirilecek Ahilik etkinliklerine katılım gösteren esnaflarımızı tebrik ederken, esnafımızın Ahilik haftasını tebrik ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.