Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ölüp dirilen Bursaspor

Yazının Giriş Tarihi: 05.06.2017 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.06.2017 00:02

Süper lig 2016-17 Turgay Şeren sezonu sonuçlandı. Son hafta karşılaşmalarına girerken Bursaspor'un ikinci yarı hatta son altı haftada üst üste aldığı mağlubiyetler ile bir bakıma abandone olmuştu. Geçen hafta Bursa'da oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasında galip gelse bu stresi yaşamayacaktı. Üç puan alayım derken son dakikada yediği gol ile elindeki bir puanda gitmişti. Oysa bir puan alınsa Trabzon deplasmanında beraberlik dahi Bursaspor'a yetecekti. 2004 yılında yine rakiplerinden biri İstanbulspor'u Bursa'da yenemedi ve düştü.

Tanıyan dostlarımız Galatasaraylı olduğumu bilir bunu da her zaman dile getirmişizdir. Çünkü futbol taraftarlığının fanatizme esir olmadan yaşanmasını isteyenlerdenim ve koyu Galatasaraylı bir baba olarak iki oğlumuz Bursasporlu (evde demokrasi var dedik). Küçük oğlum Isparta'da asker gözü kulağı son hafta maçlarındaydı. 33 Hafta maçlarından sonra Bursa ve Bursaspor taraftarları kendilerini büyük bir kasvetin içinde buldular büyük bir çoğunluk Bursaspor'un küme düşeceğine inanmış ve yıkılmıştı inanın onları teselli etmek cesaretlendirmek daima kızdıkları Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarına kalmıştı ve Bursasporluların umudunu arttıran farklı takım taraftarları şehre bir inanç ve heyecan gelmesine sebep oldular 2004 yılında yine Rizespor ile çekişen Bursaspor küme düşmüştü ve o yıl bu birliktelik sağlanmamıştı işte bu takım değil şehir ruhudur bunu net olarak kendim dahil tüm çevremde'de gözlemledim. Bursaspor bu sezonu kıl payı kurtardı yapması gereken taraftarından, futbolcusuna ve yönetim kadrosuna kadar özeleştiri yapmalıdır yönetemeyenler affını isteyerek daha kaliteli yönetimlere yol açmalı ve kesinlikle siyasete alet edilmeyecek el pençe durmayacak kadrolar iş başına gelmelidir.

Trabzonspor golü attığında ''tamam bu iş bitti kümeye düştük'' diye kaderciliğe yenilen taraftarların bu teslimiyeti uzun sürmemişti Trabzon için özel bir an olan 61, dakikada Bursaspor golü atınca acaba mı diyerek herkes yeniden canlanırcasına pür dikkat maçı izlemeye devam etti ve altın gol sekiz dakika sonra Pablo Batalla tarafından geldi, işte ondan sonrası benim için 1989 yılında şampiyon kulüpler kupası yarı final maçında 2-1 önde olan Galatasaray Monoco maçının bitmeyen dakikaları gibiydi.!

Bursaspor alt lige düşüp düşmeme tercihini yapma şansına sahipti 2004 yılında Rizespor öndeydi galip gelince Bursaspor düşmüştü bu kez önde olan Bursaspor galip gelerek hem süper ligde kaldı bir nevide rövanşı almış oldu, aslında rakibinden 12 puan önde olan Bursaspor bu duruma nasıl düştü iyi analiz etmek gerekir Rizespor'un gerçek rakibi Kayserispor ligin ikinci yarısında Sergen Yalçın ile bir çıkış yakalayarak kendini kurtarmıştı.

Karadeniz bölgemizde 75 kilometre mesafede bir birine komşu iki şehir futbol olarak araları uzun zamandır gergin Trabzonspor ne yaparsa yapsın artık Rizespor için ezeli düşman ve bu demeci Rizespor kulüp başkanı açık ve net söylüyor ve ''bizim ligde kalmamız için iki rakibimiz vardı biri Kayseri diğeri Bursa ve Trabzonspor kendi sahasında her iki takımada yenildi'' Futbol oynamış ve futbolu seven bir kişi olarak liglerimizde huzur olmayacak diye düşünüyor ve üzülüyorum,Şampiyonlar ligi finalini izledik en çok gol atan Real Madrit ile en az gol yiyen Juventus'un maçında çok gol atan ikinci yarı açıkları yakalayıp kupayı aldı 4-1 kazanan Real Madrit'i Juventus'lu futbolcular gülümseyerek tebrik etti. Ligimize dönüyorum ekranlarda kulüp başkanları Aziz Yıldırım nefret kusuyor ortamı geriyor Fenerbahçe'nin şampiyon olamadığı her sezonda yaptığı gibi Fikret Orman'da sanırım onu örnek almış aynı şekilde ortam germe derdinde. Galatasaray başkanı Dursun Özbek'in varlığı yokluğu belli değil bu sebeple ortam germe işlerinde yok tek iyi tarafı bu.! Futbolu savaş gibi değil spor gibi dostluk ve kardeşlik olarak gören yöneticilerin iş başına gelmesi en büyük dileğimiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.