Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

On bir ayın sultanı

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2020 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2020 00:01

Ramazan geldi, hoş geldi. Sofralara bereket, insanlığa rahmet ve bolluk getirdi.

Evet, bizler bugün idrak etmeye başladığımız Ramazan ayı geldiği zaman bu sözlerle bir birimizi selamlar ve Ramazan ayının huzur bereket, bolluk ve neşe içinde geçmesini, bayrama ise mutluluk içinde girmemizi temenni ederdik. İsterdik.

Bu sene ise Ramazan ayı biraz Burak geldi.

Nedeni, insanlarımız sokağa çıkamıyorlar.

İnsanlarımız, kendi ailesiyle bile istedikleri gibi vakit geçiremiyorlar.

Dünyayı saran Covid-19 Koronavirüs yüzünden camilerimiz kapalı kalmak zorunda. Camilerde toplu namazları kılamıyoruz geçici bir süre için. Tabi, bütün bunlar gelip geçici. Elbet bir gün güzel günlere tekrar kavuşacağız. Sayılı günler çok çabuk gelip geçer. Bizlere şu anda sabır etmek ve bu meretin, korona illetinin bir an evvel ülkemizi ve dünyayı terk etmesini beklemek kalıyor.

İşte bu yüzden, sağlık için, ailemizin ve toplum sağlığı için, ülkemizin geleceği için, insanlığın geleceği için, sağlıklı ve mutlu nesillere bu güzel memleketimizi emanet edebilmek için evlerimizle kalıp, hastalıkla mücadele için sabırlı olmamız gerekiyor.

Dün, ülkemizin demokrasiye geçiş simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yılını kutladık. Bağımsızlık temsili olan TBMM’nin açılışı bir asır geride bırakırken, bizler kutlama törenlerini, cadde, sokak ve meydanlarda yapamadık.

Çünkü, sağlık açısından tehlike arz eden bir durum söz konusu. Bu durum, sadece Türkiye olarak bizim ülkemizde değil, dünyanın pek çok ülkesinde aynı. İnsanlarımız, sağlık açısından toplumun güvenliği açısından, huzur açısından evlerde kalıp, yapılan mücadeleye katkı sunmak zorunda. İşte bu yüzden, bizlerde karınca kararınca, elimizden geldiği kadar sağlık, huzur ve mutluluğa katkı sunabilmenin telaşı içinde yaşıyoruz.

Ramazan ayı geldiğinde, ülkemiz yeniden canlanır. Cadde, sokaklara, çarşı içlerine, sokak başlarına iftar sofraları kurulur. Bazı yardım kuruluşları, iftar çadırlarında milyonlarca insanın iftarını açabilmesi, rahat ve huzurlu bir ortamda oruç tutma ibadetini yerine getirebilmesi amaçlı olarak iftar, bazılarında ise hem iftar hem de sahur yemekleri verilir. İftar vaktine belli saatler kala bu tatlı telaş yaşanır ülkemizde. Bu yıl ise iftar çadırları ve sokaklardaki bu sofraları artık göremeyeceğiz. Ramazan bereketi ve iftar soflarının huzuru da artık evlerimize taşındı.

Çünkü, virüsün bulaşıcı olması ve ne zaman nerede nasıl bulaştığının belli olmayışı, tedavi yöntemleri içinde herhangi bir ilacı bulunmayışı nedeniyle dikkatli davranmak zorundayız. Bu sene belli geçici bir süre iftar çadırlarından uzak kalacağız. Sokaklardaki iftar sofralarından uzak kalacağız. Camilerimizde kılınan teravih namazlarından uzak kalacağız.

Ramazan geleneklerimizden pek çoğundan uzak kalacağız.

Ama, mutluluk ve inancımızı sıkı tutup, mücadeleye ara vermeden devam edeceğiz.

Varsın, bu sene On bir ayın sultanı Ramazan ile evlerimizde buluşalım. Ramazan coşkusu ve huzurunu evlerimizde paylaşalım. Evlerimizde bile aramızdaki mesafe kavramına ve kurallarına dikkat edelim. Çünkü, evimizde bulunan, işine gitmek zorunda kalan, ekmek parası uğruna çalışan aile fertlerimiz var. Dışarı da tehlike mevcut olduğu sürece, bizler hem kendi sağlığımıza hem de aile fertlerimizin sağlığına azami dikkati göstermek zorundayız.

Allah, ömür verdiği sürece, sağlıklı olduğumuz sürece, elimizin ayağımızın tuttuğu sürece, tarihin her gün değiştiğini unutmayacağız. Sayılı günler ve zaman nasıl çabuk geçiyorsa, önümüzdeki yıl yine Ramazan ayı gelecek. Bizler, on bir ayın sultanı Ramazan ayı ile yeniden buluşacağız.

Belki, o zaman koronavirüs tehdidi ve tehlikesi de olmayacak.

Caddelerimiz, sokaklarımız, meydanlarımız yine eskiden olduğu gibi insanlarla, cıvıl cıvıl seslerimizle dolu olacak. Evimizde sabırla beklerken hasret kaldığımız deniz kenarında tekrar oturup, iyotlu havayı tekrar nefes alıp vereceğiz. Parklarla çocukların sesleri yeniden yankılanacak.

Şimdi bize düşen görev, Ramazanın bereketi ve huzuruyla dualar edip, sabırla güzel günleri beklemek.

Ramazan-ı Şerif ayı hepimize hayırlı olsun. Hoş geldin Ramazan dilerken, mutluluk, bolluk, bereket ve huzur için dualar ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.